2010 Őszi AnimeCon vs MondoCon

Nijuichi-chan | 2010-06-24 13:12
A MondoCon honlapja szerint Október 2-3 lesz a MondoCon helyszíne pedig a HungExpo. Az AnimeCon honlapja szerint az őszi AnimeCon pedig Szeptember 18-19, Petőfi Csarnok.

Ezek szerint két Con is lesz ősszel?
A kérdés adott: Ott lesztek-e mindkettőn, vagy ha csak az egyikre mentek, melyikre, miért pont arra, miért érdemesebb arra menni?
Még véletlenül sem akarom a két szervezőtábort egymáshoz hasonlítani (mert gondolom azért van két külön Con, mert nem vállalták, hogy együtt szerveznek, ha tévedek, elnézést, javítsatok ki!), csak érdekelne, hogy az animefanok hova mennek szívesebben, mert még én se tudom, melyikre menjek.
[ Módosítva: 2010.06.24 13:12 ]
riczsilver | 2010-06-24 13:15
Én ha minden igaz a szeptemberire ígérkeztem el. Szal arra fix megyek. Ha valaki hív MondoConra, akkor az még meggondolás alatt lesz.
gergoking | 2010-06-24 13:31
Mondoconon még nem voltam, szóval érdekelne milyen, de inkább a szokásos animeconra megyek, az legalább közelebb is van, a PeCsában. Kettőre nincs sok kedvem menni, az egyet is gondolkodóba szoktam venni.
viral | 2010-06-24 13:38
Nekem a MondoCon egyelőre szimpatikusabb. Úgy hallottam a HungExpo jobban bevált, mint a PeCsa, és a tavaszi con is jó volt (bár azt közösen rendezték). Még az se biztos, hogy megyek, de ha megyek, úgy is az alapján döntök, hogy az ismerőseim melyikre mennek.
Nijuichi-chan | 2010-06-24 13:51
Én voltam a tavaszin, az volt a 7ik Conom, és ahhoz képest, hogy nem is vettem részt semmilyen versenyen, sokkal jobban éreztem magam, mint az előtte levő kettőn (amin voltam).
A HungExpo tényleg jobb mint a Pecsa, főleg azért, mert a vásárcsarnok külön van, így nem kell átverekedned magad a vásárló tömegen, hogy bejuss a nagyterembe. Egyedül a táncpad, és a rajz volt ott ha jól tudom, nagyjából még is elfértünk, főleg, hogy a rajz az emeleten volt asszem. A karaoke terem szép tágas volt, a nagyterem meg egy álom a Pecsához képest. Ott volt, hogy Cosplaykor jóformán be se tudnál menni a nagyterembe, olyan tömeg volt, most meg van a "nagyterem"-ben a székek mögött egy hatalmas üres tér, ahol sokan elférnek, persze állva, de legalább látják a műsort.
Én főleg a HungExpo miatt inkább a MondoCon mellett vagyok, ráadásul az később is lesz, így ha tervezek valami versenyre menni, jobban tudok készülni rá.
benyo513 | 2010-06-24 15:38
Én mindenképpen Mondoconra megyek mert a tavaszi az nagyon jó volt . Eddig csak 2 conon voltam, az őszin és a tavaszin, de inkább erre megyek el mert itt nagy területen van, a társaság remélhetőleg jó lesz (mint mindig ^^) és remélhetőleg több programjuk is lesz.Ez lenne az első con amire eltudom hívni a haverokat... Eddig nem akartak eljönni, de megmutattam a képeket és azt mondták hogy jönnek . Csak hogy valami rosszat is mondjak anti yaoisként. Nem akarok többet látni belőlük mert felfordulok az ilyenektől...

Remélhetőleg jó lesz az időjárás de május közepe óta lehetetlen megjósolni az időjárást(szóismétlés powa )

Nijuichi-chan: Ez igaz de amikor mentek az AMV vetítések vagy amikor performanceztek akkor szép tömeg volt

És pluszba azért sem megyek az animeconra mert Mondoconra olcsóbb a kétnapos jegy.
[ Módosítva: 2010.06.24 15:49 ]
Zsu chan | 2010-06-24 17:21
pecsába már nem szivesen nyomorgok..azt tartom valószínűsíthetőnek.
amugy egyre több fajta con szerű rendezvény van XD csak birná az ember pénztárcával
[ Módosítva: 2010.06.24 17:22 ]
¤Envy¤ | 2010-06-24 17:35
MondoCon. Jobban szeretem; ismerősök is, mindenki oda megy, így én is
Hanon13 | 2010-06-24 23:22
Ahogy egyenlőre látom a legtöbben a MondoConra szavaznak. Nem tudom, én már a blogomban is leírtam a véleményemet a tavaszi Conról....nekem a PeCsa szimpatikusabb, közelebb van mindenhez, és még ha esetleg (!!!) unatkozok, akkor is elmehetek mondjuk moziba....mert közel van.
De gondolom nem sokan engedhetik meg maguknak hogy mindkét helyre menjenek, ezért ha a legtöbben a MondoConra mennek, lehet hogy még a PeCsában több hely lesz mint eddig
A jegylevásárlás meg számomra semmi extrát nem jelent. Tavaszin se tudtam semmit se venni, mert egyszerűen nem kellenek...
Mondjuk tény, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer még ilyen is lesz..."versengenek" a fanokért....(bár nekem van elég összeesküvés elméletem ez ügyben...)
Timi-chan | 2010-06-24 23:32
Egyelőre fogalmam sincs, hogy melyikre megyek. A Con nekem inkább "munkahely" szokott lenni, de nem igazán bánom. Ez az egész attól függ, hogy AnimeLand melyik Conra megy, mert ott szoktam segédkezni. ^^ A MondoCon egyelőre csak az árak miatt nem tetszett, lecsapolták a boltok pénzét, az már biztos.

