A kurzus részletei a Flying Bird teaház szavaival:
Egy szép teázással kezdjük a teadélutánt, általában egy könnyű teát választunk ráhangolódásnak. A tanfolyamot egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal folytatjuk, amely a tematika szerint épül fel. Ebben a másfél-két órában japán kistermelőknél, és neves teás cégeknél készített képeinkkel illusztráljuk a teaszedés és feldolgozás lépéseit. Ezt követően MINDENKI számára biztosítunk eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatjuk az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának) elkészítünk egy Sencha, egy Gyokuro és egy Matcha teát. Nagyon fontos, hogy a teát ti magatok is elkészítsétek, hogy a későbbiekben otthon is bátrabban próbálkozzatok. A tanfolyam végén újra együtt teázunk, kipróbálunk valami nagyon különleges teát szertartásosan elkészítve és közben természetesen válaszolunk a felmerült kérdésekre is.
Helyszín: Flying Bird Tea House, 1072 Budapest, Nyár utca 10.
Időpont: 2019. február 16. szombat 17:00-21:00
Kurzus ára: 7800,-Ft
Jelentkezés: Flying Bird Tea House
Forrás: facebook esemény
Egy szép teázással kezdjük a teadélutánt, általában egy könnyű teát választunk ráhangolódásnak. A tanfolyamot egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal folytatjuk, amely a tematika szerint épül fel. Ebben a másfél-két órában japán kistermelőknél, és neves teás cégeknél készített képeinkkel illusztráljuk a teaszedés és feldolgozás lépéseit. Ezt követően MINDENKI számára biztosítunk eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatjuk az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának) elkészítünk egy Sencha, egy Gyokuro és egy Matcha teát. Nagyon fontos, hogy a teát ti magatok is elkészítsétek, hogy a későbbiekben otthon is bátrabban próbálkozzatok. A tanfolyam végén újra együtt teázunk, kipróbálunk valami nagyon különleges teát szertartásosan elkészítve és közben természetesen válaszolunk a felmerült kérdésekre is.
-
TEMATIKA:
- A japán teaszertartás eredete, története, kulturális háttere
- Legfontosabb teafajták, termesztésük és előállítási módjuk
- Leghíresebb termővidékek és teáik (Shincha, Sencha, Gyokuro, Matcha)
- Japán teás eszközök és kerámiák ismertetése (jellemző formák és anyagok)
- Az egyes teafajták fogyasztásához kapcsolódó ismeretek, elkészítési módok
- Az elkészítést befolyásoló paraméterek: vízminőség, hőfok, áztatási idő
- Teakészítés a gyakorlatban
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
Téma: [2019.02.09] Bevezetés a japán teák világába
adminyon
|
|
Hír dátuma: 2019.02.09. 17:17
|
|
2019.02.09 17:17 00 / |
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7