A fansubbolás "etikettje"

MaRtiN | 2013-06-08 17:48
A téma archiválásra került

Itt olvashatjátok vissza: http://animeaddicts.hu/forum.php?archive-topic.10533

Ebben a topicban lehet folytatni, amit az előzőben elkezdtétek.

Elválasztó

FANSUB ETIKETT

Ezen pontok csupán a helyesnek gondolt fordítói magatartást rögzítik. Rajtad áll betartod-e és tisztességes leszel-e másokkal szemben. Az etikett vitája 2011 őszén zajlott, valamint a későbbiekben csiszolódtak, olykor kommentárral egészültek ki. Mindezeket igyekeztünk feltüntetni.

1. Ha bárki oldalán felbukkan egy troll, aki szidalmazza a csapatod és egy másikat éltet, nem kell válaszolni. Egyszerűen törlöd a hozzászólást és ban az illetőnek, mert utána megint csak megy a felesleges szájkarate a csapatok között.

2. Nem dolgozok be senki elé troll módon. Ergo, ha valamelyik csapat/fordító folyamatosan (mindenkinél más ez az intervallum, munkától, sulitól, egyéb októl függően) publikál egy művet (legyen az heti, havi, fél évi kiadású), nem cseszek ki velük csak azért, hogy XY animét majd tőlem szedjék többen (e-pénisz növesztés, semmi értelme, úgyis megutálják érte sokan a csapatod, ismerünk elég példát rá).
Ha mégis fordítani akarod, kezdd elölről (ne a sokadik rész után szállj be), és küldj egy üzenetet a fordítójának.

3.Álló projektek türelmi ideje: szezonális anime esetén 2 hónap (heti megjelenés esetén), havi/éves megjelenésű esetén 6 hónap a megjelenéstől számítva.

 • 3/A. Ha egy projekt megáll valami miatt, az aktuális fordító legyen oly kedves és jelezze, hogy a leállás miért van! És körülbelül mennyi idő múlva várható folytatás. (Ekkor ez érvényteleníti az időkorlátot, viszont végtelenségig ezt sem etikus kijátszani.)
 • 3/B. Akár egyéni fordító, akár egy csapat szeretné befejezni a félbehagyott anime fordítását, kezdje az elejéről, valamint értesítse erről az előző fordítót (legalább egy privát üzenet vagy e-mail formájában). Ilyen formában - természetesen a fordítást befejezni kívánó fordító/csapat kezdeményezésével és az eredeti fordító beleegyezésével - megbeszélhető az anime fordításának a megszakadástól való folytatása - akár közös munka keretein belül is.
 • 3/C. Ha nem fordítón múlik a megakadás, akkor a csapat saját berkein belül keressen "szabad" embert, aki segíthet befejezni a sorozatot.

4. Oversub. Mindenki azt fordít, amit akar, de azért gondolja át ezt. Egy sorozathoz bőven elég a 2-3 fajta felirat. Ha valaki tudja magáról (ego kérdése), hogy van legalább két valaki, aki biztos jobb fordítást csinál, mint ő, felesleges beszállnia 4.-5.-nek egy aktuális sorozathoz, hiába megy érte a hype. Persze, ez akkor szemben áll azzal a nézettel, hogy azt fordítasz, amit akarsz, de az sem állapot, hogy egyes művekhez 6 féle sub létezik, és ebből 3 semmivel sem ad többet, mint a többi.

5. Ha nézeteltérésed van valakivel, beszéld ezt meg vele privát üzenetben. De ha mégsem bírod ki, lehetőleg ne olyan hozzászólást engedj el, amitől sokaknak kinyílik a bicska a zsebében. Attól, hogy felsőbbrendűnek hiszed magad valakinél, ha mások előtt is bizonygatod, az máris megmutatja az agyi szinted.

6. Valamilyen szinten próbáld meg jelezni az oldaladon, hogy milyen fordításokkal szándékozol majd foglalkozni (várható projectek vagy esélyes projectek), amiket természetesen utána törölhetsz is, ha első rész alapján mégse akarsz foglalkozni vele. Meglepetés projectek kivételt képeznek ez alól, ezek esetében azért nézz szét másoknál, és ha látod, hogy más is szeretné vagy épp fordítja, akkor dobj neki egy privát üzenetet, hogy ti is ki fogjátok adni, csak meglepetésnek szánjátok, hogy utána ne legyen belőle háborúskodás.

A későbbi gyakorlat és viták során bebizonyosodott, hogy igény mutatkozik arra, hogy a szezonális projektek késleltetett megjelenése, elkezdésének terve esetén a szóban forgó szezon vége után (az utolsó rész leadását követően) a 2-es és a 6-os pontok szerint, a 3A és 3B pontok rendelkezéseinek figyelembevételével kell eljárni. Vagyis amennyiben más csapatok, fordítók a fenti pontok szerint eljárnak, azonképpen illendő kivárni legalább a szezon végét a saját fordításunk közzététele esetén.
[ Módosítva: 2013.06.08 17:50 ]
Tyrael | 2013-06-08 17:51
urzu írta:
Az ilyen torrenteket lehet szépen bejelenteni. Bár nem ismerem az ncore szabályrendszerét, de priváttracker-eknél szokott lenni az a szabály, miszerint ingyenesen is letölthető dolgokat nem lehet föltenni. Meg különben is. A fordítás a fordító szellemi tulajdona

Én gyakorlott tárgyaló vagyok a kérdésbe. Ha ezt ilyen egyszerűen meg lehetne oldani, az szép lenne. De ez messze áll a valóságtól...
[ Módosítva: 2013.06.08 17:52 ]
Ricz | 2013-06-08 17:59
Viszont érdemes lenne visszakanyarodni az alaptémához, ami indult. Nevezetesen ennek a részletnek, hogy a módosítást mely csapatok fogadják még el.
A későbbi gyakorlat és viták során bebizonyosodott, hogy igény mutatkozik arra, hogy a szezonális projektek késleltetett megjelenése, elkezdésének terve esetén a szóban forgó szezon vége után (az utolsó rész leadását követően) a 2-es és a 6-os pontok szerint, a 3A és 3B pontok rendelkezéseinek figyelembevételével kell eljárni. Vagyis amennyiben más csapatok, fordítók a fenti pontok szerint eljárnak, azonképpen illendő kivárni legalább a szezon végét a saját fordításunk közzététele esetén.

Megjegyzés hozzá: ez gyakorlatilag azt a célt szolgálja, hogy a kései kezdésről is tájékoztasson a fordító a megfelelő topikban, amennyiben halasztva adja ki a szezonális címek első részeit és ne érjen mást meglepetésként, illetve a néző is tudja, hogy a mások feliratát miként várja (mert ugyebár vannak, akik egy csapatra várnak inkább a felhozatalból).

Eddig akik rábólintottak (és aki kimondta):
 • Namida Fansub (Xiaoyu)
 • AnimeAddicts (Andusia)
 • Otaku Critics (Kurosaki)
 • Soul Society Team (SS_Ichigo)
 • Phantasmagoria / Project Inazuma (Azurien)
 • Anime Sekai Team (Kazuma35)
 • SaiyanRivals (LGGABOR)
 • Ricz/Ronin Factories (Ricz)

Az első posztban mint kommentár szerepel jelenleg és ennek az elfogadásáról ment az elején egy párbeszéd.
[ Módosítva: 2013.06.08 18:03 ]
djk | 2013-06-08 18:10
oh szóval ez volt a kiinduló XD
Én támogatom és jó ötletnek tartom, de engem amúgysem kell felírni mert csak régiekkel foglalkozom XD
waka | 2013-06-08 18:13
Én ugyan nem csapatbeli emberke vagyok, de ettől függetlenül én is elfogadom. Igaz, szezonális animéket nemigen viszek, úgyhogy ilyen téren nem nagyon lehet fennakadás senkivel.
jibraB | 2013-06-08 18:56
Mi is elfogadjuk a FANSUB ETIKETT-et.
Pitbull | 2013-06-15 21:35
Milyen laza, hogy anno valami noname csapat kisírta magának, hogy vihesse egyedül a Kotoura-san-t, azóta is csak úgy hasítanak vele
Ricz | 2013-06-15 21:53
Pitbull írta:
Milyen laza, hogy anno valami noname csapat kisírta magának, hogy vihesse egyedül a Kotoura-san-t, azóta is csak úgy hasítanak vele
Én amondó vagyok, ez már az engedők és a noname-ék baja.
Raisen89 | 2013-06-16 10:32
Véleményem szerint az a fő probléma, hogy minden szezonban túlvállalják magukat és mindig lemorzsolódik pár anime (nem pont a Kotoura fordítócsapata, de több másra (is) igaz).
Kagamin | 2013-06-16 15:53
Vagy esetleg az élet vág be alájuk gyönyörűen, ahogyan velem is történt a Nyarlko esetében, de ott van a másik tényező is, hogy ráunnak a sorozatra, ezért hagyják a fenébe.
Raisen89 | 2013-06-16 22:12
Nemhiszem. Minden szezonban közbejönne valami?
Inkább csak szimplán túlvállalják magukat.
Nem kell olyan sokat vinni és akkor simán, rendesen be lehet fejezni mindent.
Ricz | 2013-06-17 04:23
Raisen89 írta:
Nemhiszem. Minden szezonban közbejönne valami?
Inkább csak szimplán túlvállalják magukat.
Nem kell olyan sokat vinni és akkor simán, rendesen be lehet fejezni mindent.
Simán közbejöhet. Egy baleset se baleset, ha előre betervezett. Tavasszal-ősszel se mondják meg a szorgalmi időszak kezdetén, hogy "ja, ebből és ebből kell kiselőadás és egy XY oldalas dolgozat" vagy mérnökként tervezz meg valamit max. 1 hét alatt csoportmunkában egy csapat idiótával karöltve, ami első hallásra egyszerű, de valójában maróbb kín, mint egy habanero chili a seggedben, úgy, hogy onnan azt ki nem veheted. Nyáron meg ismeretes a jelen időjárási körülmények közepette, hogy egy csattogó-villogó villám-háborúban mennyire merész a gépet futva hagyni, vagy a család közbetervez, hogy "holnap megyünk is kirándulni/nyaralni/stb.". Vagy olyan események láncolata, aminek a végén az arcod kaparod azért kiderüljön, nem te vagy az apja... Aztán közbe jön az örök tényező, a kedv kérdése. 0 kedvvel is lehet fordítani, de akkor max. 1 sor/órás haladással, aminél valljuk be: egy reumás csiga is előbb lefordítja.

Röviden, ahogy mondani szokás: "Ember tervez, az Isten végez."
Kurosaki | 2013-06-17 04:39
Én nem tanulok már még sem tudok mindig napra kész lenni. Pl most is elmentem focistát játszani azt meghúztam a csuklóm mert olyan kapus akartam lenni. (Gól nem volt haha ) Aztán tessék két manga fejezettel adós vagyok máris. Őszintén szólva kicsit sem izgat mert nem időpontra dolgozunk minimálbérért. Addig meg senkinek semmi köze hogy valaki mit mikor mennyi adagban ad ki. Természetesen lehetne példázni akkor azzal hogy minek fogadta el az illető az "Etikettet" de az csak mérvadó nem szabály amit ha nem tartasz be levágják a kezed.

Bár tény, hogy van pár csapat akik szeretnek sokat bevállalni és általában a következő szezon végére se fejeznek be egy 12-13 részes animét sem de őszintén szólva engem már nem izgat hiszen mostani nyáriban is van olyan anime amit 3-4 csapat visz és akkora különbség nincs is. De mivel lojális vagyok az elkezdett csapat feliratával általában így megnézem angolul szóval én nem szoktam várni senkire 2 hétnél tovább. Max megnézem újra. Na meg ugye ott a szokásos megoldás hogy rákérdezni mi van a projekttel, akarja-e csinálni még az illető ha nem válaszol 1 héten belül esetleg várnék még egyet de ha akkor sem akkor őszintén szólva szarok rá és csinálom a projektet az elejétől, hisz én felkerestem és ha csak nem került valaki kórházba tovább mint 2 hét akkor úgyis lesz 2 perce hogy válaszoljon. Szóval ennek a regénynek az a lényege hogy tök8 ki hogy halad ha sok idő eltelik és nem halad semerre az illető rá lehet kérdezni és bizonyos idő után akár más is bele kezdhet épp ezért van ez is beleírva az "Etikett"-be. Persze az idő korlát nem ez na de akkor is...
Kagamin | 2013-06-17 09:34
Kurosaki írta:
...hisz én felkerestem és ha csak nem került valaki kórházba tovább mint 2 hét akkor úgyis lesz 2 perce hogy válaszoljon...
Kerülhet.
Kurosaki | 2013-06-17 15:17
Persze kerülhet, de akkor most várjunk minden elhanyagol projektnél 1 évet? Mert asszem ez van a szabályban hogy 1 év után lehet belekezdeni de javítson ki valaki ha rosszul emlékeznék.

Mondjuk vicces hogy én mondom ezt amikor 5 éve én is kórházban volt epilepszia miatt egy hónapot vagy többet is asszem mert a hülye orvos nem tudta kitalálni mi bajom van ezért megfigyelés alá helyeztek. Magyar orvostudomány hiába.
[ Módosítva: 2013.06.17 15:18 ]
Kagamin | 2013-06-17 16:02
2, illetve hat hónap van. Igazából az előbb még arról beszéltél, hogy csak nem kerül 2 hétnél többet egy perc internet nélkül kórházba, erre írtam, hogy kerülhet baleset vagy betegség miatt.

Kurosaki írta:
Magyar orvostudomány hiába.
Vannak nagyszerű orvosaink, a bérszinthez képest pedig csoda, hogy egyáltalán még itt vannak, neked pont nem volt szerencséd, ez nem azt jelenti, hogy buták a magyar orvosok vagy le vagyunk maradva, sőt erre azt mondom, hogy néha még brilliánsabbnak kell lenni, mind a műszaki életben, mind az orvostudományban, ha nincsenek megfelelő körülmények arra, hogy jól dolgozz. Ilyen a fansub is, találékonynak kell lenni, hogy elérd a célod.
Kurosaki | 2013-06-17 16:17
Ja értöm akkor félreértettelek. Kösz a kiigazítást.

Ami a dokikat illeti csak a Szekszárd és Paks környékiekkel van tapasztalatom. Eddig egyik sem pozitív. De azért ahhoz nem kell orvos tudomány hogy megtalálj egy papírt amit 2 hete küldtek ki nem tudom honnan hogy mi a bajom.
[ Módosítva: 2013.06.17 16:18 ]
Yasu. | 2013-06-22 23:09
Sziasztok!

Beszéltünk róla a csapattagokkal, és úgy döntöttünk, mi is elfogadjuk az etikettet.
FFnF | 2013-07-19 10:03
Az Urahara tegnap este kiadta a Ghost in the Shell Arise első részét. Ez engem most hihetetlenül rosszul érint, mivel rengeteg munkát öltem már bele én is ebbe az ovába és mint ahogy azt a topikjában jeleztük is, már csak Andusiának kellett volna egyszer átnéznie, hogy kiadhassuk. Az Urahara nem jelezte se a szezonos topikban, se maguknál várható projectnek (tegnap délután vették fel maguknál a kiadása előtt).