Hungexpo tényleg nagyobb, de ott a zöld terület is jegyköteles. Nekem mondjuk nem gond az odajutás, mert kb. 10 percre lakom és ismerek egy rövidebb utat, de 100-as vagy Con busz nélkül elég necces odajutni, főleg ha valaki nem ismerős arrafelé.

Levásárlós dolog lesz az AnimeConon is, ha a nyárira és az őszire egyben veszi meg valaki a jegyet. Ennél viszont majd bárhol le lehet vásárolni az 1000 Ft-ot.

Nem kell összeesküvés elméletekről gondolkodni, egyszerűen nem tudott megegyezni a MAT és a Mangafan. Ez van. Reméljük, hogy SakuraCon csak egy lesz.
Nijuichi-chan | 2010-06-26 19:18
benyo513 írta:
Nijuichi-chan: Ez igaz de amikor mentek az AMV vetítések vagy amikor performanceztek akkor szép tömeg volt
Tudom, én is bent voltam performance közben. De azért a Pecsánál mégis több volt a hely, szerintem.
Kell a HungExpo szerintem már, hogy elférjünk. Bár tényleg, most hogy két Con lesz, és sokan csak egyre mennek, valószínűleg mind a két helyen több lesz a hely. Bár ki tudja.

Terveztem Cosplayt, de nem tudom mi lesz belőle. Kell a pénzt, mert szeretnék egy szintit, osztán nem tudom, mennyit kéne áldoznom egy Akatsuki ruhára. Ráadásul még nem is tudom melyik Aka tag legyek mert van 2-3 jelölt. xD
De ha valaha is megvalósul, elnézést, hogy én is az Akás CP-sek számát bővítem, tudom hogy sok van.Szétloccsant a feje
benyo513 | 2010-06-27 11:01
Nijuichi-chan írta:
Terveztem Cosplayt, de nem tudom mi lesz belőle. Kell a pénzt, mert szeretnék egy szintit, osztán nem tudom, mennyit kéne áldoznom egy Akatsuki ruhára. Ráadásul még nem is tudom melyik Aka tag legyek mert van 2-3 jelölt. xD
De ha valaha is megvalósul, elnézést, hogy én is az Akás CP-sek számát bővítem, tudom hogy sok van.Szétloccsant a feje

Ha Pein leszel lehet hogy majd egy jézushoz hasonló ember (xD nem én, haverom ) fog fotózkodni veled >.< .
Nijuichi-chan | 2010-06-27 16:00
LOL. xD Hát ő is a jelöltek közt van, bár Deidarára és Itachira nagyobb a valószínűség. xD De majd még meglátom. XD
benyo513 | 2010-06-27 18:15
Kezd offba átmenni a téma de sebaj xD. Azt azért meg kell mondjam hogy a tavaszi conról Dei (katt) nagyon jóra sikerült ^^
Nijuichi-chan | 2010-07-07 19:35

Amikor megláttam ezt a hírt, teljesen leesett az állam!!!!!
És még mindig sokk alatt vagyok!
Most már egyértelmű melyik Conra megyek!
Aki nem hiszi, hogy megéri, nézze meg a videót, amit mellékeltek!
Tapsol Örök hálám a Mondósoknak.
dread | 2010-07-09 16:11
Már hallottam hírét, hogy jön Kokia, de úgy tudtam, hogy a nyárira, amire nem megyek. Most ennek nagyon örülök, így el tudok menni a koncertre XD Imádom Kokia hangját
Én szerintem mindkét Conra megyek, ha a barátaim is mennek, de a MondoConra tuti.
LeaderA | 2010-07-20 16:04
Én tuti a Pecsába megyek, barátok is ott lesznek, a hangulat tök jó és ha két rendezvény lesz úgy néz ki nyomorogni sem kell majd annyira. Nyilván nem fog mindenki mindkettőre elmenni és így nagyobb eséllyel indulhatok a versenyeken is.

A levásárlós dologgal egyet értek Timi-channal, és én Pécsre is veszek jegyet, így nekem jobban megéri egyben rendelni a kettőt. A pécsire is nagyon kíváncsi leszek.

Nem hinném, hogy bármiféle összeesküvés lenne itt, az egyik egy cég a másik pedig közhasznú nonprofit egyesület más a céljuk, ennyi.
Kaen | 2010-07-27 02:34
Nem tudom, segít-e ez bárkinek dönteni, mindenesetre érdeklődőknek idemásolom az Őszi Con ismertetőjét.
(Egyébként szerintem sem lesz akkora tömeg most a Pecsában, gondolom, meg fog oszlani eléggé a látogatottság. Ki gondolta volna ezt pár éve, hogy a magyar animefanoknak az lesz a problémája, h melyik Conra menjenek. XD)

Szeptember 18-19-én ismét Őszi AnimeCon a Pecsában! Most különösen sok újdonság vár Benneteket: a rutinos és/vagy lelkes Conrajáróknak kötelező a 10próba; a kreatívabbaknak ajánljuk az AnimeBarkácsot és az Anime Rövidfilm Pályázatot; idén először a fanfiction mellett haikut is írhattok; azoknak pedig, akik szeretnék egyedi fotókkal megörökíteni a rendezvényt, kihagyhatatlan lehetőség lesz a fotópályázat. Végül, de nem utolsósorban ismét vár titeket egy különleges koncert: a Kiyo-Kito taikoegyüttes fellépése!

Természetesen a szokásos programok sem maradnak el: lesz cosplay, karaoke, rajz, AMV, konzol, DDR, fanfiction és obento is, illetve előadások, workshopok, mangakissa, japán étterem és japán zenei afterparty! Ne hagyjátok ki!

