Téma: Japán ételek, italok
|
|
Hàt ez teljesen izlések és pofonok
Mondjuk nàlunk otthon anyumék néha nehezen viselik ha bàtyàmmal rànk jon az 5x60 perc legutobb kikaptam,mert csemi ubival ettem a milànoit,pedig abba szerintem semmi hardcore nincs...vagy mégis? |
|
2006.02.03 9:58 00 / | |
|
|
Ilyen szigorúak nálatok a táplálkozási szokások?
más: Valakinek nincs valami jó receptje garnéla készítéshez? |
|
2006.02.03 11:18 00 / | |
|
|
Sajna a rákok terén nem vagyok otthon:(
Kovina! szerintem nem durva csak az, hogy ilyen komolyan veszik a kajálást nálatok... |
|
2006.02.03 11:57 00 / | |
|
|
Az én szüleim eleinte nem eszigorúak, hanem kétkedőek voltak a távolkeleti kajákkal kapcsolatban. Aztán nagynehezen kiharcoltam, hogy főzhessek otthon. Azóta rendszeresítve lettek az (ahogy édesapám mondja) "giz-gazok" az étlapon. Sőt!
|
|
2006.02.03 12:05 00 / | |
|
|
Nálunk is csak anyum parázik... apum csak annyit mond,hogy vigyázzak,mert a végén még ferde szemmel fogok rájuk nézni
|
|
2006.02.03 20:04 00 / | |
|
|
Kajában ki kell próbálni, amit csak az ember megkíván, mivel így tudhatja csak meg, hogy mit szeret. Néha merésznek és befogadóképesnek kell lenni, de a végeredménye egy kiegyensúlyozott táplálkozási kultúra lehet.
|
|
2006.02.05 20:11 00 / | |
|
|
Na ezt a rizslevest nem tudtam leburkolni mert teljesen halál volt.Ja és ez vietnámi kaja, olyan volt mint egy tál takony és a szaga olyan mint az izadságé....nagyon rossz élmény volt. senkinek nem ajánlom:)
|
|
2006.02.06 8:17 00 / | |
|
|
Jázmin rízsből volt?
|
|
2006.02.06 9:58 00 / | |
|
|
Fogalmam sincs milyen rizs de nem hasonlított rizsre. Szerinted??
|
|
2006.02.08 12:01 00 / | |
moderátor
|
Offline
|
Lonewolf írta: Ilyen szigorúak nálatok a táplálkozási szokások?más: Valakinek nincs valami jó receptje garnéla készítéshez? Egyenlőre ezeket a recepteket találtam, de ha kell még szólj! Spenótos-ráktorta Hozzávalók 6 személynek: 50 dkg friss, leforrázott spenót (mélyhűtött is lehet) 1 pohár natúr joghurt 20 dkg garnélarák 1 csomag mélyhűtött leveles tészta 15 dkg reszelt emmentáli 1 evőkanál liszt Elkészítés: Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy kerek tortaformát. Alját szurkáljuk meg villával, majd hintsük meg liszttel. A garnélarákot olvasszuk ki vagy ha friss, enyhén sós vízben forraljuk két percig, szűrjük le. A leforrázott és leszűrt spenótot aprítsuk össze késsel, keverjük össze a joghurttal, a garnélarákkal és a sajt felével. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a keveréket a tésztára. Szórjuk meg a maradék sajttal, és előmelegített sütőben 250 fokon 30 percig süssük. Az ínyencebbek felcserélhetik a joghurtot egy felvert tojással és egy kevés tejszínnel: krémesebb, lágyabb lesz. Garnélarákos tagliatelle Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg (friss) tagliatelle 30 dkg tisztított garnélarák 2,5 dl főzőtejszín 1 fej hagyma 2 csipet sáfrány kis bors kis só kevés liszt kevés olívaolaj Elkészítése: Tegyünk fel főzővizet egy kevés sóval a tésztának. Aprítsuk fel a hagymát, fonnyasszuk meg egy kevés olívaolajon. Dobjuk rá a garnélarákot, adjuk hozzá a sáfrányt, majd a tejszínt, és egy kevés lisztet, hogy besűrűsödjön a szószunk. Közben főzzük meg a tésztát. Ha kész, szűrjük le, forgassuk össze a szósszal, és azonnal tálaljuk. Száraz fehérbor vagy rosé illik hozzá. Curry-s garnélaspagetti Hozzávalók 4 személynek: 50 dkg spagetti 30 dkg tisztított garnélarák 1 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál curry kevés chili, harissa vagy tabasco – ízlés szerint kevés olívaolaj 1 csokor snidling Elkészítése: Forrósítsunk fel kevés olívaolajat, majd dobjuk bele a rákokat, és 2-3 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a curry-t és a csípőset, majd kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután keverjük bele a felaprított snidlinget, és húzzuk le a tűzről. Közben főzzük meg a tésztát sós vízben. Keverjük össze a tésztát és a szószt, és máris tálalhatjuk. Gyors, egyszerű, ízletes, sőt: különleges is. Elkészítési idő: 20 perc Garnélás