Ez újfent egy etikátlan húzás volt tőlük, ami a saját maguk által kezdeményezett fansub etikett szabályait sérti. Értem én, hogy nem Ranma (az etikett atyja) készítette, de a csapata elfogadta azt és úgy tűnik, továbbra is szarik rá. Én nagyon igyekszem jóban lenni az US-el, mivel a múltban voltak gondjaink egymással és nem szeretnék újra haragot, de most haragszom. Nagyon.

Ha lehetne ilyet, kérném az US vezetését, hogy lépjen fel az ügyben, de gondolom most is csak okoskodást fogunk kapni és szépen el lesz felejtve a dolog. Kicsit szomorú, hogy pont az etikett kitalálójának csapatában olyan gyenge a vezetés, illetve alacsony az erkölcsi szint, hogy ilyesmi előfordulhat.
Xiaoyu | 2013-07-19 10:15
Hasonló a helyzet nálunk a Free animével kapcsolatban, bár azt jelezték a topicban, mikor kiadták az első két részt...
Ricz | 2013-07-19 11:15
FFnF írta:
Ez újfent egy etikátlan húzás volt tőlük, ami a saját maguk által kezdeményezett fansub etikett szabályait sérti. Értem én, hogy nem Ranma (az etikett atyja) készítette, de a csapata elfogadta azt és úgy tűnik, továbbra is szarik rá.
Ezt ugyan csak hallgatólagosan említettem nektek is, de a kialakult gyakorlatot intézményesítő indítványra se jelent meg egyikük, így voltaképp levonom a jelenlegi helyzetből a következtetésem (véleményem; ha még valaki így gondolja, vegye úgy, hogy helyette is kimondtam, ami őt nyomja):

Voltaképp helyén való és kell az etikett, mert lényegében kevesebb volt a súrlódás a csapatok közt - ezt nem vitatom. Ellenben a legtöbb problémát statisztikai alapon számszerűsítve az US követte el, s ehhez elég csak visszaolvasni a topikot, még az archivált részekben is. Nem mondok kifejezett hangnemű véleményt erről, mert most ezt így látom rendjén. Ellenben felvetült bennem a kétkedés hangja, hogy akkor egyáltalán minek tartjuk be, ha szülőatya se fogja elég erősen a gyeplőt, ahol mi, más vezetők igyekszünk hallgatólagos, kompromisszumos vagy vasmarkú irányítási alapon szavatolni a betartását.

És lehet anarchistán fog hangzani az én számból, de én már csak a radikális figyelemfelhívó demonstrációk híve vagyok, de személy szerint azt mondom, hogy átmenetileg, főnöki hatalmammal élve, felfüggesztem az etikett betartását a magunk kicsiny körében. A baráti csapatokkal, s azokkal, akikkel jóban vagyunk eztán se lesz másképp, lévén diplomáciai baklövés a bajtársakat likvidálni - ellenben a közömböstől induló csapatokkal szemben ez a szabály már nem érvényes. Majd helyreállítom a rendet ezen a téren, ha szemmel láthatóan az illetékes intézkedik ez ügyben és nem csak üres frázisok puffognak az éterben.
jadu | 2013-07-19 11:31
Ricz írta:

És lehet anarchistán fog hangzani az én számból, de én már csak a radikális figyelemfelhívó demonstrációk híve vagyok, de személy szerint azt mondom, hogy átmenetileg, főnöki hatalmammal élve, felfüggesztem az etikett betartását a magunk kicsiny körében. A baráti csapatokkal, s azokkal, akikkel jóban vagyunk eztán se lesz másképp, lévén diplomáciai baklövés a bajtársakat likvidálni - ellenben a közömböstől induló csapatokkal szemben ez a szabály már nem érvényes. Majd helyreállítom a rendet ezen a téren, ha szemmel láthatóan az illetékes intézkedik ez ügyben és nem csak üres frázisok puffognak az éterben.

Függetlenként kérdem, ez mit jelent? Nem azt fordítasz, amit szeretnél? Ha már ez egy hobbi és oké, sok, najó, nagyon sok időt bele lehet ölteni, és megértem, hogy ha már azt a mennyiségű sok időt beletetted, akkor jó érzés, ha te tőled töltik le az emberkék többségben. De akkor még minidg megy ez a stipi-stopi enyéééém dolog?

Csak kérdem, így 3 év kihagyás után, és természetesen minden tisztelettel. (Függetlenként.)

na jó, inkább visszaolvasom az archivot. Tényleg sok ez a 3 év kihagyás.

[ Módosítva: 2013.07.19 11:32 ]
Ricz | 2013-07-19 11:45
jadu írta:
Függetlenként kérdem, ez mit jelent? Nem azt fordítasz, amit szeretnél? Ha már ez egy hobbi és oké, sok, najó, nagyon sok időt bele lehet ölteni, és megértem, hogy ha már azt a mennyiségű sok időt beletetted, akkor jó érzés, ha te tőled töltik le az emberkék többségben. De akkor még minidg megy ez a stipi-stopi enyéééém dolog?

Csak kérdem, így 3 év kihagyás után, és természetesen minden tisztelettel. (Függetlenként.)

na jó, inkább visszaolvasom az archivot. Tényleg sok ez a 3 év kihagyás.

Összefoglalom neked akkor 3 év termését, nem kell különösebben olvasgatnod.

Annak idején 2011 őszén megvitattunk két pontonként egy etikettet, mert láthatóan a fordítóknak szüksége volt rá, ezt vezette le Ranma lényegében, mert a vitatás a különböző csapatok tagjai és vezetői közt is folyt, néhol egy-egy egyéni fordítóval, vagy betévedő nézővel. Így kialakult az első posztban olvasható etikett, amire áldásunkat adtuk. Ezt követte egy éles vita a szankcionálás kérdésköréről, ami elég meddő lett, egyszerű és kézenfekvő dolgok okán: elsősorban mert nem lehet objektív embereket találni, mindenki húz valamerre, még akkor is, ha időközönként úgy cserélgetnénk a tagjait, ahogy az athéni demokráciában az arkhónokat.
Majd volt pár vita, bevágás és hasonló apróság, valamint kialakult egy gyakorlat az igényünkből, hogy szezonálist késleltetve csak a szezon vége után kezdünk meg, akkor is egyeztetve a másikkal, aki esetleg csinálja (az egésznek az a lényege, hogy tudjon róla, ne érintse rosszul, attól te még fordíthatod azt, amit szeretnél). Ugyanakkor az etikett mellékhatása volt a csapatok egymással szembeni előzékenysége, elfojtódott a stipi-stopi hangulat. Fordíthatod továbbra is, amit szeretnél, csak azért aki még dolgozik rajta, annak idejében kell(ene) szólni, hogy ne érje rosszul (lásd most FFnF-et, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a kérdéses projekt tényleg olyan tré alapanyagból készül, alapos munkával - amit csak idővel láthatunk, de a projekttopikban a hozzászólásokból látszik, hogy min ment keresztül, mire a végére ért).

A többi már ennek fényében gyakorlatilag kisakkozható. Az etikett javát már a megalakulása előtt is alkalmaztuk a barátibb fordítókkal, a közömbösekkel nem igen foglalkoztunk, de azért igyekeztünk keresztbe se tenni, ha lehetett. Ami engem illett, hogy jó érzés avagy se, ha többen szedik... Szerintem az csak egy szám, igazából a nézők véleménye számít, mit gondol, mit jelez vissza. És van egy mag, akiknek a véleménye súlyozottan számít nekem, s ez adja az erőt, hogy csináljam, pedig sokszor nagyon sok kedvem nincs máshoz a formázgatáson kívül.
[ Módosítva: 2013.07.19 11:47 ]
Andusia | 2013-07-19 11:58
Mindenki azt fordít, amit akar, csak JELEZZE. Az etikettnek ez a lényege. Nem gátol senkit semmiben, a hangsúly azon van, hogy tudjanak róla, még ha csak gondolat szinten is megfogalmazódik, hogy én ezzel az animével vagy mangával foglalkozni szeretnék. Erre vannak a csapatoknál/fordítóknál a várható és esélyes projectlisták, plusz itt a szezonos topikok, amikben szintén mindenki jelzi szándékát, akár kérdőjelesen is.

Na az Urahara Shop ezt többszörösen nem tartja be. "Hipp-hopp nekem ez megtetszik, lenyomom, kiadom, nem érdekel senki." És ez etikátlan, és felháborító, pláne (visszatérve a Gits Arise-ra) minden egyes fázisról beszámoltunk, és a végén még azzal zártuk, hogy kész vagyunk, még egy átnézés és megy ki. Szóval amit csináltak, az gerinctelen húzás volt.
jadu | 2013-07-19 12:02
Köszönöm, még minidg csak 2009-nél tartottam az archive-ban

Kár, hogy amit leírtál, és amiben megálapodtatok, nem működik, mert pedig ez lenne a normális hozzáállás

Sajnálom, hogy még mündég problémás az egész fun-subbing biznisz.

De még mindig nem látom, hogy a közösen megalkotott és elfogadott etikett pontjait hogyan lehetne érvényesíteni és betartattni. Hiszen az ez egy csak egy hobbi, amiért nem kapok fizetést és a többi indokok mögé minidg vissza lehet bújni, és azok eléggé jó és legit érvek. Továbbá semmilyen "hatóság", vagyis betartó szerv nem létezik itt.

Mondjuk, ha AA fogná magát és kitíltaná innen azoknak a csapatoknak a tagjait, akikkel összebalhéztak, és akkor itt nem lehetne hírdetni, hogy mi is megcsináltuk és tölthető tőlünk a cucc, nos annak lenne valamilyen szintű bünti ereje....
FFnF | 2013-07-19 12:04
Egyszerűen a normális csapatok vezetőinek kellene ezt felügyelnie, ahogy az többeknél működik is. Semmi szükség büntire, csapat vezetői iránymutatással megoldható az egész.
junpet | 2013-07-19 12:07
Ricz írta:
a legtöbb problémát statisztikai alapon számszerűsítve az US követte el, s ehhez elég csak visszaolvasni a topikot, még az archivált részekben is.
Vegre valaki kimondta. Oszinten en ezt nem mertem, (pedig miota animezek azota latom) mert rogton elharapjak a torkom, de ez igy van. (Egyszer finoman megjegyeztem hasonlo dolgot az oldalukon, es rogton bannoltak. Tudom, faj az igazsag, de a tenyek attol meg tenyek.) Csak korul kell nezni. Mindig ok sirnak igy meg ugy (nem, engem nem erdekel, hogy egy bizonyos szemely vagy csak par szemely tesz ilyeneket a csapaton belul, tessek megfegyelmezni oket), de ha veluk tortenik valami, akkor olyan vita kerekedik, hogy ihaj. Ja es a legjobb mikor kisirtak magukat, kiadnak par reszt es megall a projekt.

Kivancsi vagyok mi lesz ebbol. Hol a popcorn? o.O ^^ Teljes mertekben megertem FFnF-et es egyet ertek vele es Ricz-cel is.
[ Módosítva: 2013.07.19 12:15 ]
Ricz | 2013-07-19 12:14
jadu írta:
Mondjuk, ha AA fogná magát és kitíltaná innen azoknak a csapatoknak a tagjait, akikkel összebalhéztak, és akkor itt nem lehetne hírdetni, hogy mi is megcsináltuk és tölthető tőlünk a cucc, nos annak lenne valamilyen szintű bünti ereje....
Ezt őszintén szólva nem feltétlen tartanám helyén való megoldásnak. Tény, hogy példaértékű és kellőképp nyomatékot is ad a dolognak, de van egy apró bökkenő: az AA egyszerre üzemel közösségi portálként és fordítócsapatként. Az embereknél a kettő dolog egybeforrt, így hiába szeretné FFnF és Andusia külön kezelni a két ügyet, az egyik negatívabb megítélése rontja a másikat, szóval szorult helyzetben vannak ebből a szempontból és nehéz jól kijönni, ha ténylegesen akarnak is valamit lépni.
jadu | 2013-07-19 12:22
Ricz írta:
jadu írta:
Mondjuk, ha AA fogná magát és kitíltaná innen azoknak a csapatoknak a tagjait, akikkel összebalhéztak, és akkor itt nem lehetne hírdetni, hogy mi is megcsináltuk és tölthető tőlünk a cucc, nos annak lenne valamilyen szintű bünti ereje....
Ezt őszintén szólva nem feltétlen tartanám helyén való megoldásnak. Tény, hogy példaértékű és kellőképp nyomatékot is ad a dolognak, de van egy apró bökkenő: az AA egyszerre üzemel közösségi portálként és fordítócsapatként. Az embereknél a kettő dolog egybeforrt, így hiába szeretné FFnF és Andusia külön kezelni a két ügyet, az egyik negatívabb megítélése rontja a másikat, szóval szorult helyzetben vannak ebből a szempontból és nehéz jól kijönni, ha ténylegesen akarnak is valamit lépni.
na igen...

csak aza baj, hogy tényleg úgy tűnik nekem, hogy ha nincs kellően hatásos következmény, akkor bármit bármikor. És nyilván ez hobbi és elsősorban magamnak fordítok és feliratozok, szóval olyan kicsit skizós, ellentmondásos a szitu. Hobbi, saját kedvtelés, de azért etika meg minden. Amire ráadásul egyesek nagyban tesznek
Ranma | 2013-07-19 13:17
Mivel 1,5 Hétig nem volt netem... nem is tudtam ki mit csinál, elnézést érte....

A projekt engedélyezés nálunk így zajlik:
1. Felkeres a fordító és megkérdi viheti-e XY animét. Megnézem van-e elmaradása, ha van nem viheti, ha nincs vigye.
2. Innentől kezdve az ő érdeke jelezni itt is a dolgokat, ha nem tette meg, igen, hibázott, és el fogok beszélgetni vele.

Mellékesen megjegyzem: Ghost in Shell-t durmi is végig fordította sejthettétek, hogy ezt is terítékre kerül. Részben ti is hibásak vagytok hogy nem kerestétek meg.

Vitatkozni nem kívánok, ez a ti oldalatok, ti szabályaitok. És nem várhatjátok el, hogy minden a 40 ember mellett ott álljak, és nézzem épp hová, mit és hogyan publikál.

PS: Az életben fontosabb dolgok is vannak, mint egy már elnézést: Szaros Anime. A lényeget szűrje le mindenki...