Bővebb információk: www.animecon.hu
norbert | 2010-08-01 10:53
Egyértelmű,h a Pecsás Con,bár nem igérem 100%-ra,h menni is fogok ^^"
wakabayashi | 2010-08-01 11:07
Én nagyon szívesen elmennék a MondoConra, csak hát vidéki vagyok és anyagi is közbeszól... :S Egyrészt megmérettetném magam a karaokén, másrészt pedig meghallgatnám Kokia koncertjét is ^^ Mindenesetre, mindenkinek, aki bármelyik Conra is elmegy, előre is jó szórakozást!
[ Módosítva: 2010.08.01 11:08 ]
Timi-chan | 2010-08-01 19:13
LeaderA: Juj, valaki egyetért velem! Tök jó!

Nekem mindkét Conon jelenésem lesz, egyetem ide vagy oda, AnimeLand-nek kell a segítségem, úgyhogy megyek. (Egyébként általában Rui-chan néven lehet megtalálni a neten, ide még nem ezzel a névvel regiztem.)

Amúgy még mindig nem tetszik a két Con, szétverik egymást a fanok a saját igazukért. Pedig ennek nincs értelme. Biztos forrásból tudom, hogy két SakuraCon lesz.
zsocaika | 2010-08-01 19:50
Én MondoConra megyek. Több oka is van, de leginkább az, hogy az jobban bejött. Volt hely, nem kellett megfulladni. Az árusok 1 helyen voltak, nem kellett ide oda sétálgatni ^^" Ja, és jön Kokia!!!!! Meg persze szerintem Animax és MangaFan is inkább ott tart közönség tájékoztatót és a conokban főként ezek érdekelnek Meg a karaoke és Kokia!! Meg a cosplayes csajok
Erdae | 2010-08-09 09:46
Wííí én most szülinapomra legjobb bnőmtől kaptam őszi mondocon jegyet úgyhogy
Nijuichi-chan | 2010-08-09 17:27
Amúgy ha valaki megy hagyományos karaokézni, nagyon szívesen megyek énekelni azzal aki szeretne. Egyedül nem olyan muris. xD
riczsilver | 2010-08-09 18:50
Döntés született: 20. születésnapom után közvetlenül MondoCon. Hogy miért? Nem feszegetném, két okom van rá, az is magánjellegű.
Gyú | 2010-08-15 19:34
Én mint csövönyeg gondolkodásu egyén arra megyek aminek a legjobb kiülős placja van magyarán a jól bevált M.A.T.-os conra.
Bár lehet érdemes lenne megnézni a Mondo-t is.....

VALAKI AKI MÁR VOLT MINDKETTŐN ÍRNA NEKEM EGY ÖSSZEHASONLÍTÓ ELEMEMZÉST A KÉT CON-RÓL!Szerelmesen kacsint
Nijuichi-chan | 2010-08-15 20:12
MondoConon nem voltál még?
Hmm nem tudom, hogy mit lehet összehasonlítani, vagy te mit tartanál fontosnak összehasonlítani, de ha szubjektíven nézzük, nekem a HungExpo jobban tetszett tágasabb, nagyobbak a termek, és legfőbb előnye, hogy a vásárcsarnok külön van, így nem kell átverekedned magad a vásárló tömegen, hogy eljuss a programok helyszínére (ugyan a rajzverseny és a táncpad talán kívételt képez, de annyira verekedni sem kell, ha csak a programokhoz mész, és nem egy bizonyos üzlet pultjához akarsz menni, de azért mindig is verekedni kellett, a népszerűbb üzletek esetében). Kinti ülőhely talán kevesebb van, de sok fű van, ahova le lehet ülni (amolyan piknik style-ban), és ehhez a helyszínről se kell kimenni (bár vannak akik pont ezt nem szeretik, hogy a helyszínen van a szabadtér). Hát röviden ennyi. Ha nem tudsz dönteni, vagy elmész mindkettőre, vagy amerre a haverok mennek arra mész te is. Vagy ahogy te érzed.
(Bár ez inkább volt érvelés, mint összehasonlítás XD)
[ Módosítva: 2010.08.15 20:13 ]
Gyú | 2010-08-16 14:48
Köszi szépen!
Lehet mind kettőt megnézem egyiket nosztaligából másikat élményből..
(ha belegondolok elég rég voltam con-on itt az idő újra elmenni egyre)
larten | 2010-08-16 21:02
hát figyelj,ha jol vettem ki szavaidbol,akkor nem nagyon akarnál jegyte venni,ugye?
mert ha igy van,akkro a mondocont felejtsd el,ha tévedtem,mea culpa
biomage | 2010-09-10 00:53
látom nem nagyon aktív a topik
riczsilver | 2010-09-10 01:33
most miért legyen? Jövőhéten AnimeCon, rá két héttel MondoCon... (ezutóbbi a XX. életévem kőbevésése utáni napon kezdődik, amire most több okból is megyek...)

