Ennek az oka az lehet, hogy egy jó kínai kaját szinte bárki össze tud ütni kis kreativitással, de a japán kaja az más. Nagyon más. Mind ízre, mind kivitelezésre.
A rízsgombóc (édes süti, gondolom ezt emlegettétek) kb. annyiból áss, hogy a rízst átmosod (nem pirítod!), amíg a víz áttetsző nem lesz, majd BAROMI SOK vízzel addig főzöd, amíg a keményítő ki nem oldódik. Ezután cukrozod - édesíted, majd megvárod, hogy kihüljön és kis golyókat gyúrsz belőle.
Ja! Az sem mindegy, hogy milyen rizst használsz. Az oryza indica nem jó. Oriza japonica kell hozzá.
Egy két link:
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/japanrp.html
http://www.nagyutazas.hu/ulysses/lstArticle.asp?ID=61
Ha bárkinek van jó receptje, esetleg tud jó, itthon is megjelent japán szakácskönyvről, az dobja már fel ide, vagy küldjön egy "baglyot" rám. Kösz
<span class='smallblacktext'>[ Módosítva 2006 Jan 24 Tue, 19:32 ]</span>
|