És most mehet megint egy rakás felesleges poszt, a semmiről.
Kagamin | 2013-07-19 13:29
jadu írta:
Mondjuk, ha AA fogná magát és kitíltaná innen azoknak a csapatoknak a tagjait, akikkel összebalhéztak, és akkor itt nem lehetne hírdetni, hogy mi is megcsináltuk és tölthető tőlünk a cucc, nos annak lenne valamilyen szintű bünti ereje...
Ricz írta:
Ezt őszintén szólva nem feltétlen tartanám helyén való megoldásnak. Tény, hogy példaértékű és kellőképp nyomatékot is ad a dolognak, de van egy apró bökkenő: az AA egyszerre üzemel közösségi portálként és fordítócsapatként. Az embereknél a kettő dolog egybeforrt, így hiába szeretné FFnF és Andusia külön kezelni a két ügyet, az egyik negatívabb megítélése rontja a másikat, szóval szorult helyzetben vannak ebből a szempontból és nehéz jól kijönni, ha ténylegesen akarnak is valamit lépni.
Ricznek igaza van... de játszunk el a gondolattal, hogy az AA kitiltotta az US-t, akkor ez a probléma megoldódna, de később felmerülne egy hasonló dolog két másik csapat között, akkor joggal kérhetnék az ottaniak, hogy tiltsa ki a másikat az AA... ha az AA megteszi, akkor már egyfajta hatóságként is üzemelne, ami nem biztos, hogy jó fényt vetne az oldalra, ha nem, akkor meg kettős mérce, és azért panaszkodhatnának az emberek. Sehogysem jönnének ki jól ebből...

jadu írta:
És nyilván ez hobbi és elsősorban magamnak fordítok és feliratozok, szóval olyan kicsit skizós, ellentmondásos a szitu. Hobbi, saját kedvtelés, de azért etika meg minden.
Ha már valaki megcsinálta elfogadható minőségben, akkor mi a fenének megcsinálni még egyszer? Legalábbis szerintem nincs sok értelme.
Andusia | 2013-07-19 13:30
Ranma:

Ne haragudj, akkor minek szaros animézel még? Add át akkor a vezetést másnak, ha neked nem megy. A Ghost in the Shellből meg mi is jó párat megcsináltunk, és mi jeleztük is többször is és folyamatosan is hogy állunk. Nem állna semmiből, két rohadt kattintás felvenni egy projectet a várhatókba, aztán 1 kattintás törölni onnan, ha mégse viszitek. Ez olyan nagyon-nagyon nehéz? Ha ez nem megy, akkor nem is értem, mit foglalkozol még a "csapatoddal". Mert megint csak ott tartunk, hogy nem csapat vagytok, hanem fordítók kommunája.

Kagamin, ezt a témát már lezártuk. Nem szankcionálunk senkit, semmi jogunk nincs hozzá. Minden csapatot a saját vezetősége szankcionálja.
[ Módosítva: 2013.07.19 13:31 ]
durmolos | 2013-07-19 13:33
Valóban, nem jeleztem. Mert megnéztem a Ki mit fordít nyári topikját, és nem szerepelt a listában, ergo, nem is jelentkezett rá senki. Így feleslegesnek gondoltam beírni. Részemről ennyi.
ZolikaUchiha | 2013-07-19 13:35
Kagamin írta:
Ha már valaki megcsinálta elfogadható minőségben, akkor mi a fenének megcsinálni még egyszer?
Pont azért a sok sebből vérző tézis miatt, miszerint a subber magának fordítja a dolgokat.
Andusia | 2013-07-19 13:37
Akkor kicsit eltévesztetted a topikot, mert az a TAVASZI SZEZONBAN (a június mióta tartozik a nyári szezonhoz?) volt. És csak mi jeleztük, és ott volt hetekig a főoldalon a projectdobozunkban, és hónapokig a várható projectjeinkben.
[ Módosítva: 2013.07.19 13:39 ]
conorr | 2013-07-19 13:37
Nem vagyok fansuber, de unatkozom:

Ranma írta:
És nem várhatjátok el, hogy minden a 40 ember mellett ott álljak, és nézzem épp hová, mit és hogyan publikál.

Ranma írta:
Mellékesen megjegyzem: Ghost in Shell-t durmi is végig fordította sejthettétek, hogy ezt is terítékre kerül. Részben ti is hibásak vagytok hogy nem kerestétek meg.

Őőő, ellentmondás? Ő nem tehet róla vezetőként, hogy a saját csapat tagja lefordította, mér nem a másik csapat nézet utána, hogy mit fordít az ő saját csapat tagja.

Ranma írta:
durmi is végig fordította
US-n pedig én 1 db GITS-et látok a 2.0-át, teljesen tőlük vártam a folytatás is a semmiből.

Ranma írta:
PS: Az életben fontosabb dolgok is vannak, mint egy már elnézést: Szaros Anime. A lényeget szűrje le mindenki...
Gyönyörű hozzá állás az etikett kitaláloitól. Gergoking pedig az Us-es HxH-nál fullra kiakadt amikor a Naruotosok kicsesztek vele akkor oda is illik ez a mondat.
durmolos | 2013-07-19 13:40
Tavasszal jelent meg? Jó, meddő vita. Én nem bogarászom senkinek a projektlistáját, benézek az AKTUÁLIS szezonos topikba és kész. Ott nem volt. Most nem várhatod, hogy mindenki a ti oldalatokat bogarássza, hogy mit vettetek fel és mit nem.
ZolikaUchiha | 2013-07-19 13:42
Ha elfogadtad az etikettet, akkor igenis elvárható, hogy bogarássz.
Conorr : Epic win.

Kagamin írta:
Mindenki, aki közzéteszi a munkáját valamennyi elismerésre vágyik, mert ha tényleg magának fordítaná csak, akkor ott maradna a meghajtóján a felirat, szóval szerintem baromság, hogy magának fordít valaki, aki publikál is, legalábbis elenyésző az ilyen emberek száma.
Én is így vélem.
[ Módosítva: 2013.07.19 13:48 ]
FFnF | 2013-07-19 13:43
durmolos! Rendben, tehát egyértelmű, hogy csakis mi tehetünk róla, hogy lusta dögök vagytok. Semmi gond, akkor innentől mi is így állunk hozzátok.
[ Módosítva: 2013.07.19 13:43 ]
Kagamin | 2013-07-19 13:43
Andusia írta:
Kagamin, ezt a témát már lezártuk. Nem szankcionálunk senkit, semmi jogunk nincs hozzá. Minden csapatot a saját vezetősége szankcionálja.
És ahogy a reakciómból látszik, egyet is értek veletek.

ZolikaUchiha írta:
Pont azért a sok sebből vérző tézis miatt, miszerint a subber magának fordítja a dolgokat.
Mindenki, aki közzéteszi a munkáját valamennyi elismerésre vágyik, mert ha tényleg magának fordítaná csak, akkor ott maradna a meghajtóján a felirat, szóval szerintem baromság, hogy magának fordít valaki, aki publikál is, legalábbis elenyésző az ilyen emberek száma.
[ Módosítva: 2013.07.19 13:44 ]
jadu | 2013-07-19 13:48
Andusia írta:


Kagamin, ezt a témát már lezártuk. Nem szankcionálunk senkit, semmi jogunk nincs hozzá. Minden csapatot a saját vezetősége szankcionálja.

Csak ötlet volt, és természetesen eléggé bűzlene a szankcionálás dolog. Csak más nem jut eszembe, ami esetleg még járható lenne.

Mondjuk engem ez a téma sosem zavart, mármint fordítson mindenki amit akar, és a "fordítási szándék bejelentését" is el tudom úgy képzleni, ahogy a fansubwikin van és ahogy itt is megvalósult. Az etikettel már nem igazán, szerintem felesleges, de én könnyen beszélek totálisan függetlenként. Úgyhogy nem is zavarok bele a témába inkább.

Ó, és köszi a válaszokat mindenkinek
[ Módosítva: 2013.07.19 13:48 ]
durmolos | 2013-07-19 13:50
Nem FFnF, nem ezt mondtam, de azt igen, hogy meddő vita most erről szájkaratézni, hogy kinek meg hogy volt igaza, meg mi miért...
Ricz | 2013-07-19 13:50
durmolos írta:
Tavasszal jelent meg? Jó, meddő vita. Én nem bogarászom senkinek a projektlistáját, benézek az AKTUÁLIS szezonos topikba és kész. Ott nem volt. Most nem várhatod, hogy mindenki a ti oldalatokat bogarássza, hogy mit vettetek fel és mit nem.
Durmi, nyugi van. A szezonosok eddig is a naptári évszakhoz képest +1 hónappal indultak, azért van ott, mivel nem is júliusban tette tiszteletét a mű korongon. Másfelől, Andinak abban igaza van, hogy elég könnyen hozzáférhető és látható helyen volt, azokra meg elég heti egyszer ránézni és nem kell külön nagyon bogarászni sem.

Másfelől a kedves vezető hozzáállását nem értem. Ez nem vezetői magatartás, szóval vagy a felfogás vagy a megoldás rossz, vagy maga az elv, amire épül. Mert ha más nem, a vezetőnek némi felelősséget kéne éreznie a dolog iránt, mert akkor lesz csak vezető, minimális odaadással is a "szaros anime" meg az egész miskulancia iránt, mert addig csak csúcsdísz egy rakás káoszon.

Ugyanakkor meddő vita, mert mindkét fél ilyen emelkedett hangon szájkaratézik itt, ahelyett, hogy kicsit visszább venne az agarakból és hideg fejjel állna neki. Szóltam, uff.
[ Módosítva: 2013.07.19 13:55 ]
Andusia | 2013-07-19 13:52
Valóban meddő vita ezzel a hozzáállásotokkal.
Kayalafur | 2013-07-19 14:12
Nos a részünkről az etiketet megtartjuk Az AA-US vitába nem szólok bele de nem tartom értelmesnek a vitát sajnálom, hogy így alakult, de ha már ilyen lett, akkor egyeztessetek, és adjátok ki egy időben, úgy is mindenki onnan szedi, ahonnan neki tetszik. (Ez csak észrevétel)

Némi off. (vagy nem)
Anno mi hagytuk, hogy más vigye a kotoura-san -t, most így vissza nézve kár volt, belenézünk újra, és lehet megcsinálgatjuk - még nem biztos
SS_Ichigo | 2013-07-19 14:26
Én se akarók bele szólni a jelenlegi vitába, de nyugodjon meg mindenki megtörtén és kész vissza nem lehet fordítani.

Nem akarok senkit se hibáztatni, de mit mondja 33* embert egy nemfog tudni vezetni legalábbis csak internetes kapcsolattal.
*megszámoltam az oldalon szóval ennyi van felvéve, de kitudja vannak-e még...

Annyit mondhatok nem AA-volt a hibás...

Bocs hogy enyít változgatok rajta de mindig eszembe jut valami amit hozzá kéne főznöm.
spoiler Kinyit
Visszatérve ki fogata el az etikettet én nem látom US-is köztük lenne...
Az egy dolog hogy anno ők kezdeményezték az etikettet, de azóta sok változáson ment keresztül az UraharaShop... tagok jöttek mentek.

Viszont ha meg valaki elfogadja akkor illő elmagyaráznia a csapat tagjainak, hogy hol nézetnek szét és hol közöljék amik rájuk tartozik és nem másra hogy utána járjon melyik csapat mit csinál.
[ Módosítva: 2013.07.19 14:57 ]
Kurosaki | 2013-07-19 14:52
Ez de nosztalgikus főleg hogy már nem vagyok US tag.
Nem akartam beleszólni de mint ex US tag mégis válaszolnék Ranma kommentjére.

Ranma írta:
Mivel 1,5 Hétig nem volt netem... nem is tudtam ki mit csinál, elnézést érte....

A projekt engedélyezés nálunk így zajlik:
1. Felkeres a fordító és megkérdi viheti-e XY animét. Megnézem van-e elmaradása, ha van nem viheti, ha nincs vigye.
2. Innentől kezdve az ő érdeke jelezni itt is a dolgokat, ha nem tette meg, igen, hibázott, és el fogok beszélgetni vele.

Tehát ha nincs otthon a macska cincoghatnak az egerek? Jó pár évig voltam csapattag szóval tudom hogy mennek a dolgok. Ezért kb feleslegesnek is érzem feltenni a kérdést. Ha te nem vagy elérhető miért nem várja meg az illetékes amíg te megjössz és engedélyezed a dolgokat. Vagy adsz másnak engedélyt erre a feladatra amíg te nem vagy? Szóval szerintem ez nem kifogás...

Lássuk a 2 pontot amit leírtál:

1. Lehet hogy háborút szítok de nem nagyon érdekel mert pont egy ilyen eset miatt lettem kiszavazva US-ből. Szóval azt mondod akinek van elmaradása nem vihet új projektet. Akkor hogy is van az hogy kapsából 3-4 nevet is tudnék mondani akiknek legalább 3 passzív projektje van amikkel nem haladt hónapok óta mégis mindegyik visz nyári animét?

Abba meg inkább ne is menjünk bele hogy csapaton belül is voltak olyan
esetek ugye mikor egy csapattárs projekjét nyúlta le valaki szó nélkül.


2. Jeleznie kéne igen, de jobb esetben is csak a szezonos topicban szól egy ember hogy ezt fogja vinni a csapat és kész de nem csak szezonos animéket visztek és a többiről nem szól senki legalábbis én csak nagyon ritkán vettem észre hogy egy nem szezonos anime esetében szólt volna bárki is US-ból. Hataraku Maou-t hadd ne említsem megint. Pedig az megint szezonos.

A hozzáállásodra inkább nem reagálnék hisz tudom hogy amint befejezed a Yugi-kat ki akarsz lépni ebből a fansubolásból. Kérdés hogy ha te kilépsz mi lesz az oldallal mert te még a jobbik vezetők közé tartozol akik nagyjából figyeli ki mit csinál de ha te is lelépsz az oldal kb visszasüllyed a régi színvonalra amikor mindenki csinált amit akart.

Egyébként US-től ne várja el senki hogy karban tartják a projekt részleget mert oda akkor van általában felvíve projekt amikor már elkezdődött. A fordítók java része inkább rá bízza másra vagy ha nincs más akkor meg sem csinálják. Fórumot meg szintén nem használja kb senki még projektek terén sem. Szóval Adminisztráció az kb egyenlő a nullával.

durmolos írta:
Valóban, nem jeleztem. Mert megnéztem a Ki mit fordít nyári topikját, és nem szerepelt a listában, ergo, nem is jelentkezett rá senki. Így feleslegesnek gondoltam beírni. Részemről ennyi.
durmolos írta:
Tavasszal jelent meg? Jó, meddő vita. Én nem bogarászom senkinek a projektlistáját, benézek az AKTUÁLIS szezonos topikba és kész. Ott nem volt. Most nem várhatod, hogy mindenki a ti oldalatokat bogarássza, hogy mit vettetek fel és mit nem.

Hát most erre mit mondjak de most őszintén? 5 perc kb keresővel rákeresni hogy valaki visz-e valamit hiszen ha valaki visz valamit akkor fórumban annak nyoma van ergo találsz valamilyen ki mit fordít topic-ot. Ez is csak egy újabb kibúvó.

A vicc tényleg az hogy US kezdeményezte ezt az etikett baromságot... folytatást mindenki tudja.

A másik vicc hogy AA-val mostanában elég jó viszonyt ápoltatok bár lehet csak Gergő mert ha jól tudom csak vele vannak és voltak is közös projektek. Ergo nem lehetne akár egy rohadt PM-et írni AA-s adminnak hogy te barom ezt vinni akarjátok benne vagytok egy közösben vagy gáz ha mi is visszük? Gondolom most ez a megállapodás is ugrott felétek ami elég nagy szégyen.

conorr írta:
Gyönyörű hozzá állás az etikett kitaláloitól.Vigyorog Gergoking pedig az Us-es HxH-nál fullra kiakadt amikor a Naruotosok kicsesztek vele akkor oda is illik ez a mondat.