Ja igen, egy tanszéki hallgatótársnőm küldött be anyagot az Animecon rajzpályázatára, mert imád fanficeket illusztrálni, s elég jól is nyomja, de nem fog tudni menni, így valakit megkérnék, hogy a rajzpályázat eredményhirdetésekor sasolja a neveket, jegyezze le, mert érdekli, s tőlem hamarabb meg tudja... köszönöm.
TheDeath | 2010-09-10 18:32
Mindkettő megvan célozva. Bár inkább a Mondo-con. Valahogy szimpatikusabb az egész hely, hangulat, minden.
Jakker | 2010-09-10 22:23
Mindkettőn ott leszek mint hivatalos AL helper~
[ Módosítva: 2010.09.10 22:23 ]
birka | 2010-09-10 22:45
anime con... ez van, meg a naptárban is igy jön ki
benyo513 | 2010-09-12 02:03
Most már biztosan mindkettőre megyek. Animeconon egy napot és Mondoconon végig ott leszek.
benyo513 | 2010-09-18 22:08
Röviden és tömören. Jó volt, de végig álmos voltam
Suikotsu | 2010-09-19 15:42
Én most voltam először egy Conon. Az AnimeCon volt az első. Szombati napra mentem, és igaz, elég későn, mert délután 4-körül vettem jegyet. Nos, én csalódtam egy kicsit. Jobbra számítottam, és több emberre. Plusz keveseltem az árusokat, és a legtöbb dolog Bleach, Naruto, Death Note volt. Kérdeztem is az egyik árust, hogy van e xxxHolic Poszter, de nem volt. x'( Egyvalamit vásároltam a conon. Láttam egy Holicos kulcstartót. Pont az az egy darab volt, így megvettem. Muszáj volt. Rajta van Yuuko, és Mokona x'D
riczsilver | 2010-09-19 15:50
Suikotsu írta:
. Plusz keveseltem az árusokat, és a legtöbb dolog Bleach, Naruto, Death Note volt. Kérdeztem is az egyik árust, hogy van e xxxHolic Poszter, de nem volt. x'(
Igen, ez sajnos általános probléma, hogy hype-szarok jobban fogynak, mert az aljának ez a keresett... a múltkor a Sakurazakában voltam Evangelion kitűzőért, de csak 1 fajta, az sem tetszett, míg talán 20féle Nagytúró és a többi... én már nem támasztok túl nagy reményeket az ilyesmihez.
Suikotsu | 2010-09-19 16:13
Kitűzőket is keresgéltem. Őszintén, majdnem csak olyan animékből volt amit az enimeksz vetít, és nagyon népszerű a csatornán. Volt pár Kuroshitsuji, Hitman Reborn, Ouran... de ezekből is csak egy, vagy kétfajta, de nem volt sok belőlük. >_> Még akartam egy bögrét is venni, egy Jigoku Shoujosat amin Enma Ai volt rajt, de nem tetszett. Inkább csináltatok egy bögrét magamnak, amin az a kép lesz amit akarok :S Az árukészlet körülbelül a 60%-a naruto volt. A Posztereket mikor végignézegettem, hogy milyenek vannak, körülbelül minden második poszteren szászúke volt. Szászuke volt majdnem mindenhol. Tolltartó, kulcstartó, ésatöbbi...

Bementünk vetítésre is, épp körülbelül a sorozat közepén voltunk, és nem ismertük az animét. Megkérdeztem a mellettem lévő lányt hogy mi az anime címe, de ő se tudta. A programfüzetben bele se volt írva mit vetítenek. Nem voltunk sokáig ott, meg hát az animét is untam. A Játék részleget is mgnéztem, de nem nagyon érdekelt. A büfé drága is volt. Egyetlen egy kisüveg cola-t vettem az is 300 ft volt. Nem sok animés cosplayert láttam. A kevés beöltözött emberből a többsége Narutot, vagy valakit a bleachből cosplayert. Volt egy csaj aki a Dogsból Badou-t cosplayerte. Nos, neki volt szerintem a legjobb animés Cosplaye.

Valahogy nem tudott megfogni az AnimeCon. Kicsi volt a terület, meg délután nem volt semmi érdekes program.
[ Módosítva: 2010.09.19 16:14 ]
riczsilver | 2010-09-19 16:15
Azért remélem a MondoCon valamivel színesebb lesz ezen a téren
Suikotsu | 2010-09-19 16:18
MondoCon-ra nem akartam elmenni, de most kicsit gondolkodok, hogy megpróbáljam e. Persze ha lesz pénzem, talán megyek.
riczsilver | 2010-09-19 16:24
Mondjuk, ami azt illeti ez lenne az első conom, de nem egyedül fogok menni/lenni, úgy hogy ha jössz, akkor összefuthatnánk. Szólok, alacsony vagyok
Suikotsu | 2010-09-19 16:35
Én meg majdnem zsiráf. lol
[ Módosítva: 2010.09.19 16:36 ]
djk | 2010-09-19 16:47
A SakuraCon-nak már leáldozott mikor befutott a MondoCon. Nagyobb terület, több lehetőség, etc. Az árusok 90% Sakurára nem is ment el, hanem a Mondora mennek. AMV-k terén is látszik, hogy a SakuraCon már elveszett. Ha már csak azt nézzük, hogy egy olyan kapta az 1ik kategóriában a 2. helyezést, ami tavaly talán beleesett volna a topba. Mondo az jobb lesz.
zsocaika | 2010-09-19 16:56
Ezért is nem mentem el, valahogy előre érződött, hogy nyögvenyelős. Amúgy is sokkal jobb volt a tavaszi MondoCon. (Megjegyzem djk előző hszében minden SakuraCont gondoljatok AnimeConnak : D, a SakuraCon az a tavaszi AnimeCon). MondoCon tuti jobb lesz, aki utána nézett kicsit a dolgoknak jól látszik. Továbbá csak nekem volt érdekes, hogy egyesek csodálkoznak?... Hogy miért nincs Moonlight Meido, vagy épp Fumax az AnimeCon-on? : D hol élnek ezek? A Mondo emberei mindenütt ottvannak ^^" Tehát, ha valaki rosszban van Mondoval, az nem csak a MangaFannal van rosszban ... ott az Animax, mint másodlagos Mondo érdekelt. Nem mondják és terjesztik, de aki utánna nézett tudja, hogy Kálovics Dalma (Mondos szerkesztő) szintén benne van a Fumax buliba. A Moonlightban pedig 2 havonta meetet szervez a Mondo... az nagy lóvét jelent neki, hülyék lennének ellenük lépni. A Cosplay.hu-se hiszem, hogy ellenük lépne, amíg annyi cikküket közli a Mondo... Szóval... számítani lehetett rá, hogy ha a Mondoval szembefordulnak, mindenkivel szembefordulnak... Még csodálkoznak azon is, hogy Tonya (Solti Antal) nem jelenik meg a MAT gyűlésen... már bocs, de Mondo szerkként és Animaxos műsorszerkként én se hiszem, hogy a riválisnál egy fűszálat is megmozdítanék.. Akkor gondolkodtak volna ezen, amikor azt a szép elvárás listát küldték Csabának...
Sztike | 2010-09-19 19:27
nem tudja valaki a beküldős rajzverseny eredményét?
riczsilver | 2010-09-19 19:32
Sztike írta:
nem tudja valaki a beküldős rajzverseny eredményét?
Ez kéne nekem is a szaktársam miatt... holnap várja tőlem az infót.
CorsairS | 2010-09-19 19:45
zsocaika írta:
hosszú, nem idézem

Azért abba is érdemes belegondolni, hogy miért ment át majdnem a teljes régi szervező brigád Mondosra. Nem, nem (csak) a pénz miatt.