zöldségcurry Hozzávalók 4 személynek: 1 csokor koriander 1 piros és 1 zöld húsú paprika 10 dkg bambuszrügy (konzerv ) 20 dkg szójacsíra 5 dkg fafülgomba 5 dl kókusztej 50 dkg tisztított garnélarák 1 fej hagyma 3 szál sárgarépa curry ízlés szerint só bors olívaolaj Elkészítése: A hagymát felaprítjuk, és egy kicsit megpirítjuk olívaolajon. Hozzáadjuk a gyufára vágott répát, a felcsíkozott paprikát, a bambuszrügyet és a sszójacsírát, végül az előzőleg forró vízbe áztatott fafülgombát. Összeforgatjuk, majd 10 percig fedő alatt pároljuk. Amikor a zöldségek megfőttek, öntsük bele a kókusztejet, a garnélarákot és a felaprított koriandert. Ízesítsük curry-vel, sóval, borssal. Lassú tűzön főzzük még 10 percet, majd rizzsel tálaljuk. Zöldborsos-garnélás burgonya Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg aprószemű krumpli 40 dkg tisztított garnélarák 1 evőkanál durvára darált zöldbors 4 fehérhagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csipet kakukkfű 4 evőkanál olívaolaj só Elkészítés: A megtisztított garnélát tegyük egy tálba, adjunk hozzá 2 evőkanál olajat, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a zöldborsot, keverjük össze, és pihentessük 30 percig. Közben mossuk meg a krumplit, szárítsuk meg, és vágjuk félbe. Szeleteljük fel a hagymát. A maradék olajon pirítsuk meg a krumplit, adjuk hozzá a hagymát, és hagyjuk a tűzön 5 percig. Ezután öntsük hozzá a bepácolt garnélát, sózzuk, és összepároljuk. Rákocskával töltött burgonyacsónakok Hozzávalók 6 személyre: 5 nagyobb burgonya 3 dkg vaj 2 dkg liszt 2,5 dl tej 2 evőkanál reszelt emmentáli só bors szerecsendió 2 evőkanál főzőtejszín 30 dkg tisztított garnélarák 6 tojás Elkészítése: Mossuk meg a burgonyákat, és sütőben süssük egyben 1 órát. Olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a lisztet, majd hígítsuk a tejjel, és folyamatosan kevergetve a tűzön sűrűsítsük be. Adjuk hozzá a tejszínt, a sajtot és a fűszereket, legvégül a rákokat. A burgonyák belsejét vájjuk ki, és töltsük a helyére a rákos keveréket. A tojásokat 3 percig buggyantsuk enyhén sós vízben 3 percig, majd szűrjük le, és minden burgonyára tegyünk egyet. A maradék szósszal öntsük le, majd toljuk vissza a sütőbe néhány percre. Gyümölcsös rák-curry Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg garnélarák 3 evőkanál olaj 1 zöldcitrom (lime) 1 banán 1 alma 1 evőkanál darált mandula 2 dl kókusztej 1 dl tejszín friss gyömbér (3 cm) só bors 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál curry 4 mentalevél Elkészítése: A megtisztított rákot a zúzott fokhagymával, a curry-vel, a sóval és a borssal az olajon 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott vagy –karikázott gyümölcsöket, a citrom levét, a kókusztejet és a reszelt gyömbért, és 10 percig főzzük. Ezután jön a mandula és a tejszín, majd tovább főzzük még 5 percig. Azonnal tálaljuk párolt rizzsel vagy mazsolás rizzsel. Fokhagymával pirított garnélarák Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg tisztított garnélarák 3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál olívaolaj 1 kávéskanál pirospaprika 2 evőkanál konyak só bors néhány bazsalikomlevél Elkészítése: Zúzzuk össze a fokhagymát, majd pirítsuk meg kissé az olajban, dobjuk rá a rákot, és folyamatosan keverve süssük 3 percig. Szórjuk meg paprikával, sóval, borssal. Ezután öntsük rá a konyakot, flambírozzuk. Felaprított bazsalikomlevéllel díszítve azonnal tálaljuk. Sáfrányos rákleves Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tisztított koktélrák 2 vékony vagy egy vastag póréhagyma 3 dkg vaj 3 dkg liszt 1 dl tejszín 1 dl fehérbor 2 csipet sáfrány só bors Elkészítése: Tisztítsuk meg a pórét, karikázzuk fel, és sós vízben pároljuk meg. Szűrjük le, de őrizzük meg a főzővizet. A vajat olvasszuk meg, forgassuk meg rajta a rákot, öntsük fel 2 dl főzőlével és a borral. A tejszínben keverjük el a lisztet, öntsük a leveshez, majd adjuk hozzá a sáfrányt. Főzzük 10 percig, közben ízesítsük sóval, borssal. Végül adjuk hozzá a pórékarikákat és tálaljuk. |
|
2006.02.08 12:12 00 / |