Ez teljesen korrekt és releváns példa. Ráadásul még aktuális is, leszámítva hogy Gergőnek nem volt semmi oka felháborodni mivel Naruto-kun nem tartozik bele a fansub etikettbe. Ergo azt vihetnek szó nélkül amit csak akarnak.


Összegezve a dolgokat én csak röhögök az egészen főleg a szánalmas megjegyzéseken hogy miért lett elkezdve stb. Értelmes emberek hülye kommentjeit láthattuk.

Egy dolog biztos most csak még jobban örülök hogy nem vagyok US tag már.

SS_Ichigo írta:
Én se akarók bele szólni a jelenlegi vitába, de nyugodjon meg mindenki megtörtén és kész vissza nem lehet fordítani.Szomorú

Nem akarok senkit se hibáztatni, de mit mondja 33* embert egy nemfog tudni vezetni legalábbis csak internetes kapcsolattal.
*megszámoltam az oldalon szóval ennyi van felvéve, de kitudja vannak-e még...

Annyit mondhatok nem AA-volt a hibás...

Visszatérve ki fogata el az etikettet én nem látom US-is köztük lenne...
Az egy dolog hogy anno ők kezdeményezték az etikettet, de azóta sok változáson ment keresztül az UraharaShop... tagok jöttek mentek.

Megtörtént ja de nem ez itt a lényeg.

Egyébként US is elfogadta csak mint mondtam nem igen fórumozik egyik US tag sem 1-2 kivétellel.

Egyébként lehet 100 embert is vezetni csak hozzáállás kérdése. A probléma itt az hogy Ranmát már nem érdekli annyira ez a téma mint régen ezért jönnek elő egyre gyakrabban ezek a gondok. Régen nem volt ilyen amikor elkezdte vezetni az oldalt. Szóval igen is lehet vezetni ennyi embert. Ráadásul nem annyi embert kell vezetni hanem csak a fordítókat. Ami kb 10-12 ember csak. És ebben benne vannak a külsősök is. hivatalos fordítók kb jó ha van 5-6. De mint mondtam US-en az adminisztráció egyenlő a 0-val szóval hiába nézed a csapattag részleget mert egyáltalán nincs karban tartva.

Az hogy jönnek mennek a tagok nem mentesít senkit semmi alól szerintem. De lehet ez csak az én véleményem. De egyébként a vita felesleges erről, mert szánalmas az egész dolog úgy ahogy van.
És valóban... ezt nem az AA baltázta el mert ők kitették tervezettbe fórumon is jelezve volt sőt még jobb oldalt is ott volt.

Egyébként a Ichigo a vicc pont az hogy nem új csapattag csinálta meg a mozit hanem egy őskövület szinte kezdetektől US tag. Plusz Aenigma is besegített ahogy láttam aki szintén jó pár éve tag. Szóval innentől tök8 hogy hány régi tag lépett ki és jött új helyettük.
[ Módosítva: 2013.07.19 15:10 ]
Umaitachi | 2013-07-19 15:32
Atyagatya... mióta vártam én erre. US vs. mindenki más, ez annyira tetszik. Csak így tovább, már így is röhögök egy 10 perce. De akkor teszek bele én is valamit az US kalapba: a mangákat lektorálni is kéne, mert az ember nem egy szövegkupacot akar nézegetni, hogy az most mi akar lenni. (Még jó hogy áttértem az angol mangákra, most meg lennék lőve veletek. xD)

Kurosaki írta:
mivel Naruto-kun nem tartozik bele a fansub etikettbe. Ergo azt vihetnek szó nélkül amit csak akarnak.
És milyen igazuk van. Magasról tesznek mindenkire és megvan a maguk stabil nézőtábora. Akkor most ki a hülye?
Ricz | 2013-07-19 15:35
Umaitachi írta:
Kurosaki írta:
mivel Naruto-kun nem tartozik bele a fansub etikettbe. Ergo azt vihetnek szó nélkül amit csak akarnak.
És milyen igazuk van. Magasról tesznek mindenkire és megvan a maguk stabil nézőtábora. Akkor most ki a hülye?
De tudjuk azt, amit ehhez tudni kell, úgyhogy kár a kérdésért.
Kurosaki | 2013-07-19 15:38
Umaitachi írta:
...

Na igen mostanában a Mangák minősége eléggé hanyatlik náluk mivel sok az új szerkesztő akik csak bedobják a szöveget és annyi. Olvasni ahogy nézem nem is szokták. Lektor meg nincs is Mangáknál.
Főleg a Shounnen fight-oknál.

Hát hogy őszinte legyek Lehet igaza van Kunéknak lehet nem. Ki honnan nézi. Igazuk van mert nem tartoznak senkinek felelősséggel és nem vitáznak másokkal, viszont szarnak is az egész közösségre ami meg nem jó szerintem.

Egy dologban azért egyetértek Ranmával. Egy szaros Animén kár össze veszni. Persze nem jól fogalmazta meg de ami a lényeget érinti igaza van. Ez még mindig csak egy hobbi de a probléma itt nem az hogy belekezdtek hanem az hogy szó nélkül. És ezért mondom hogy Kunék sem csinálják a legjobban. Bár náluk nem igen van más projekt csak Shounen Fight így nem jelentenek túl sok veszély forrást ha szabad így fogalmazni.
Umaitachi | 2013-07-19 15:43
Kurosaki írta:
Na igen mostanában a Mangák minősége eléggé hanyatlik náluk mivel sok az új szerkesztő akik csak bedobják a szöveget és annyi. Olvasni ahogy nézem nem is szokták. Lektor meg nincs is Mangáknál.
Főleg a Shounnen fight-oknál.

Ezt szinte tudtam. Éreztem. Meg láttam. Meg LOL. Meh.

Szerk.: Naruto-Kunnal kapcsolatban meg csak a függetlenségi kérdésre értettem amit írtam.
[ Módosítva: 2013.07.19 15:44 ]
Pitbull | 2013-07-19 15:53
Kurosaki írta:
viszont szarnak is az egész közösségre ami meg nem jó szerintem.
Mert az US abszolút nem szarik a közösségre, ugyebár
Most is pont ezt láthatjuk.
Kago Akira | 2013-07-19 15:55
Kurosaki írta:


Egyébként lehet 100 embert is vezetni csak hozzáállás kérdése. A probléma itt az hogy Ranmát már nem érdekli annyira ez a téma mint régen ezért jönnek elő egyre gyakrabban ezek a gondok. Régen nem volt ilyen amikor elkezdte vezetni az oldalt. Szóval igen is lehet vezetni ennyi embert. Ráadásul nem annyi embert kell vezetni hanem csak a fordítókat. Ami kb 10-12 ember csak. És ebben benne vannak a külsősök is. hivatalos fordítók kb jó ha van 5-6. De mint mondtam US-en az adminisztráció egyenlő a 0-val szóval hiába nézed a csapattag részleget mert egyáltalán nincs karban tartva.


Szerintem én is kicsapnám a biztositékot ha leírnám a véleményem tisztán, szóval csak ovatosan.


Igazad van. Oltári nagy baromság hogy egy US méretű csapatot ne lehessen egyben tartani. Hiába nem pénzért csinálják a sub-ot, attól még egy korrekt vezetéssel sokkal nagyobb csapatot is simán el lehet vezetni normálisan. Titka talán az hogy megfelelő "alapanyaggal" kell dolgozni, akiknek van tartásuk és nem kell egyértelmű / kézenfekvő dolgokat IS elmagyarázni.
[ Módosítva: 2013.07.19 15:59 ]
Kurosaki | 2013-07-19 15:56
Pitbull írta:

Mert az US abszolút nem szarik a közösségre, ugyebár
Most is pont ezt láthatjuk.

Nem akarom védeni őket mert engem is kiszavaztak nem olyan rég és tudom mik mennek a háttérben de ezt most hagyjuk....

Mint mondtam adminisztráció egyenlő a nullával ezért senki se várja hogy tömegesével jönnek a bejelentések hogy ki mit akar vinni. Lusták átjönni ide és beírni ha vinni akarnak valamit. Pár kivételtől eltekintve. Mondjuk ez ha úgy nézzük ez tényleg olyasmi mintha szarnának a közösségre.

Kago Akira írta:
Szerintem én is kicsapnám a biztositékot ha leírnám a véleményem.

Igazad van. Oltári nagy baromság hogy egy US méretű csapatot ne lehessen egyben tartani. Hiába nem pénzért csinálják a sub-ot, attól még egy korrekt vezetéssel sokkal nagyobb csapatot is simán el lehet vezetni normálisan. Titka talán az hogy megfelelő "alapanyaggal" kell dolgozni, akiknek van tartásuk és nem kell egyértelmű,kézenfekvő dolgokat IS elmagyarázni.

Pontosan de a probléma az hogy csak felveszik az új embert megmutatják mit kell csinálnia és ennyi. Fejem merném rá tenni hogy az Adminok fele legalább el sem olvasta az oldal szabályzatát sem. Mégis a 98%-a azzal példázik a Chatboxban amiben egyre több az ocsmány beszólás a tagok felé.

De mindegy én az US témát lezárom inkább mert meglincselnek hogy a régi csapatom ellen fordulok. Na nem mintha nem lenne rá épp elég indokom. De ami igaz az igaz. Tudnék mesélni belső dolgokról de merő tiszteletből nem teszem.
[ Módosítva: 2013.07.19 15:59 ]
ZolikaUchiha | 2013-07-19 16:13
Kurosaki írta:
Aenigma
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy Ae van benne a másik etikátlanul elindított projectben a Free!-ben is. Micsoda véletlen egybeesés.
Kurosaki | 2013-07-19 16:15
ZolikaUchiha írta:
Kurosaki írta:
Aenigma
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy Ae van benne a másik etikátlanul elindított projectben a Free!-ben is. Micsoda véletlen egybeesés.

Huh de feldobtad nekem a labdát most.

Az az igazság hogy neki köszönhetem kb a legjobban hogy nem vagyok már US tag.

Egyébként ezért is írtam be ide most mert ő az egyik a tagok közül akinek van 3-4 passzívja ami hónapok óta nem haladt mégis 2 nyáriban is benne van a keze.
LasDen | 2013-07-19 16:40
US eljut/eljutott oda, hogy nem érdekli (majd) a (fansub)közösség véleménye. Csinálják, amihez kedvük van, mert a laza (az olvasottak alapján már-már anarchikus) keretek megengedik a csapaton belül. És egyszerűbb szarni a szomszédokra, csinálni, amit akarsz, mint jóban lenni velük és egyenként megkérdezni, hogy szabad-e...
Akahiro | 2013-07-19 16:45
US már akkora, hogy teljesen mindegy mit csinálnak...
[ Módosítva: 2013.07.19 16:48 ]
-=Kira=- | 2013-07-19 18:59
US már akkora, hogy teljesen mindegy mit csinálnak...
US eljut/eljutott oda, hogy nem érdekli (majd) a (fansub)közösség véleménye.

Az ilyen hozzászólásokat annyira bírom. Ezt mégis honnan vettétek? Szeretem, hogy csak így kitalálnak egyes emberek dolgokat.

Oké, ellett követve egy baki erre hirtelen mindenki összefog és akkor fúj US... vicc... Nem mellesleg ez az US és az AA magán dolga, szóval mi lenne ha mindenki más a saját dolgával törődne?

Kuro neked meg látom jól jött ez a vita, hogy ismételten csak felhozasd a sérelmeidet, most már nagyobb közönség előtt is. ehhez nem fűzök kommentárt, tudod a véleményem a dologról és hogy mennyire gyerekesnek tartom az egészet mindkét részről... jah és kössz hogy sz*r volt a US a vezetésem alatt.

Mert megint csak ott tartunk, hogy nem csapat vagytok, hanem fordítók kommunája.

Ez tetszik, bár FFnF elnevezése anno jobban ütött, amikor le Anime Factory -zott minket. A probléma megint az, hogy ki tart itt? Nem mi tartunk itt, ti tartotok itt, az egész mindenség, nem kiemelve AA-t Ez most csak egy kis löket volt, hogy újra elővehessétek a kedvenc témátokat (és nem az AA-ra gondolok, hanem az itt magyarázók többségére).

Ranmára meg tök felesleges rászállni, igaza van, sajnálatos ha tényleg ez a legnagyobb problémátok az életben, főleg olyanoknak akiknek nincs köze hozzá. FFnF+Andusia intézze el durmival+Ranmával, de nem kell nyilvánosság előtt szítani a tüzet tök feleslegesen...
[ Módosítva: 2013.07.19 19:27 ]
urzu_se7en | 2013-07-19 19:09
-=Kira=- írta:
Ranmára meg tök felesleges rászállni, igaza van, sajnálatos ha tényleg ez a legnagyobb problémátok az életben, főleg olyanoknak akiknek nincs köze hozzá. FFnF+Andusia intézze el durmival+Ranmával, de nem kell nyilvánosság előtt szítani a tüzet tök feleslegesen...
Adom. De, néha hangot kell adni az ilyen dolgoknak. Most pedig arról volt szó, hogy a bizonyos etikett nem lett betartva, amit ha jól olvastam az US is elfogadott. Persze hogy felemeli mindenki a hangját egy ilyen esetre
Szerintem nem kéne kipécézni egy csapatot/személyt a csapatból, mert most volt egy ilyen. Emberek ezek vagy mik, hibázhatnak.
jadu | 2013-07-19 19:16
csak egy kérdés: minek ennyi fansub csapat? oversubbing van, de kb nagyon!

Tényleg Kira írta le jól most azt hiszem, fején találta a szöget, ahogy anno zwill is, ő már 2009-ben is leírta, h oversubbing van és a magyar animés közösségre ennyi csapat baromira felesleges. (a kváliti szábbingolást már meg sem említem )

2009 óta nem lett előrelépés, azért kicsit elgondolkodtató most számomra... ok, megszületett egy etikett meg még megalakult pár új csapat
bandiku90 | 2013-07-19 19:26
jadu írta:
csak egy kérdés: minek ennyi fansub csapat? oversubbing van, de kb nagyon!

Tényleg Kira írta le jól most azt hiszem, fején találta a szöget, ahogy anno zwill is, ő már 2009-ben is leírta, h oversubbing van és a magyar animés közösségre ennyi csapat baromira felesleges. (a kváliti szábbingolást már meg sem említem )

2009 óta nem lett előrelépés, azért kicsit elgondolkodtató most számomra... ok, megszületett egy etikett meg még megalakult pár új csapat

Az oversub ellen valóban fel kellene valahogy lépni, legalább azt elintézni, hogy egy animéhez max 3 féle felirat készüljön. Mi a fenéért kell vmihez 5 féle felirat? Most komolyan mindenki azt hiszi, hogy jobbat csinál mint a másik csapat?
Esetleg vmi szavazás lehetne minden animénél, amelyikre sok csapat ugrik, és a legtöbb szavazatot kapó 2-3 csapat kapná a jogot arra hogy vihesse.
LasDen | 2013-07-19 19:27
jadu írta:
oversubbing van és a magyar animés közösségre ennyi csapat baromira felesleges. (a kváliti szábbingolást már meg sem említem )
és hol nincs?
solat | 2013-07-19 19:29
jadu írta:
Tényleg Kira írta le jól most azt hiszem, fején találta a szöget, ahogy anno zwill is, ő már 2009-ben is leírta, h oversubbing van és a magyar animés közösségre ennyi csapat baromira felesleges.