(ps: az árusok kint voltak pecsában is)
lacipunk | 2010-09-19 20:24
jó volt a con vicces hogy vettem egy Megami magazint ,és két pulttal arrébb 4000-ft-al drágábban adták lol
am néha a bemondók a nagyszínpadnál elég bénák és idegesítőek voltak xD
[ Módosítva: 2010.09.19 20:46 ]
Kougademon | 2010-09-19 20:55
szerintem nagyon jó volt! kifejezetten jól éreztem magam, bár gondolom közrejátszott hogy megnyertem a ddr versenyeket, de szerintem akkor is jó volt xD ez a tízpróba is jó ötlet volt sztem.
Csillagfény | 2010-09-19 22:29
Érdekes, nekem nem ez volt az első con-om és én jól éreztem magam. Nem volt tömeg, mindenhova oda lehetett férni, nem tapostak agyon, amikor keresztülmentem a PeCsán. Ezenkívül szerintem a programok is jók voltak, dinnye csapdosás, MegaSeyuu, nem is beszélve az esti Taiko koncertről. A pultoknál volt választék, csak rendesen körül kellett nézni... én megtaláltam, amit kerestem. Persze az hogy Naruto, Bleach cuccok túlsúlyban vannak az egyértelmű, mivel erre van igazán kereslet, de volt rengeteg egyéb is. Mondjuk a sok Hello Kitty plüss, az kissé kiakasztó volt, de hát ez van...XD
ritya | 2010-09-19 23:05
Érdekes dolgokat írkáltok. Nem vagyok nagy animerajongó de láttam párat(és nincs köztük a Naruto. se a Bleach.. vagy az FMA mert ez is sok volt..) mégis: találtam dolgokat magamnak! időben kell kijönni, nem délután 4kor .. mégis mit vársz? addigra a lényeget a jókat elviszik
Szeritnem az egész nagyon jó volt, nagyon élveztem! Ez volt az eddigi legjobb conom (és voltam már mondoconon is..). Volt sushi, volt kultúra is , meg volt Taiko is én az amv-kel is nagyon jól elvoltam és jókat kacarásztam úgy gondolom, hogy megérte elmenni )
bagszi | 2010-09-20 02:42
mangafan fórumon írta:
Én is voltam most Animeconon. Valóban kevesen voltak, megérződik a közelgő mondocon. Nem tagadom, hogy a hungexpo egy..hogy is mondtátok "Európai színvonalú rendezvénynek" megfelelőbb helyszín, mert rendesen van betonozva és mert jegyet kell venned a szabadtérre is, hogy ne moleszáljanaka a csövesek. Viszont a MAT-os cont nem lehet összehasonlítani a Mondos connal. A MATba bárki beléphet, a conszervezőkhöz bárki csatlakozhat, az ötleteket bárki bedobhatja nekik, mert ez egy ilyen hely. Egy nagy csapat egy nagy család, akik csak azért dolgoznak néha heteket hónapokat fizetés nélkül, hogy 2 napra többezer animefannak okozhassanak örömet. Évek óta itt vannak, szívvel lélekkel az animefanokért. A Mondocon lehet, hogy szebb helyen van, több reklámot nyomatnak vagy több pénzük van beszerezni egyes cuccokat meg vendégeket, de ők senkit nem vesznek be. Ők egyedül dolgoznak ez az Ő conuk. Fizetést kapnak azért amit csinálnak és sokszor olyan rendezők is vannak köztük akik számára minden sárgahajú songokut pikachunak hívnak. Nincs meg az az érzés, mint egy MATos conon, hogy odamehetsz a szervezőkhöz és elpoénkodhatsz velük, vagy besegíthetsz nekik csak úgy. Én igazán nagyra értékelem a MATot és nem tagadom nem tetszik, hogy több évnyi lelkes munkát próbál sárbatiporni és lesöpörni egy cég, főleg, hogy olyan emberek vannak köztük, akik egykor ugyanabban a szellemiségben dolgoztak a MATos conon, mint a mostaniak. Most pedig pont ők azok, akik hátbatámadják szúrkálják bántják a gyenge és kevesebb tőkével rendelkező "rivális" kht-t, mert a lényeg, hogy menjen mindenki Mondoconra mer "profibb"... Tehát nekem ez a véleményem. Életem egyik legjobb vonja volt ez a mostani két nap. És bár közvetlen szomszédja vagyok a Hungexponak, nem fogok elmenni a mondoconra. Értelmes magyarázotot nem kapnak rá a fanok, hogy miért is nem maradhat a MAT a con tulajdonosa, és a mondo támogatná őket, hogy tudjanak jobb helyszínen részt venni.. Egyszer csak itt vannak megjelentek és mindenki takarodjon aki az utukban áll. Ez a hozzáállás az, ami engem taszít a Mondóban. És mindennél jobban szeretném, ha végre megoldódna a konfliktus és nem kéne néznem hogy oszlik meg a magyar animefanok nagy családja.

