A kurzus részletei a Flying Bird teaház szavaival:
Közel 10 éve foglalkozunk professzionális szinten teákkal és járjuk Kína, Tajvan és Japán teatermő vidékeit, feldolgozó üzemeit és kereskedőit, gyarapítva tapasztalatainkat, bővítve kapcsolatrendszerünket. Több mint hét éve tartunk nagy sikerrel kezdő szintű, haladó és tematikus tea tanfolyamokat a tea iránt érdeklődő fogyasztók és szakemberek számára. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi italfogyasztás iránt, amelyhez mi magunk a teáról szóló ismeretek bővítésével tudunk hozzájárulni.
A bevezető kínai kurzuson a rövidebb elméleti részt egy hosszabb, gyakorlat centrikus rész követi. Megismerjük az egyes tea típusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puer) és megértjük a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat. A gyakorlati szakaszban a kínai kungfu teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátítjuk el, minden típusból legalább egy fajtát elkészítünk, hogy megtapasztaljuk az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket. A résztvevők élvezhető és továbbfejleszthető tudásszintre kerülnek a kurzus végére.
AZ ALAPKURZUS ÁRA: 7800 Ft. Ez tartalmazza a tematika szerinti elméleti ismertetőt, majd ezt követően minden résztvevő külön szettel, önállóan elkészít minden teatípusból legalább egy híres teafajtát és együtt gyakorolunk 2 órán keresztül.
Helyszín: Flying Bird Tea House, 1072 Budapest, Nyár utca 10.
Időpont: 2019. február 9. és 23. szombat 15:00-21:00
Kurzus ára: 7800,-Ft
Jelentkezés: Flying Bird Tea House
Forrás: facebook esemény
Közel 10 éve foglalkozunk professzionális szinten teákkal és járjuk Kína, Tajvan és Japán teatermő vidékeit, feldolgozó üzemeit és kereskedőit, gyarapítva tapasztalatainkat, bővítve kapcsolatrendszerünket. Több mint hét éve tartunk nagy sikerrel kezdő szintű, haladó és tematikus tea tanfolyamokat a tea iránt érdeklődő fogyasztók és szakemberek számára. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi italfogyasztás iránt, amelyhez mi magunk a teáról szóló ismeretek bővítésével tudunk hozzájárulni.
A bevezető kínai kurzuson a rövidebb elméleti részt egy hosszabb, gyakorlat centrikus rész követi. Megismerjük az egyes tea típusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puer) és megértjük a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat. A gyakorlati szakaszban a kínai kungfu teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátítjuk el, minden típusból legalább egy fajtát elkészítünk, hogy megtapasztaljuk az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket. A résztvevők élvezhető és továbbfejleszthető tudásszintre kerülnek a kurzus végére.
-
Tematika
- Főbb teatípusok és különbözőségek
- Termőterületek és feldolgozási mód
- Összetétel és élettani hatások
- Teavíz, kemény és lágy vizek, vízforralás
- Az elkészítést befolyásoló kulcsparaméterek
- Vízhőfok és áztatási idő
- A teakészítés eszközei
- Teakóstolás, ízek és illatok fokozatai
AZ ALAPKURZUS ÁRA: 7800 Ft. Ez tartalmazza a tematika szerinti elméleti ismertetőt, majd ezt követően minden résztvevő külön szettel, önállóan elkészít minden teatípusból legalább egy híres teafajtát és együtt gyakorolunk 2 órán keresztül.
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
Téma: [2019.02.06] Bevezetés a kínai teák világába
adminyon
|
|
Hír dátuma: 2019.02.06. 21:37
|
|
2019.02.06 21:37 00 / |
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7