Többek között ez az egyik oka, hogy anno(2009) feloszlattuk Crimson Vertigot. Volt a háttérben más is, de arra nem térnék ki.
[ Módosítva: 2013.07.19 19:31 ]
ZolikaUchiha | 2013-07-19 19:32
Milyen érdekes, megjött Kira és megfordult a világ.

urzu_se7en írta:
Szerintem nem kéne kipécézni egy csapatot/személyt a csapatból, mert most volt egy ilyen.
Nem egy hiba történt meg egy hét alatt. Csak mivel az AA-t érintő dolognak nagyobb a súlya, így a másik hiba elenyész mellette.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Az meg , hogy kinek van köze és kinek nem azért vicces, mert akkor ezt a topicot például le lehetne korlátozni arra, hogy a felhasználók közül csak azok lássák és reagálhassanak ide, akik subberek. Amíg ez nincs meglépve, addig mindenkinek joga van kifejteni álláspontját a történésekről.
-=Kira=- | 2013-07-19 19:35
Jogod mindenhez meg van az életben, az hogy mivel élsz már csak érettség kérdése. Kössz a figyelmet. Igen, Kira az új világ istene megfordítja a világot. Köszönöm az elismerésed, remélem nem haragszol, ha nem pazarlok több sort a "véleményedre" amihez persze minden jogod meg van, ahogy nekem is.
[ Módosítva: 2013.07.19 19:36 ]
Umaitachi | 2013-07-19 19:46
-=Kira=- írta:
Ezt mégis honnan vettétek? Szeretem, hogy csak így kitalálnak egyes emberek dolgokat.
Figyelünk. Nyitott szemmel netezünk. Én speciel hosszú évek óta. Ennyi.
-=Kira=- írta:
szóval mi lenne ha mindenki más a saját dolgával törődne?
Kizárt, az már nem lenne ilyen mókás. Különben is, ez már a nyilvánosság. A PM... na látod, az nem nyilvános.

jadu írta:
csak egy kérdés: minek ennyi fansub csapat? oversubbing van, de kb nagyon!

Tényleg Kira írta le jól most azt hiszem, fején találta a szöget, ahogy anno zwill is, ő már 2009-ben is leírta, h oversubbing van és a magyar animés közösségre ennyi csapat baromira felesleges. (a kváliti szábbingolást már meg sem említem )

2009 óta nem lett előrelépés, azért kicsit elgondolkodtató most számomra... ok, megszületett egy etikett meg még megalakult pár új csapat
Mert nem képesek belépni egy meglévő csapatba, inkább csinálnak egy újat. A színvonal persze valahol elmarad. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés: Vajon miért is nem léptek be egy csapatba? Talán mert nem feleltek meg a minimum követelménynek minőségi szinten?
Amúgy nincs oversub. Csak mindenki a szezonosokat lovagolja. Körbe lehet nézni mennyi lefordítatlan/ félbehagyott/ minőségileg megkérdőjelezhető (újrafordításra váró) anime van.
A mangákról meg már ne is beszéljünk. Szóval ez van, hypelovasok lehet besértődni.
[ Módosítva: 2013.07.19 19:48 ]
ZolikaUchiha | 2013-07-19 19:47
Érettségről te vagy az utolsó aki szerintem előadást tarthat. :'D
Akahiro | 2013-07-19 19:51
Chatboxból sokat lelehet szűrni, mielőtt más csapat munkáját szidják ezerrel nézzék át az övéket xD
jadu | 2013-07-19 19:51
az oversubbing nem feltétlen baj (annak ellenére mondom, hogy nem szószerint idéztem az eredti topicból zwillt, és hogy van igazság benne), csak tudni kéne kezelni (talán leszarni?, de nem még ezt sem mondom, pl. ha kíváncsi vagyok egy animére, mit ad isten legalább 7 angol csapat subjából válogathatok, vagyok annyira elvetemült, h első résznél mindent megnézem, baszki, és amelyik a legjobban tetszett azzal folytatom...), így lassan közel az öregkor felé, már nagyon nem tudom magam idegesíteni ilyen kis jelentéktelen dolgok miatt.
ja, lassan a hamut is mamunak mondom

ha már nem találsz örömöt a subbingban, ne csináld (én is leléptem, és most újra itt). Elég nosztalgikus is, jót mosolygok visszaolvasva régi hozzászólásaimat, vitáimat változunk. És ez jó.
de úgy látszik, vannak örök életű, a változásnak csak makacsul ellenálló dolgok...

(Kira én nagyon lávcsi téged! ez muszáj volt )
-=Kira=- | 2013-07-19 19:52
Inkább kitörlöm, annyit se érsz...
[ Módosítva: 2013.07.19 19:59 ]
Kroszki | 2013-07-19 19:58
bandiku90 írta:
mit
Ősszintén én nem bánom hogy lehet válogatni mivel vannak emberek akik elvi problémák miatt egyes csapatok munkásságát nem "szeretik".

És már megint a jó öreg konfliktus imádni való hogy minden évben van olyan szezonos darab ami miatt előjön, csak én unom
ZolikaUchiha | 2013-07-19 20:07
Nem baj én elolvastam és levontam belőle, hogy mekkora öngólt lőtt az érettséged.
-=Kira=- | 2013-07-19 20:10
Jah, nagyon nagy öngólt lőtt. értsd már a szarkazmust, meg azt hogy semmibe veszlek és ezért kapod ezt a stílust. De ilyen szövegeket én is tudok nyomatni; "már az első hozzászólásnál megállapítottam, hogy az értelmi szinted egyenlő egy varangyos békáéval."

Huh, most kemény lettél... xD sírnom kell rajtad :"D
[ Módosítva: 2013.07.19 20:10 ]
FFnF | 2013-07-19 20:12
Szerintem már késő, de kérlek titeket, hogy fejezzétek be a személyeskedést és egymás sértegetését, mert (vérengző) moderátor kollégáim nem tűrik az ilyesmit!
MaRtiN | 2013-07-19 20:13
Az értelmetlen, gyerekes sárdobálást be lehet fejezni, mert nem erről kell szólni a topicnak. Egyelőre nem törlök visszafelé, csak minden résztvevő kap egy ejnyebejnyét. Játsszatok szépen, mert se takarítani se büntetni nem szeretnék, de fogok, ha rákényszerítetek...
ZolikaUchiha | 2013-07-19 20:14
Ha semmibe veszel, akkor miért törekedsz arra, hogy tied legyen az utolsó szó? Ignorálhattál volna és azzal megmutattad volna mindenkinek, hogy mennyire érett jellem vagy, ehelyett konok módon szólogatsz vissza.
szerk...
Alright Martin...
[ Módosítva: 2013.07.19 20:15 ]
urzu_se7en | 2013-07-19 20:15
Szerintem majd jön Ty, addig én elbújok
Martin jött xD

jadu írta:
az oversubbing nem feltétlen baj (annak ellenére mondom, hogy nem szószerint idéztem az eredti topicból zwillt, és hogy van igazság benne), csak tudni kéne kezelni (talán leszarni?, de nem még ezt sem mondom, pl. ha kíváncsi vagyok egy animére, mit ad isten legalább 7 angol csapat subjából válogathatok, vagyok annyira elvetemült, h első résznél mindent megnézem, baszki, és amelyik a legjobban tetszett azzal folytatom...), így lassan közel az öregkor felé, már nagyon nem tudom magam idegesíteni ilyen kis jelentéktelen dolgok miatt.
ja, lassan a hamut is mamunak mondom
Tényleg nem baj ha több csapat csinálja, mert így tényleg lehet váltogatni. A gond az, hogy mindenki csak a mainstreames cuccokat csinálja. Tényleg, jó ha az animék 1%-a már magyarul élvezhető a probléma pedig ez
[ Módosítva: 2013.07.19 20:15 ]
-=Kira=- | 2013-07-19 20:20
Mert te nem ezt csinálod. főleg hogy te kezdted, de mind1... viszont megjegyzem volt egyetlen értelmes megszólalásod a sok semmiség közepette:

"ezt a topicot például le lehetne korlátozni arra, hogy a felhasználók közül csak azok lássák és reagálhassanak ide, akik subberek. "

Fontolóra lehetne venni FFnF...

és akkor örülj, innentől tied a pálya. ^.^
Kurosaki | 2013-07-19 20:28
Az igen 1-2 órát nem nézek ide aztán plusz 4 oldal? Jók vagytok.

Csak kár hogy semmi haszna és értelme annak amiről megy a vita.


2 dologra térnék aki ami szerintem fontos.

1. Oversub: Ezt nem lehet megoldani. Mivel mindenkinek egyéni joga hogy mit csinál ezért nem mondhatjuk meg hogy: " Hé te gyöpös ne csinálj weblapot mert van már 100 másik!" Ennek semmi értelme. A probléma ott van hogy naponta alakul kb új fansub csapat akik nem hogy angolul de magyarul se tudnak. Nem akarom most megnevezni a csapatokat de van jó pár. Persze tök kakkoi hogy ennyien szeretnének fordítani de azért nem ártana arra is figyelni hogy nem csak a hype animék/mangák léteznek. Régiekkel 1-2 csapaton kívül senki nem foglalkozik. Persze hobbi mindenki azt csinál ami tetszik neki de minek? Főleg ha van hozzá jó felirat. Persze kinek mi a jó.

Egy szó mint 100 nem az a baj hogy sok csapat van hanem az hogy legalább a fele egy fillért sem ér. Lehet most bunkónak hisznek de ez akkor is így van.


2. Azzal egyet kell értenem hogy az US elérte már régóta azt a szintet hogy neki teljesen mindegy mi lesz vagy van. Van 24 ezer tag az oldalon innentől kezdve nincs miről beszélni... ^^'

Akahiro írta:
Chatboxból sokat lelehet szűrni, mielőtt más csapat munkáját szidják ezerrel nézzék át az övéket xD

Ezzel viszont 100%-ig egyet értek. Néha elkap a hányinger milyen lekezelő módon bánnak az ott kérdező emberekkel. De ebbe inkább nem mennék bele mert csak újabb vitát szülne.

Umaitachi írta:
Mert nem képesek belépni egy meglévő csapatba, inkább csinálnak egy újat. A színvonal persze valahol elmarad.

Most nem akarom megkeresni Andusia kommentjét egy másik topicból de nagyjából elmondom a lényeget. Nem kérünk az új tagokból mert sokáig tart betanítani őket, nem biztos hogy megfelelnek, nem biztos hogy 2 hét múlva nem unják meg. És ez nem csak AA-ra hanem minden más fansub team-re igaz szerintem hogy olyan embert nem alkalmaznak aki nem megbízható. Innentől kezdve a szerencsétlennek 2 lehetősége van.

1. Vagy elfelejti a dolgot és hagyja a francba az egészet.

vagy

2. Csinál egy saját csapatot. És ugye általában ez egyszerűbb mivel nem mehet oda egyik csapathoz sem hogy hé te kerestek X posztra embert? Mert vagy elküldik azzal hogy most nincs felvétel vagy csináltatnak vele egy tesztet amin ha elhasal megint eme két pont lép érvénybe szóval felesleges körök ezek is. Ezért csinál egy tök no name csapatot ami azért valljuk be nagy általánosságban elég rossz feliratot kreálnak.

Én legalábbis elég sok újonc oldal feliratát megnéztem már és néha agybajt kapok, nem is a fordítástól hanem a fogalmazástól. Főleg hogy mindenki időre dolgozik ugye és az első gané angolból dolgoznak. És mivel magyarul se tudnak fogalmazni ezért az angol sem fog nekik menni főleg ha szar az angol sub is.


Asszem leírtam mindent amit már eddig is tudott mindenki. Kivéve egyet.


Ez a topic lehet erre van kitalálva de FFnF-nek inkább privátban kellett volna ezt lerendeznie mert tudhatta hogy mi lesz, hogy most közutálat tárgya lett kb US, ISMÉT! Jogos a felháborodás de felesleges vitát kár kirobbantani még ha jogos is a dolog.

Egyébként ez is csak egy jó reklám US-nek szóval nem hogy ártanak az oldalnak hanem kedveznek is neki.
[ Módosítva: 2013.07.19 20:41 ]
fbazsi | 2013-07-19 20:33
"csak azok lássák és reagálhassanak ide, akik subberek"

Te most viccelsz velem?? Tényleg kitiltanál innen?
Ennek élvezeti értéke van!!! Simán odaver egy barátokköztet! Ha az itteni rendszer szerint kéne értékelnem akkor 6/10-et adnék rá. Mert a főszereplők kicsit keveset szerepelnek, kicsit eltér az eredeti történetszáltól és lezáratlan marad a vége.
jadu | 2013-07-19 20:33
urzu_se7en írta:


Tényleg nem baj ha több csapat csinálja, mert így tényleg lehet váltogatni. A gond az, hogy mindenki csak a mainstreames cuccokat csinálja. Tényleg, jó ha az animék 1%-a már magyarul élvezhető a probléma pedig ez

ok, de ott az Ulpius kiadó példája, ugye tudod mi és honnan van az Ulpius ház? Nekik sem az izék ötvenakárhány árnyalata a fő profiljuk, de kell a ponyva, mert ezek hozzák az eladási számokat. Ebből lesz pénz olyan kiadványokra, amiket ritkán, de még kiadnak és kevés ember még megveszi
és akkor a párhuzam már látható. Mainstream anime hozza a letöltésszámot, az meg az epéniszt, mert ez az egész a krva epéniszről szól, különben nem lenne állandóan ez a jelentsd már be, h te is viszed, h akkor legalább felkészüljünk, és lenyomjunk a szebb karánkkal téged, vagy akkor előbb adjuk ki vagy miért lenne baj, hogy egy anime később tetszik meg, és szeretné xy is fordítani, de már legalább az anime fele már lement?

Lol én már dolgozom, másoddiplomát csinálok, majd persze azt fogom minden este lesni, hogy mikor indul egy anime, hát persze! főleg nyáron jól esik haverokkal esténként inni és kimozdulni, és nem az élvez elsőbbséget, h épp feliratozni kéne az aznap kijött animét (de már nem vagyok FUN subber )

az idős kor nemcsak a nyugodságot hozta el (és a ráncokat), hanem senkinek nem hiszek már, nem léteznek önzetlen emberek
[ Módosítva: 2013.07.19 20:35 ]
-=Kira=- | 2013-07-19 20:35
fbazsi írta:
Te most viccelsz velem?? Tényleg kitiltanál innen?Szomorú
Ennek élvezeti értéke van!!! Simán odaver egy barátokköztet! Ha az itteni rendszer szerint kéne értékelnem akkor 6/10-et adnék rá. Mert a főszereplők kicsit keveset szerepelnek, kicsit eltér az eredeti történetszáltól és lezáratlan marad a vége.Szomorú

Sorry, a szaftos részeket kiadnánk majd egy magazinban.
FFnF | 2013-07-19 20:49
Kurosaki írta:
Ez a topic lehet erre van kitalálva de FFnF-nek inkább privátban kellett volna ezt lerendeznie mert tudhatta hogy mi lesz, hogy most közutálat tárgya lett kb US, ISMÉT! Jogos a felháborodás de felesleges vitát kár kirobbantani még ha jogos is a dolog.