Egyébként én megvoltam elégedve az árusokkal. Most elősször tudtam végre normális Pokémonos cuccokat is vásárolni ami számomra igen pozitív volt. Sailor moon, Dragonball, Totoro és egyéb ritkaságok is voltak a pultokon. Aki sokallotta a Bleach, naruto, DN cuccokat az bizony ne várja, hogy a Mondoconon kevesebb lesz belőlük, vagy többféle animemerchandise jelenik meg majd. Oda ugyanezek a boltok mennek ki, csak mivel az Elementál is a Mangafan "maffiahálózat"-ához tartozik méginkább nyomatni fogják a fent említett túlfanolt animéket. Tetszett ez a levezetés, hogy hol s merre van a Mondonak embere, és valóban így van a legtöbb cég(Meido, FumaxAnimax, Holdfény estébé) azért nem jött normális Animeconra mert a "Mondohoz szegődtek". Az, hogy miért csodálkozik a MAT, hogy Tonya(Animax szóvivő) meg Venom(Cp.hu) nem megy gyűlésre azért van, mert amellett, hogy Animaxos/Cp.hu-sok MAT-os elnökségi tagok is volt éppen akkor mikor megfeledkeztek eljönni a gyűlésekre meg szavazásokra... Nem uszítás, nem rosszindulat részemről, csak nemtetszésemet szeretném kifejezni arról, hogy a Mondoval kapcsolatos cégek/csoportok és emberek milyen szinten ellenségesen viselkednek a MAT-osokkal. Én 2008 óta járkálok conokra(akkoriban még a jelenlegi mondosok is matos szervezől voltak) és volt időm jópár nagyobb nevet megismerni ezidőalatt a szervezők közül. Valóban nem CSAK a pénz miatt mentek el a matból azok a tagok akik most a mondocont csinálják. Főként inkább a személyes nézeteltéréseik és összeférhetetlenségeik miatt. Mindig azt hallani, hogy mekkora belső harcok vannak a MATban. Nos. MÁR nincsenek, mióta a mondosok mondóznak... most külső harcok vannak. Ami igazán lehetne szebb és tisztességesebb bizonyos emberek részéről. Nem az én feladatom ezt eldönteni és megítélni. Én is ugyanolyan animés és conozós ember vagyok, mint bárki más. Ez csak egy szerény vélemény és némi infó.
larten | 2010-09-20 08:48
rövid,tömör léynegretörö élmény beszámoló:szar volt
a cospalyek nagyrészének szinvonala még lentebb esett az utobbi évekhez kéepst,ha vásárolni akarsz,menj boltba...
és a dinyne csapkodás,nah az....gratulálok a szervezöknekXDéletük egyik legnagyobb hibája
nah de,mikorszoltak,hogy a pecsa elött lesz,azt hittem végem,ritka idioták az már fix,definiálhatták volna mit értenek elötteXDmindegy...irtam már milyen volt
Andusia | 2010-09-20 09:45
Jelentettek be valami érdekeset? Új manga, anime dvd kiadást, vetítést valamelyik csatornán?
Csillagfény | 2010-09-20 09:54
larten írta:
rövid,tömör léynegretörö élmény beszámoló:szar volt
Ahogy az előző, meg az előtte lévő, meg az az előtt levő is, mi? XD

bagszi írta:
Egyébként én megvoltam elégedve az árusokkal.
Végre valaki. Az a rengeteg plüss.

Szerintem nem nagyon jelentettek be semmit, mivel nem nagyon volt, kint olyan, aki megtehette volna, de javítsatok ki, ha tévedek. Szerintem ez a Mondoconra marad...
[ Módosítva: 2010.09.20 9:54 ]
Miyuu. | 2010-09-20 10:12
Nekem tetszett a con, az emberek és a hangulat megvolt, sőt így hogy kevesen voltak, jó érzés volt cosplayezni(én voltam az egyik Scarlet lány) bár after az kicsit gázos volt, főleg h adtak drámenbészt meg discos szarokat.. de volt Memeshikute*-*xD szóval nekem nagyon tetszett és szereztünk Grell plüsst is*-* woohoo~
Superion | 2010-09-20 12:19
larten, nemtom, mit dumálsz, te be sem mentél.
bagszi | 2010-09-20 16:24
Andusia írta:
Jelentettek be valami érdekeset? Új manga, anime dvd kiadást, vetítést valamelyik csatornán?

Nem sajnos. Fentebb említettük, hogy mind a mangafan, mind az Animax a Mondókomplexum részei és ők ugyebár nem jöttek el a MAT-os conra, mert a saját rendezvényüket támogatják csak. Ha ki is jöttek volna, az új kiadásaikat és bejelentéseiket akkor is csak a Mondoconra tartogatták volna.
Andusia | 2010-09-20 16:52
Értem. Inkább nem is mondok semmit...
birka | 2010-09-20 17:28
Miyuu. írta:
Nekem tetszett a con, az emberek és a hangulat megvolt, sőt így hogy kevesen voltak, jó érzés volt cosplayezni(én voltam az egyik Scarlet lány) bár after az kicsit gázos volt, főleg h adtak drámenbészt meg discos szarokat.. de volt Memeshikute*-*xD szóval nekem nagyon tetszett és szereztünk Grell plüsst is*-* woohoo~

konkrétan melyik voltál?

sztem jó volt a con...