A probléma az, hogy ha tudatni akarom a bajomat azokkal, akik okozták, akkor 3 választásom van.
- Az első, hogy az US oldalán teszem meg a fórumban, ebben az esetben 2 perc alatt bannolnak és/vagy módosítják az üzenetemet, hogy hülyét csináljanak belőlem és ezután szarnak a fejemre.
- A második, hogy a két oldal valamelyikén PÜ-ben intézem a dolgot, mely esetben kapok egy "így jártál" című választ és szarnak a fejemre.
- A harmadik, hogy itt, ebben a topicban írom le a bánatomat és kapok egy agresszív, ellenséges választ az illetékestől és utána szarnak a fejemre, de legalább mások is megtudják, hogy így tettek.

Azért választottam az utolsót, mert nem ez volt az első eset velünk szemben és az utóbbi időben másokkal is ugyanezt játsszák. Sejthető volt, hogy nem kapom meg az áhított "hopp, nem vettük észre", esetleg "igazad van, elcsesztük" jellegű válaszokat (a "bocs" szót direkt nem írtam, mert arra nem is vártam igazán), de arra álmomban nem gondoltam, hogy én leszek beállítva bűnösnek, amiért nem jöttem rá egy évekkel ezelőtt Durmolos által lefordított GiTS filmből, hogy a háttérben az Arise-on is dolgozik. Ez már tényleg meghaladta a képességeimet, elnézést kérek érte az US-től!!

spoiler Kinyit
Az meg csak hab a tortán, hogy Ranma ezen incidensen kapva kijelentette, hogy az US többet nem tölt fel az AA-ra fordítást, mert olyan undik vagyunk velük. Értsd: "addig kapunk US-es fordítást, amíg tűrjük, hogy belénk rúgjanak"?

Na mind1, a téma lezárva részemről. Én "kireagáltam" magamat
Kurosaki | 2013-07-19 20:50
Kira írta:
...
Mekkora bevétel jönne már egy ilyen magazinból.

Pénzből meg csinálhatnánk egyetlen egy fansub oldalt. És nem lenne vita ki mit visz mert egy főnök lenne és ő mondaná meg ki mit visz és kitörne a 3. VH.

FFnF írta:
A probléma az, hogy ha tudatni akarom a bajomat azokkal, akik okozták, akkor 3 választásom van.
- Az első, hogy az US oldalán teszem meg a fórumban, ebben az esetben 2 perc alatt bannolnak és/vagy módosítják az üzenetemet, hogy hülyét csináljanak belőlem és ezután szarnak a fejemre.
- A második, hogy a két oldal valamelyikén PÜ-ben intézem a dolgot, mely esetben kapok egy "így jártál" című választ és szarnak a fejemre.
- A harmadik, hogy itt, ebben a topicban írom le a bánatomat és kapok egy agresszív, ellenséges választ az illetékestől és utána szarnak a fejemre, de legalább mások is megtudják, hogy így tettek.

Az első eleve veszett ügy mivel az Adminok olyan gyakran nézik a Projektek topicját mint amilyen gyakran kapok a semmiért 20 ezrest. Kicsit túloztam de kb ez a helyzet.

A 2. dolog már nem tudom ez egyéntől függ. Durmit mondhatom hogy jól ismerem és őt nem úgy ismertem meg hogy bunkózna. Bár tény hogy amit itt írt eléggé sablonos volt és rossz kibúvó csak.

Így igen, maradt a 3. lehetőség. Látjuk mi lett a vége.

FFnF írta:
Azért választottam az utolsót, mert nem ez volt az első eset velünk szemben és az utóbbi időben másokkal is ugyanezt játsszák. Sejthető volt, hogy nem kapom meg az áhított "hopp, nem vettük észre", esetleg "igazad van, elcsesztük" jellegű válaszokat (a "bocs" szót direkt nem írtam, mert arra nem is vártam igazán), de arra álmomban nem gondoltam, hogy én leszek beállítva bűnösnek, amiért nem jöttem rá egy évekkel ezelőtt Durmolos által lefordított GiTS filmből, hogy a háttérben az Arise-on is dolgozik. Ez már tényleg meghaladta a képességeimet, elnézést kérek érte az US-től!!

spoiler Kinyit
Az meg csak hab a tortán, hogy Ranma ezen incidensen kapva kijelentette, hogy az US többet nem tölt fel az AA-ra fordítást, mert olyan undik vagyunk velük. Értsd: "addig kapunk US-es fordítást, amíg tűrjük, hogy belénk rúgjanak"?

Ez egyértelmű nem neked kell utánanézni hogy ki mit visz hanem annak kell beírnia a megfelelő helyre aki vinni akar valamit. Bár ez is csak félig igaz hiszen aki fordítani akarja annak is utána kell járni hogy más tervezi-e. De ha jól értettem te ennek eleget is tettél. Innentől reklamációnak helye nincs.

Az meg amit Ranma mondott lehet jobb lenne nem is írnék rá semmit mert eléggé ovi szint. Főleg azok után hogy hány közös projekt is volt a két csapat közt? 3-4?

Erről ennyit.
[ Módosítva: 2013.07.19 20:58 ]
Umaitachi | 2013-07-19 20:58
Kurosaki írta:
És nem lenne vita ki mit visz mert egy főnök lenne

És ki lenne az? xD
Kurosaki | 2013-07-19 20:59
Umaitachi írta:
Kurosaki írta:
És nem lenne vita ki mit visz mert egy főnök lenne

És ki lenne az? xD

Én. Mivel én találtam ki. Francokat van nekem életem is nem hogy más nyivákolását hallgassam hogy én ezt akarom vinni de a Jani már lefoglalta.
Merox | 2013-07-19 21:14
Oversub:
Szerintem a fő probléma az, hogy sokan csak a hírnévre hajtanak mint valami lökött celeb. Ezért kapoznak a most megjelenő friss cuccokra mint az éhező farkasok. Túl csökönyösek ahhoz, hogy valamelyikről is lemondjunk, és már dől is a sok sub. Pedig egy új anime nem lesz automatikusan jobb mint egy régi. Holott rengeteg olyan van amiből nincs lefordítva minden évad évek óta, meg olyanok amiből semmi sincs. Csak körbe kéne nézni. Sajnos amíg az emberek egyéni hozzáállása nem változik, addig ez a probléma sem fog.
US/AA:
Vannak szabályok, ha elfogadod akkor tartsd is be. Hibázni emberi dolog, de ha megtörtént akkor legalább ismerjük el. Az hogy nem raknak fel ezentúl erre az oldalra feliratot, a legnagyobb hülyeség. Ahelyett, hogy megoldották volna a problémát inkább elmélyítik. Komolyan mondom... kinézek az erkélyemről és egy bölcsőde van a szomszédban, na ott acsarkodnak így.

Most szidják a csapatot és megy az egymásra mutogatás.Na az ilyenek miatt maradtam egyéni fordító.
[ Módosítva: 2013.07.19 21:19 ]
Kago Akira | 2013-07-19 22:53
Most nem értem mért az oversubon megy a téma. Nem az a baj hogy sok a csapat, sok a felirat. Az a baj hogy sokan beleszarnak abba hogy mással is megosszák hogy ki mit akar vinni.

Nemtudom ki hogy van vele de én úgy érzem semmibe nem telik erről valahol tájékoztatni mást. Én még friss vagyok ebben a körben de a Itt a szezonos topik nem erre volt?
Csak mert nagyon úgy tünt.

Amugy ha már van vezetve egy ilyen szép lista akkor mért nem lehetne azt megcsinálni hogy minden csapat nyit magának egy szezonos topikot és innen ctrl+c,ctrl+v vel átmásolja mondjuk hetente hogy legyen rá kapacitás. És innentől kezdve mindenki segít másnak és magán.

Vagy csak én élek ilyen elképzelhetetlen képzetekben?(ja igen gondolom senki sem írná be saját projektje mellé más csapat nevét... ejj de hülye is vagyok)
Ricz | 2013-07-19 23:12
Ezért csinálom azt is, amit az Addicts: külön hírben kiírom mivel kívánok foglalkozni még a topik nyitása előtt, utána meg már csak a műsorváltozást kell jelezni. Mert sokkal egyszerűbb kis ikonokként tartani a könyvjelzőket a böngészőben és elég a főoldalt megnézni ilyenkor. Mert csak annál nincs hely a könyvjelzők sávján, aki baromi sok pornóoldalt tart ott.
Kagamin | 2013-07-19 23:38
Ricz írta:
Mert csak annál nincs hely a könyvjelzők sávján, aki baromi sok pornóoldalt tart ott.
Csak nekem szúrt szemet a mondat utolsó része?
[ Módosítva: 2013.07.19 23:42 ]
A.W. | 2013-07-20 02:16
Eme etikettes dolgot feleslegesnek tartom. A többség úgy sem tartja be, szarni fog az egészre, ahogy a szezononként megalakuló 20-30 fansub csapat is. Csak meg kell nézni a szezonos jelentkezéseket, illetve hány animét hányan fordítottak le. Ez a mai világ. "Mindenki" szarik "mindenkire", s a saját érdekeit nézi. :/ Lehet hogy felháborító a kijelentésem, de ez van (tisztelet a kivételeknek)! Túl szép álom manapság az etikett betartása.

Az egész vita kezdete részben felesleges, részben nem. Jogos a felháborodás, ez tény, viszont ezzel semmit nem lehet elérni. Mindegyik csapatnak meg van a maga közönsége. Bőven elég ezzel foglalkozni. :/
[ Módosítva: 2013.07.20 2:19 ]
Akahiro | 2013-07-20 05:12
XD
[ Módosítva: 2013.07.20 5:31 ]
Csibe19 | 2013-07-22 20:50
Merox írta:
Oversub:
Szerintem a fő probléma az, hogy sokan csak a hírnévre hajtanak mint valami lökött celeb. Ezért kapoznak a most megjelenő friss cuccokra mint az éhező farkasok. Túl csökönyösek ahhoz, hogy valamelyikről is lemondjunk, és már dől is a sok sub. Pedig egy új anime nem lesz automatikusan jobb mint egy régi. Holott rengeteg olyan van amiből nincs lefordítva minden évad évek óta, meg olyanok amiből semmi sincs. Csak körbe kéne nézni. Sajnos amíg az emberek egyéni hozzáállása nem változik, addig ez a probléma sem fog.
US/AA:
Vannak szabályok, ha elfogadod akkor tartsd is be. Hibázni emberi dolog, de ha megtörtént akkor legalább ismerjük el. Az hogy nem raknak fel ezentúl erre az oldalra feliratot, a legnagyobb hülyeség. Ahelyett, hogy megoldották volna a problémát inkább elmélyítik. Komolyan mondom... kinézek az erkélyemről és egy bölcsőde van a szomszédban, na ott acsarkodnak így.

Most szidják a csapatot és megy az egymásra mutogatás.Na az ilyenek miatt maradtam egyéni fordító.

Még mindig a régi nóta, ezzel a hírnév dologgal fölösleges a dobálózás és az újjal mutogatás, nem mondom, hogy nem igaz, mert van valóság alapja, de akkor is erős túlzás.
Tény, hogy ha egy fansubcsapat elér egy bizonyos szintet, akkor fontos lesz a népszerűség és a látogatottság, mert hát mégiscsak ezekből tudja levonni az ember azt a konzekvenciát, hogy mennyire csinálja jól, amit csinál vagy mennyire nem, de ez messze nem jelenti azt, hogy ezért csinálja az ember az egészet, ha csak erről szól bármelyik csapatban is a dolog, az már régen rossz és nem vezet sehová...

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én és csapatom legtöbb tagja ezt az egészet egy hobbinak tekintjük és aszerint is állunk hozzá(tudom nem volt ez mindig így, de mi is tanulunk), eléggé szomorú látni, hogy egy hobbi miatt egymás torkának esik itt ki tudja hány ember már sokadszorra.

A világért se szeretnék újabb vitát kirobbantani, de ezt a topicot olvasva rá kell jönnöm, hogy ez "A fansubolás etikettje" dolog nem igazán működik, már annak idején is sántított a dolog, főleg hogy egy olyan csapat kezdeményezte, ami már számtalanszor beleköpött a pofánkba, persze nem védem magunkat, mert mi is előszeretettel alkalmaztuk a "Kölcsön kenyér visszajár" elvet és nem véletlen az sem, hogy nem csatlakoztunk ehhez a megmozduláshoz sem. Arra jutottunk anno, hogy úgysem fog működni és sajnos az idő előrehaladtával ez igazolódni látszik.

Merox neked még annyit mondanék, hogy teljesen igazad van abban, hogy rengeteg olyan anime van, amit senki se visz csak, mert nem új anime, talán egy hete szembesültem ezzel ismét, mikor feljöttem AA-ra keresni valami nézni valót és kb. 5 választásból 5-höz vagy semmilyen felirat nem volt vagy legalább a fele le se volt fordítva, pont az ilyenek miatt nem győzöm a saját oldalunkon eleget szajkózni, hogy olyan animéket vegyünk fel projektnek, amit senki nem visz, de gyakran süket fülekre találok.
Kurosaki | 2013-07-22 21:24
Csibe19 írta:

Még mindig a régi nóta, ezzel a hírnév dologgal fölösleges a dobálózás és az újjal mutogatás, nem mondom, hogy nem igaz, mert van valóság alapja, de akkor is erős túlzás.
Tény, hogy ha egy fansubcsapat elér egy bizonyos szintet, akkor fontos lesz a népszerűség és a látogatottság, mert hát mégiscsak ezekből tudja levonni az ember azt a konzekvenciát, hogy mennyire csinálja jól, amit csinál vagy mennyire nem, de ez messze nem jelenti azt, hogy ezért csinálja az ember az egészet, ha csak erről szól bármelyik csapatban is a dolog, az már régen rossz és nem vezet sehová...

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én és csapatom legtöbb tagja ezt az egészet egy hobbinak tekintjük és aszerint is állunk hozzá(tudom nem volt ez mindig így, de mi is tanulunk), eléggé szomorú látni, hogy egy hobbi miatt egymás torkának esik itt ki tudja hány ember már sokadszorra.

A világért se szeretnék újabb vitát kirobbantani, de ezt a topicot olvasva rá kell jönnöm, hogy ez "A fansubolás etikettje" dolog nem igazán működik, már annak idején is sántított a dolog, főleg hogy egy olyan csapat kezdeményezte, ami már számtalanszor beleköpött a pofánkba, persze nem védem magunkat, mert mi is előszeretettel alkalmaztuk a "Kölcsön kenyér visszajár" elvet és nem véletlen az sem, hogy nem csatlakoztunk ehhez a megmozduláshoz sem. Arra jutottunk anno, hogy úgysem fog működni és sajnos az idő előrehaladtával ez igazolódni látszik.