és h ki voltam?
aki az egyik karaokenál teli torokból "vissza-vissza-t skandált", illetve én voltam az is aki a kiyo kito n egy nagy sárga lufival a második sorban tapsoltam XD

ja meg az animemitológiai kiselőadáson a "lain-os" embereke XD

sztem jó buli volt XD
Warusz | 2010-09-20 17:38
Szombaton egész jó volt a con. Nem volt most a Pecsa zsúfolásig tele mint szokott meg kicsit később jöhettek jó páran, mert már az elején oda fértünk azokhoz az asztalokhoz amikhez szinte sosem lehetett.AMV-ket most nem nagyon nézegettem. CP pedig maga volt az unalom, nem elég, hogy legszívesebben be aludtam volna, de akkor jöttek a fárasztó viccek amin nevetni sem lehetett. Újdonságot meg nem igen találtam a conon 1dül a Warcraft Legendák 2 kötetét vettem meg. 1 Pom Toko dvdt amit este meg néztem, még szerencse, hogy csak 1000FT volt, mert 2000-ért nem a legszórakoztatóbb, na mind1. Barátnőmnek 1 cicás mobil díszt vettem még megy 1 macska perselyt. Persze azt a mancsát tartja fent amelyik állítólag pénzt hoz. Meg 1 ölelést is be zsebeltem az 1ik kedves lánytól mivel kisegítettem kicsit, puszi neki utólag.
Vasárnap sem voltak valami sokan, de el voltunk.
1 valami zavart ami még nap kezdésnél ért a biztonsági őr bele szagolt a narancs üditöm be, ez még oké lenne, de nem ártott volna meg kérdezni, hogy 1általán kiveheti-e a táskámból. Lehet másnak hitte, végül is mind1 egyszer csinálta csak meg.
Részt vettem még a szinkronos programon ami egész jó volt.

Amúgy képek conról amiket készítettem:
http://www.megaupload.com/?d=6MY94DJ7

Videókba és más honlapokra is előre meg engedem, hogy fel használjátok őket. De csak a jó ízlés határain belül. Köszi.
[ Módosítva: 2010.09.20 20:42 ]
Daisuken | 2010-09-20 17:54
Warusz írta:
Amúgy képek conról amiket készítettem:
http://www.megaupload.com/?d=6MY94DJ7
Hálás köszönet
birka | 2010-09-20 18:15
Warusz írta:

Amúgy képek conról amiket készítettem:
http://www.megaupload.com/?d=6MY94DJ7

Videókba és más honlapokra is előre meg engedem, hogy fel használjátok őket. De csak aj ó ízlés határain belül. Köszi.
thx, neki is állok átnézni őket...
Nijuichi-chan | 2010-09-20 18:33
Én így állok hozzá:
7 Conból 6 MAToson és 1 Mondóson voltam, hogy lehet, hogy a Mondós mégis jobban tetszett?
Én személy szerint nem kötöm a szervezőgárda által érzett ellenszenveimhez ezt a döntést. A MondoCon jobban tetszett, kész, és ennek nem az az oka, hogy a MATos gárda felétől tele van a hócipőm (Bár a Mondósok közt is van néhány emberke akit nem kedvelek), egyszerűen amelyik Conon jobban éreztem magam, arra megyek, megveszem a jegyet, ezzel támogatom őket, ha tartják a színvonalat, engem nem érdekel mi marad a MATos Conból, ha úgyis a MondoConra megyek, az legyen azok dolga akik azt jobban szeretik. Lehet, hogy rossz hozzáállás, de szerintem nem fér meg két Con egymást mellett. Vagy fogjanak össze, vagy az egyik álljon le, mert sztem így ennek semmi értelme. Csak értelmetlen versengés, aminek ki tudja mi a vége (ha van neki).
De félre ne értsen senki, ez nem jelenti azt, hogy teljesen elfordulok a MATos Contól, mert azért ahhoz is fűznek szép emlékek, meg ki tudja, hogy hozza a sors (vagyis melyik időpont jobb, melyikre találnak ki jobb progit stb.). De most a Kokia koncert egyértelműen meghatározta, hogy melyikre kell mennem.
djk | 2010-09-20 19:26
Legjobb CP a képek alapján: Ebből is Jo Szerelmes
[ Módosítva: 2010.09.20 19:27 ]
bagszi | 2010-09-20 19:50
Nijuichi-chan írta:
Én így állok hozzá:
7 Conból 6 MAToson és 1 Mondóson voltam, hogy lehet, hogy a Mondós mégis jobban tetszett?
Én személy szerint nem kötöm a szervezőgárda által érzett ellenszenveimhez ezt a döntést. A MondoCon jobban tetszett, kész, és ennek nem az az oka, hogy a MATos gárda felétől tele van a hócipőm (Bár a Mondósok közt is van néhány emberke akit nem kedvelek)

Visszamenőlegesen 4-5 connal ezelőtt még a mondós gárda is MATos cont szervezett. Csak mondom. Tehát nem a szervezőgárdán múlik szerintem, hisz ha 7-ből csak 1 tetszett holott 3-at az egyik és 4-et a másik csapat csinált, akkor nem feltétlen a szervezőkkel volt a gondod sztem. Valszeg inkább a hungexpo ami jobban megfoghatott. Egyébként tudom, hogy semmi közöm hozzá, de érdekelne kiket nem szeretsz ennyire.
Nijuichi-chan | 2010-09-20 20:13
Nem azt mondtam, hogy 7-ből csak egy tetszett, hanem az, hogy a MondoCon tetszett a legjobban... xD A többi is jó volt.
És tudom, hogy van amit közösen szerveztek, de azért az egyik szervezőgárda mindig hangsúlyosabb szerintem, mint a másik.
Amúgy én is éppen arról beszélek, hogy nem a szervező gárdán múlik, és nem a HungExpo miatt tetszett jobban a MondoCon, tarthatnék róla előadást, hogy nekem miért tetszett jobban, de mivel regény lenne, és úgyse számít sokat, inkább nem teszem.
Hogy kit nem szeretek, az rám tartozik, nem szeretek erről beszélni, de azért elárulom, hogy van 1, vagy talán 2 ember akinek már a puszta gondolatától rosszul vagyok. xD Tudom, hogy nem szép dolog, de kiérdemelte az illető, hogy így érezzek iránta.
Na mind1, inkább nem uszítom a népet, amúgy is mindenki olyan vészmadár, és oldalakat tudnak vitázni a semmiről (vagy több oldalon keresztül dühöng a blogján, ahelyett, hogy a parkban sétálna... én ma parkoztam, egy szót se. xD).
[ Módosítva: 2010.09.20 20:13 ]
Warusz | 2010-09-20 20:42
Nincs mit Daisuken, Birka örülök ha tetszeni fognak nektek a képek .
birka | 2010-09-20 21:12
csak megnézem, mert össze akarok rakni 1 cosplay galériát a conról... ep énis ott vtam XD
Timi-chan | 2010-09-20 22:02
Egyet biztosan mondhatok: jó fárasztó volt a Con. XD De azért élveztem, jó hangulatot csináltunk magunknak. A sátor pedig életveszélyes földrengés zóna volt a szúette deszkák miatt. Két vitrint vitt ki AnimeLand, de eléggé vigyáznunk kellett, mert szinte minden lépésnél feldőlt egy-két figura.
A választékról annyit, hogy ameddig erre van igény, Naruto, Bleach és a többi itthon is ismert(ebb) animékből lesznek cuccok. Ha ez hoz bevételt, ezt kell rendelni. AL vezetőjével egyszer beszéltem, hogy neki pl. nagy kedvence a 3x3 eyes manga/OVA. De ha ebből hozna cuccokat a társaság 98%-a csak nézne, hogy ez meg mi.