Merox neked még annyit mondanék, hogy teljesen igazad van abban, hogy rengeteg olyan anime van, amit senki se visz csak, mert nem új anime, talán egy hete szembesültem ezzel ismét, mikor feljöttem AA-ra keresni valami nézni valót és kb. 5 választásból 5-höz vagy semmilyen felirat nem volt vagy legalább a fele le se volt fordítva, pont az ilyenek miatt nem győzöm a saját oldalunkon eleget szajkózni, hogy olyan animéket vegyünk fel projektnek, amit senki nem visz, de gyakran süket fülekre találok.

Szerintem meg pont hogy hasznos az etikett, mint az látható a csapatok 90%-nál jól müxik a dolog, mármint azok közt akik elfogadták és nem határolódtak el a fansub közösségtől mint pár csapat, mint pl ti is. Persze valamilyen szinten megértem azokat akik elhatárolódnak ettől a dologtól de azért nem árt ha van egy rendszer.

Az meg hogy most becsúszott egy újabb félreértés az más kérdés...
Újra felesleges lenne leírni a dolgokat.

Az US vs Kun dolgot meg aztán végképp felesleges megszellőztetni mert mindkét csapat ugyan olyan hibás. Mindkét csapat előszeretettel képzeli magát Istencsászárnak a tagjaikkal szemben meg aztán végképp.

A hírnévvel kapcsolatos dolog amit írtál meg épp hogy ellentmond az állításodnak hiszen ti mindig olyat visztek amin nagy a hype. És valahogy nem tudom elképzelni hogy csak a shounen fight animék mangák jönnek be nektek. Szóval igen is fontos nálatok is a népszerűség főleg hogy elég jól megél az oldalatok belőle, főként mert a látogatóitok 90%-a kb 10 évesekből áll akiknek fogalma sincs arról mi az az anime vagy manga. Szóval szerintem igen is a népszerűségre mennek a nagyobb csapatok. Ti is US is és még jó pár csapat. AA-nak kb tök8 mit visz mert ők már teljesen más szint. Azt se értettem minek kezdtetek bele nem rég a HxH-ba is oké soroltatok pár tök hülye indokot de ha van hozzá jó sub akkor minek? Ilyenkor tudnám mondani hogy vigyetek olyat amihez nincs felirat. Ezért mondom hogy ti igen is a népszerűségre mentek. A projektjeitek 98%-a hype cucc.

Egyébként vicces látni hogy van 200 fansubber csapat plusz legalább ennyi egyéni fordító de jó ha van 1-2 csapat és egyéni fordító aki régebbi animékkel mangákkal is foglalkozik. És mégis mind azt hajtogatja hogy azokkal senki se foglalkozik.

Egy kezemen megtudnám számolni hány csapat van aki régi animékkel is foglalkozik. Ami elég nagy szégyen. Persze rá lehet fogni hogy ez csak hobbi és mindenki azt visz amit akar/szeret de akkor miért viszi 2000 csapat a Bleach-et Narutot ha van már normális fordítás hozzá ezer éve. Csak mondtam 2 példát. Szóval kicsit álszentségnek tartottam mindig is ezt a dolgot hogy mindenki papol hogy miért nincs sub a régiekhez mikor lehetne ha nem csinálna egy szezonban 8 csapat egy animét.

Mi is épp csinálunk Wakával egy régebbi animét de jó ha 10-en nézik össz vissz de engem nem izgat mert nekem tetszik az anime és kész. Csinálhatna még így jó pár csapat főleg azok akiknek nagy a látogatottsága. 2000 előtti animék legalább feléhez egyáltalán nincs magyar felirat ami állati nagy szégyen.

Egyébként meg ahogy megalakul egy új fansub team az első teendője hogy népszerűvé tegye az oldalt szóval már itt megbukik az elméleted hogy nem ez a fő cél. Igen is ez a fő cél mert különben senki se járna fel az oldalukra. Nézd meg Waka oldalát van rajta 15 reg talán és mindez azért mert csak régi animéket visz.
Csibe19 | 2013-07-22 21:53
Bocs Kurosaki, de én nem leszek a vitapartnered, azt hiszel és azt gondolsz, amit akarsz és kérlek, mellőzd az állításaidban a statisztikai adatokat, mert közelében sem jársz az igazságnak...
ZolikaUchiha | 2013-07-22 21:54
Régi animékkel kapcsolatban az a baj, hogy nem sokhoz van a mai igényeket kielégítő felbontású videó. Lehet neked jó a kis felbontás meg nekem is, de a túlnyomó többségnek már kiég a szeme, ha nem HD a videó minimum.
Ricz | 2013-07-22 21:59
ZolikaUchiha írta:
Régi animékkel kapcsolatban az a baj, hogy nem sokhoz van a mai igényeket kielégítő felbontású videó. Lehet neked jó a kis felbontás meg nekem is, de a túlnyomó többségnek már kiég a szeme, ha nem HD a videó minimum.
Vagy attól, hogy "nincs benne szídzsíáj", vagy ótvar neki, mert régi és nem egy látványorgia, szemgazmus.
Kurosaki | 2013-07-22 22:00
ZolikaUchiha írta:
Régi animékkel kapcsolatban az a baj, hogy nem sokhoz van a mai igényeket kielégítő felbontású videó. Lehet neked jó a kis felbontás meg nekem is, de a túlnyomó többségnek már kiég a szeme, ha nem HD a videó minimum.

Én nagy ívben teszek a HD-re. Aki túl igényes az meg így járt. Az ilyen embereket csak sajnálni tudom. Egyébként pont ezért van az hogy mostanában egyre több régi animét újítanak fel és adják ki újra BD-n. Amit azért kicsit sajnálok is meg nem is. Jó mert van a régiekhez is anyag mert valljuk be régiekhez elég nehéz találni normális videót már, főleg torrenten.

Csibe19 írta:
Bocs Kurosaki, de én nem leszek a vitapartnered, azt hiszel és azt gondolsz, amit akarsz és kérlek, mellőzd az állításaidban a statisztikai adatokat, mert közelében sem jársz az igazságnak...

Nem is akartam vitázni nem tom miről hadoválsz. Én csak a tényeket közöltem. Ez volt egyébként veletek mindig a gond hogy sosem fogadtátok el az igazságot. A statisztikai adataim meg eléggé helytállóak. Már bocs. Mind a projektjeiteket illetően és mind a tagjaitokat illetően. De ezeket egyébként nem sértésnek szántam csak közöltem hogy hülyeség amit mondasz hogy nem a népszerűségre mentek. Képmutatást nem szerettem sose.

Én is a hírnévre megyek csak nem felejtem el közben hogy minőség is számít, na meg olyat nem csinálok amit ezer másik csapat is. Szóval mielőtt reagálsz legalább leírtam hogy én se vagyok álszent hogy magam miatt fordítok animéket mangákat mint ahogy a kedves kollégád Tapion írta hogy azért csinálta HxH-t pl mert ki akarta írni DVD-re és Gergő subja nem jött be neki.

Most csak mondtam egy példát mielőtt leharapod a fejem hogy kötekedni akarok de ez volt aktuális.
[ Módosítva: 2013.07.22 22:03 ]
ZolikaUchiha | 2013-07-22 23:17
Kurosaki írta:
Az ilyen embereket csak sajnálni tudom.
Me too...

Ricz írta:
Vagy attól, hogy "nincs benne szídzsíáj", vagy ótvar neki, mert régi és nem egy látványorgia, szemgazmus.
Ez így van és mivel külföldön is ez a trend, így sajnos a stúdiók is ráállnak a tömegszarok gyártására, csakhogy a nézők igénytelenséget kielégítsék. Minek story, ha van egy 100-as mellméretű csaj, aki lekaszabol, lelő, feldarabol bárkit?...
Csibe19 | 2013-07-23 00:01
Kurosaki, erről van itt szó, te csak dobálózol dolgokkal, amik mögött tények és igazság nincs és te vagy az, akinek nincs joga képmutatásról beszélni...

Hidd el én nem sértődtem meg, csak szeretném, ha megértenéd végre, hogy senkit nem érdekel véleményed.

Jah és köszi ismét az ingyen reklámot.
Kurosaki | 2013-07-23 00:08
Csibe19 írta:
Kurosaki, erről van itt szó, te csak dobálózol dolgokkal, amik mögött tények és igazság nincs és te vagy az, akinek nincs joga képmutatásról beszélni...

Hidd el én nem sértődtem meg, csak szeretném, ha megértenéd végre, hogy senkit nem érdekel véleményed.

Jah és köszi ismét az ingyen reklámot.

Na ezért nem vitázok Kunságiakkal.
Mindig csak ezzel jöttük hogy dobálózunk tényekkel amik mögött semmi igazság nincs de egyszer sem tudjátok igazolni az állításotokat. Akkor most ki a röhejes? Én rám sok mindent lehet mondani de azt nem hogy képmutató vagyok. Tőlem mást nem látsz csak az igazságot, nem véletlen hogy sokan nem bírják a kommentjeim mert nem vagyok seggnyaló.

Egyébként meg dumálsz itt nekem hogy ne dobálózzak statisztikákkal mégis azt írod hogy SENKIT se érdekel a véleményem. közben meg csak egyedül veled beszélek. Na ezért mondom hogy Isteneknek hiszitek magatokat Kun-on. Egyébként rohadt vicces hogy Cart-al egész jól eldumáltam mostanában de a szokásos nagy képű Kun tagokkal képtelen vagyok dűlőre jutni mert nem fogadják el az igazságot.

De nem tudom egyáltalán mi a francnak írsz nekem ha ennyire nem érdekel a véleményem. Minden szavad meghazudtolod.

Amúgy meg nem tudom milyen ingyen reklámról hadoválsz nem reklámoztam semmitek és nem is szoktam de még csak nem is fogom. Megint álmodozol barátocskám. Lehet ezért nem fogod fel azt sem amit írok.


Egyébként Kun-on az újaknak tanítják ezt a tipikus Kun válasz adást? Mert mindegyikőtök ugyan úgy válaszol állandóan. Ködösítetek állandóan meg nem fejezitek be a mondatokat és hasonlók...
[ Módosítva: 2013.07.23 0:09 ]
A.W. | 2013-07-23 00:18
A topik már rég erről szól: "Egymás bemocskolása". Ha már oly sokat hajtogatja mindenki hogy "népszerűségre mentek", akkor nyugodt szívvel rá lehet nyomni az egész fansubber csapatra, egyéni fordítóra, hogy "népszerűség/reklám" miatt fordít, ha visz legalább 1 aktuális szezonost. Ez alól sem az Urahara Shop, Sem az Anime Addicts nem kivétel. Én csak arra szeretnék rávilágítani, hogy ez az egész etikettes dolog úgy ahogy van nem fog soha az életben működni, teljesen felesleges volt létrehozni, ahogy ezt korábban leírtam. Ez a topic meg egyfajta fekete autóként szolgál. A közönség többsége ahogy eddig, most is csak a gyorsaságra fog menni, és nem a minőségre. A nagyobb csapatokon kívül meg mindig lesznek kisebbek, akik okosan és rejtetten az etikettet nem betartva lefordítanak mondjuk úgy, majdnem észrevétlenül olyan animét amit már többen visznek csak lassabban. Tudják ők jól, hogy velük a kutya sem törődik, vádolja , szidja, mivel ezen topikban konkrétan két-három csapat a folyamatos főszereplő, és van 4-5 akik még szerepelnek. Azért a google fordítósokat sem hagyjuk ki, akik előszeretettel szeretik ide feltöltögetni a minőségnek nem nevezhető munkákat. Azokra senki nem panaszkodik, pedig mondjuk úgy, ők jelentenek a legnagyobb veszélyt az egész iparra, mivel egyes kis tizenévesek nem tudnak várni, így elhatározzák, hogy le google fordítózzák és feltöltik ide, ezáltal elégedettek legyenek, hogy ők gyorsabbak voltak. Anime Addicts hibás abból a szempontból, hogy ezeket a trehány munkákat engedélyezi. Természetesen nem kötelező ellenőrizni a feliratokat, de azért korrekt lenne mindenki számára, hogy csak olyan munkák kerüljenek ki amikben van munka. A fansub csapatok pedig megint csak hibásak, mert nem ellenőrzik a projektjeiket itt, nem nézik át a feliratokat, és panaszkodnak, hogy micsoda egy trehány munka van kint, s emiatt kevesebb lesz az érdeklődés a felirataink iránt.

Ami részben működhet, részben nem, mert akkor felháborodást kelthet:

Egyfajta feltöltési stop ezen az oldalon, ami így szól:
- Anime Addictsos projektekhez nem lehet más fansub csapat által készített feliratot feltölteni.
Ezzel együtt megszűnne az esetleges "projektlopásból" származó kár az oldalra nézve.

A következő javaslat:
- Kizárólag egy darab fansub csapat munkája kerülhet fel az oldalra.

Hogy miként lenne eldöntve, mely csapat munkája nyerhet?
- Közönségszavazás.

Viszont a fentebb említett javaslat alapból megbukna, mert a szavazás teljesen inkorrekt lenne úgy nézve, hogy csapattagok elkezdenek szavazni, az oldalaikon menne a kampány, s esetleg más csapatok munkáinak mocskolódása annak érdekében, hogy csak nekik menjen szavazat.

A legvégső javaslat:

Az egész etikettes dolog eltörlése, és ezentúl mindenki törődik a saját munkájával, még akkor is, ha rajta kívül több csapat is fordítja ugyan azon animét. Ha pedig itt a fórumon bármi jellegű negatív megjegyzés, vagy akár egy csapat mocskolása lenne, az illető ki lenne vágva az oldalról végleg, s hogy némi felelősség is legyen: Az adott projekthez nem kerülnek ki azon csapatok munkái, akiknek egy, vagy több tagja egy másik csapatot szidalmazott ezen az oldalon, se azon csapat munkája nem kerül ki, aki folytatta a vitát, nem jelentette a moderátornak a szidalmazó megjegyzést. Innentől pedig a letöltők eldöntik, kiért nézik meg, s ezáltal talán visszább szorul az, hogy egyes animéket 5-en, meg 10-en leakarnak fordítani.


Új csapatok esetében:

Legalább 1 év fennmaradás után kerülhetnének ide ki a munkáik!

Összességében szépen mindenki csinálja a munkáját, feltölti ide, és a saját dolgával törődik. Csak ez működhet igazán.
[ Módosítva: 2013.07.23 0:24 ]
Kurosaki | 2013-07-23 00:39
A.W. ez mind szép és jó amit írsz csak kb ugyan annyira felesleges mint az Etikett.

Egyébként az Etikett teljesen jól működik, mert nem az a lényege hogy nem vihet több csapat egy animét, hanem az hogy megosszuk egymás közt hogy ki mit visz. Csak hát ugye nem mindenki tartja be. De ezt lehetetlen megoldani hogy 100%-san működjön. Épp ezért volt nézeteltérés US és AA közt is na meg Namidásokkal is meg ki tudja még ki volt a 3. ami miatt ki tört a vita. De azért akik elfogadták az Etikettet azon csapatok közül a nagy része be is tartja.

A másik dolog a feltöltés stop. Nekem már az is szemétség volt elejétől kezdve hogy amit AA visz azt más nem töltheti fel addig amíg AA be nem fejezi sőt még fórumon sem jelezheti. Ez kb demokrácia megszüntetése. Megértem miért van ez a szabály de akkor is bunkóság. Mert ennyi erővel meg lehetne csinálni azt is hogy amelyik csapat előbb jelez egy projektet csak az vezetheti a ki mit fordít topic-ot. A fő probléma ott van hogy a legtöbben már munkaként fogják fel a fansubolást nem hobbiként.

Következő javaslatod a csak egy team tehet fel feliratot megint olyan dolog hogy úgyis a híresebb csapaté fog felkerülni mert azt mindenki ismeri de jól tudjuk hogy a híresebb nem mindig jobb. Tudnék erre sok példát mondani de megint vérontás lenne belőle. Na meg ez is parasztság lenne a többi csapat felé akik ugyan úgy sok időt fektettek egy adott felirat elkészítésébe.

Közönség szavazás mint mondtam kb annyit ér mint az ismertetőkre leadott szavazatok. Nagy nullát!

Az hogy eltörüljük teljesen az etikettet megint nem javít semmit mert a vita attól még nem maradna el. Régen sem volt etikett és akkor még jobban ölték egymást a csapatok.

Egyébként az hogy valaki gyorsan megcsinál egy feliratot nem jelenti azt hogy szar a munkája. Persze nagy átlagban akik nagyon gyorsak azok általában nem is foglalkoznak nagyon a minőséggel sem. Erre is tudnék példát de megint nekem ugranának emberek.

De ismerek nem kevés olyan csapatot is akik hetekig ülnek egy részen de a munkájuk egyenlő a nullával.

Itt egyetlen olyan szabály sem segítene ami jobbá tenné a fansubolást és eltüntetné a vitát.
Bármit is találnánk ki az valakinek mindig rossz lenne. De az etikett valamennyire azért vissza szorította a vitákat, persze addig amíg megint valamelyik csapat meg nem gondolja magát. És már előre látom hogy lassan visszatérünk a régi időkbe most hogy US AA közt megint romlik a viszony és Ranma azt nyilatkozta hogy nem töltenek fel többet feliratot ide. Ez kb egyenlő azzal hogy csinálnak amit akarnak. És megint visszatértünk ezáltal a régi időkbe amikor mind a 3 nagy fansub csapat csinál amit akar.

De őszintén szólva amíg nem szólják le jogtalanul a munkáim addig egyik csapat gondja se érdekel.

Ez a büntető rendszer amit írtál megint hülyeség mert ki dönti el hogy ki tölthet fel ide? Gondolom AA-sok közül valaki. De ez megint piedesztálra emelése AA-nak pedig ők is csak egy fansub csapat semmi több és semmi joguk eldönteni hogy ki mit vihet. Max azt hogy ide felteheti-e valaki. De amíg van publikus feltöltés addig bárki feltöltheti a munkáját. És kétlem hogy ezt be akarnák szüntetni mert saját magukkal csesznének ki.

Egyébként ha minden szidalmazót megreguláznának úgy hogy nem töltheti fel a munkáit akkor kb senki se tölthetne már fel ide.

Ez a sok szabály meg csak újabb vitákat szülne csak mert AA ahogy mondtam ugyan olyan fansub oldal mint a többi semmi joga eldönteni hogy melyik csapat mennyi idő után teheti ide fel a dolgokat.

A másik dolog a feliratok átnézése. Na ez meg a legbutább ötlet mert ki lenne erre képes amikor így is van elég dolguk? Mondjuk feliratok.info oldalon van egy olyan szabály féleség hogy az új fordítók munkáit mindig átnézik és csak azután kerülhet ki. De kétlem hogy ezt AA bevállalná.
[ Módosítva: 2013.07.23 0:45 ]
urzu_se7en | 2013-07-23 00:54
izé:
Igazság szerint még mindig ezen az etikettes izén vagyunk kiakadva? Mi ez, valami jogszabály?
Nem idéznék mert elfelejtettem, de javítsatok ki ha tévednék... Az etikett nem a vele élő közösségre épül? Úgy értem, ha valaki elfogadja és betartja akkor jó fej, de ha nem tartja be akkor szemétség, mert kihasználta a többiek jóhiszeműségét. Ez végül is illemtani kérdés már.
Ha valaki bunkón viselkedik, akkor vele is bunkón fognak, szerintem ez nem vitatéma már.
Nem kell ezt eltörölni, be kéne tartani, mert úgy lenne helyes (tudjátok mit jelent ez a szó ugye?)... Nem megy? Ki lehet lépni.

valami:
Ennek a hobbirizsának én már többet nem dőlök be. Ha hobbiból csináljátok akkor ne itt vitázzatok, hanem csináljátok... Mellesleg én hobbiból üdítőitalos dobozokat gyűjtök. Mindjárt csinálok egy blogot, kiteszek pár képet, egy-két értékelést, kis reklámot, és várom mi történik. Tudjátok mi fog történni? Hírnevem lesz. Epic mi?
Kurosaki megmondta a tutit, hírnévre megy mindenki. Mindenki alatt mindenkit értek. Nem? Be lehet bizonyítani, csináljatok feliratot, tegyétek fel... mondjuk ide, mindenféle hír nélkül, egy hét után nézzétek a letöltésszámot. Aztán mehet a nehéztüzérség, egy hét után a letöltésszám garantálom a duplája lesz... Mag amúgy is. A hobbi nem másoknak szól, hanem magunknak... A szó amit kerestek: Kedvesség

megint izé?:
Amit most itt megpróbáltatok, az valamilyen kisebb 'szövetkezet'. Vagytok már annyian és vagytok már olyan nagyok, hogy igenis letegyétek együtt az alapszabályokat. Akik nem fogadják el azok kimaradnak, így természetesen nekik meglesznek a maguk szabályaik, amik nagy valószínűséggel ütközni fognak a másék fél szabályaival. Majd jön egy harmadik csoport, szintén új szabályokkal. Megy majd a dobálózás, persze, ez alapvető. Végső soron, a lényeg, hogy megpróbáltok összefogni, egy jobb és szebb jövőért.
Ismerős? Tudjátok mi történik itt? Az élet...
Kurosaki | 2013-07-23 01:17
Na igen benne van a nevében hogy mi az a Fansub Etikett. Nem kell betartani csak ajánlott.

Viszont van benne egy kis képmutatás is mert aki nem tartja be annak nem lesz rosszabb sem.
Most pl az aktuális téma US vs AA ügy. US megszegte úgymond azt a "szabályt" amit ők találtak ki de nekik ez sem veszteség mert annyi tagjuk van hogy tök8 mit csinálnak több ezren fogják nézni a munkáikat. Épp ezért van az hogy az etikettet csak a kisebb csapatok tartják be mert csak rájuk veszélyes úgymond. De most őszintén mit lenne a következménye ha egy kisebb csapat csinál amit akar? AA-sok kitiltják az oldalról? Azt nem tehetik meg mert ez nem jog szabály hanem csak etikett. Max besározzák a nevüket ami nem ér semmit mert ide kb csak a fansubosok járnak. Amíg nem teszik ki főoldalra hírként hogy az itt levő tagok lehetőleg kerüljék a szabályszegő csapatot addig nem fog változni semmi. De ez úgy sem fog megtörténni mert elég nagy parasztság lenne.

Egyébként a hobbi dologgal kapcsolatban igazad van. Mindenki ezzel dobálózik, én is, pedig ez nem egy átlagos hobbi mivel nem magunknak csináljuk. Hanem kedvesség ahogy írtad is.

Igazából egy dolog hozhatna változást:

Ha az összes fansub csapat összefogna, nem vitázna azon hogy ki mit visz és ha lenne oversub akkor megdumálnák MINDEN ESETBEN, hogy közösen vigyék. Én csak ezt látom értelmes megoldásnak. Azt nem hogy egy animére 2-nél több csapat csináljon feliratot. De ez megint olyan hogy egy közös projektbe nem igen megy bele csak úgy valaki bár mostanában elég sűrűn van ilyen is. De azért nagy átlagban jobban szeret mindenki egyedül vinni projektet. Nem véletlen teszem hozzá mert egy ismeretlen fordító munkáját nehezebb lektorálni mint a saját csapattársadét. Főleg ha nem egyezik a stílusotok sem.

1 szó mint 100 én csak ezt az egy dolgot tudnám elképzelni a gondok megoldására. Közösködés minden esetben ha 1-nél több csapat akar vinni valamit.

Tegyük fel egy animére vannak 3-4-en. Egyik csapat fordít másik lektorál harmadik formáz és meg van a csapat. Mostanában amúgy sincs nagyon olyan hogy 3-nál több csapat visz valamit. De ez megint olyan hogy több idő és tudjuk hogy a nézők mennyire türelmetlenek főleg ha egy hypeolt cuccról van szó. Lásd Attack on Titan ki mit fordít topicja. Eddig mindenki azért sírt hol van már a rész most hogy Martin rendet tett csak hogy beírhasson valamit elindult a seggnyalás.

Egyébként én se dolgoznék akármelyik csapattal mert van amelyik annyira borzalmas munkát ad ki a kezeiből hogy kitépném a hajam lektorálás vagy formázás közben. És ha valaki ezért szólna csak újabb vitákat szülne valszeg.
[ Módosítva: 2013.07.23 1:21 ]
LasDen | 2013-07-23 01:37
én például derekasan kimerem mondani, hogy részben a hírnévért csinálom. mert tök jó érzés számomra azt látni, hogy "de kurva jó vagy", "köszi", "ez istenkirály" (najó ált csak köszönöm szokott lenni, de na ) és hasonlók. Örülök, ha azt látom, hogy minél többen letöltötték, megnézték a feliratot. Ezért IS csinálom, persze hogy ezt akarom látni.
Amúgy ehhez/ezekhez a vitákhoz nem igazán tudok hozzászólni. Nem igazán érintenek engem. Ha teszem, akkor próbálók pártatlan lenni. Én részemről próbálom betartani az elfogadottakat...
Csibe19 | 2013-07-23 01:54
Nézd kurosaki, vert helyzetben vagy, én írtam egy hozzászólást és te belém kötöttél és ezt itt mindenki látta, nincs értelme a sárdobálásnak, ennél jobban már úgysem járathatod le magad.
Kurosaki | 2013-07-23 02:56
Csibe19 írta:
Nézd kurosaki, vert helyzetben vagy, én írtam egy hozzászólást és te belém kötöttél és ezt itt mindenki látta, nincs értelme a sárdobálásnak, ennél jobban már úgysem járathatod le magad.

Te be vagy b@szva? Már bocs?

Milyen vert helyzetről hadoválsz, valami gond van nálad? Még csak beléd se kötöttem csak felsoroltam a dolgokat, sárt meg aztán végképp nem dobáltam, mert nem arról volt szó hogy utálnám a Kun-t vagy hasonló. Én csak annyit írtam hogy ti is ugyan úgy a hírnévre mentek mint a többi fansub csapat meg írtad hogy régi animéket is kár hogy nem viszik annyian. Erre írtam hogy ti se csináltok régieket mert 90%-ban hype cuccot visztek nem véletlen vagytok már Csoport és választották szét a shounen cuccokat. Ebben nem tugom mi neked a kötekedés meg a hamis állítás. De okés ahogy érzed. Röhej hogy csak visszadumálsz de kész érvéket nem hoztál fel egyik kommentedben sem. Azt se értem minek kommentelsz hisz köztudott hogy elhatárolódtok a fansub közösségtől nem értem mit keresel akkor az etikett topicban.

Nem tudod magad kiélni talán a saját fórumotokban ahol a fő szabály hogy 4 szavas mondatnál kevesebb kommentet tilos írni mert bant kap az illető?

LasDen írta:
én például derekasan kimerem mondani, hogy részben a hírnévért csinálom. mert tök jó érzés számomra azt látni, hogy "de kurva jó vagy", "köszi", "ez istenkirály" (najó ált csak köszönöm szokott lenni, de na ) és hasonlók. Örülök, ha azt látom, hogy minél többen letöltötték, megnézték a feliratot. Ezért IS csinálom, persze hogy ezt akarom látni.
Amúgy ehhez/ezekhez a vitákhoz nem igazán tudok hozzászólni. Nem igazán érintenek engem. Ha teszem, akkor próbálók pártatlan lenni. Én részemről próbálom betartani az elfogadottakat...

Pontosan, én is ezért csinálom, mert jól esik ha értékelik a munkámat.
[ Módosítva: 2013.07.23 2:59 ]
urzu_se7en | 2013-07-23 06:48
Lejárattad magad Kuro-sama! Ismerd el! Minek kellett belekötnöd? Most nem lesz miattad Naruto...HahotázikHahotázik
Nem, most tényleg. Hagyd annyiban, mert ez semerre sem halad ez a beszélgetés.

Végre történt valami a topic-ban
[ Módosítva: 2013.07.23 17:06 ]
Akahiro | 2013-07-23 06:51
Te kötöttél bele Kuro jobb ha abbahagyod...
A.W. | 2013-07-23 07:09
Gyertek OSU-ra, aztán küzdjetek meg egymással. :3

http://osu.ppy.sh
robogo21 | 2013-07-23 07:39
spoiler Kinyit
Gyertek OSU-ra, aztán küzdjetek meg egymással. :3

EPIC WIN

spoiler Kinyit
én is játszok
Andusia | 2013-07-23 09:49
Durmival mi rendeztük a helyzetet, elnézését kértünk egymástól, és megbeszéltük, hogy jövő szezontól ha ütközésről lesz szó, azt közösen fogjuk csinálni, legalábbis ha Ranmának nem lesz ellenvetése.

A feliratok ellenőrzéséről és kikerüléséről mi nem szeretnénk döntőbrigád lenni (meg nem is tudnánk felvállalni egy ekkora hatalmas feladatot), minden kikerülhet, és a nézők dolga lenne pontozni ezeket a feliratokat. Valahogy arra kellene ösztönözni az embereket, hogy ha megnéz egy részt, egy filmet vagy egy sorozatot, azt utána értékelje is le. És akkor ki lennének szűrve a rossz fordítások.

Ami meg a fansub etikettet illeti, ez nem szabály, ez illem, és szerintem nagyon könnyű betartani. Mindenki azt fordít, amit akar, a lényeg, hogy jelezze azt. Ha meg ütközés van, és van rá mód, csinálják közösen. Nekünk ez nagyon bevált, nagyon tetszik, és sokkal jobb közösen dolgozni egy másik csapattal, mint "ellenük". Szóval a nagy vita után se szeretnénk változtatni, meg kilépni az etikettből.
FFnF | 2013-07-23 10:00
Úgy döntöttem, zárolom a topicot. A többiekkel megtárgyaljuk, hogy csak ideiglenes lesz-e vagy végleges és töröljük az egészet.
[ Módosítva: 2013.07.23 10:01 ]