Kíváncsi leszek a MondoConra. (Stabil padló, yay!)
Neiko | 2010-09-20 23:53
hmm elolvastam néhány blogot.. és a leírtak alapján nem bánom hogy nem mentem ki végül.. de mondoconon biztos ott leszünk :3
Miyuu. | 2010-09-21 16:16
birka írta:
Miyuu. írta:
Nekem tetszett a con, az emberek és a hangulat megvolt, sőt így hogy kevesen voltak, jó érzés volt cosplayezni(én voltam az egyik Scarlet lány) bár after az kicsit gázos volt, főleg h adtak drámenbészt meg discos szarokat.. de volt Memeshikute*-*xD szóval nekem nagyon tetszett és szereztünk Grell plüsst is*-* woohoo~

konkrétan melyik voltál?

sztem jó volt a con...

és h ki voltam?
aki az egyik karaokenál teli torokból "vissza-vissza-t skandált", illetve én voltam az is aki a kiyo kito n egy nagy sárga lufival a második sorban tapsoltam XD

ja meg az animemitológiai kiselőadáson a "lain-os" embereke XD

sztem jó buli volt XD

Remilia^^ woo mi karaoke sátorba nem nagyon voltunk, mert mindenkit leütöttünk volna(a szárnyakkal)xD de azért hallgatóztunkx3 de végre vki aki szerint jóvolt*__*
lacipunk | 2010-09-21 20:07
Esetleg tudja valaki hogy ki ez a cosplayes? Mármint vagy akinek beöltözött vagy a valós személyt. Elpirul
cosplay
birka | 2010-09-21 21:04
Miyuu. írta:
Remilia^^ woo mi karaoke sátorba nem nagyon voltunk, mert mindenkit leütöttünk volna(a szárnyakkal)xD de azért hallgatóztunkx3 de végre vki aki szerint jóvolt*__*

hááát azokkal télleg nemttatok vna mit kezdeni... de csak ez 1ikőtöknek volt szárnya nem?
HuRussel | 2010-09-21 21:34
lacipunk írta:
Esetleg tudja valaki hogy ki ez a cosplayes? Mármint vagy akinek beöltözött vagy a valós személyt. Elpirul
cosplay

A karakter neve Shameimaru Aya és a Touhou-ból van. (azt hiszem ) A valós személyről nem tudok semmit, mert nem voltam Con-on. Esetleg Jakker tud la valamit Ő is csinált egy képet róla, blogján láttam.
Zsu chan | 2010-09-21 23:04
Hát megnéztem a képeket van egy pár amitől kiéget a retinám a szombati képeknél..nem mondom melyik képekre gondolok me még olvassa a fórumot az a bizonyos illető aztán it nekem esik XD
amugy voltak jo cospayek.Ebbe az évbe nem nagyon tudok ilyenekre menni..egyáltalán bárhová is elmenni....
Miyuu. | 2010-09-22 14:04
birka írta:
Miyuu. írta:
Remilia^^ woo mi karaoke sátorba nem nagyon voltunk, mert mindenkit leütöttünk volna(a szárnyakkal)xD de azért hallgatóztunkx3 de végre vki aki szerint jóvolt*__*

hááát azokkal télleg nemttatok vna mit kezdeni... de csak ez 1ikőtöknek volt szárnya nem?

Mind kettőnknek voltxD egymás mellett is alig bírtunk menni, meg csoportképnél sem voltak túl toleránsak a cosplayerek-.- mondjuk érthető, hogy most ienek voltak, végtére is más nem szenvedett ilyesmitől, sajnáltam is picit hogy nem láttam túlzottan igazán szép cosplayt vagyis voltak de.. csak a pandora hearts,zöld fehér ruhás csajt(xD),Stream-punk és a kuroshitsuji csapatot tudnám keimelni színvonalilag x3
[ Módosítva: 2010.09.22 14:05 ]
birka | 2010-09-22 15:12
én láttam egy csajt aki nagyon jól volt beöltözve, de nem cosplay volt(kb a hagyományos japán öltözködési formákat egyesítette a mai európai divattal)... kár h nem sikerült róla képet csinálnom
Miyuu. | 2010-09-22 19:24
jujj igen őt énis láttam*-* az tényleg szépvolt, a csaj arca meg a ruha isx3 Fekete-szőke haja volt nem?:3
[ Módosítva: 2010.09.22 19:25 ]
birka | 2010-09-22 19:37
dede
én a rém | 2010-09-28 17:59
hát én az animeconra akartam menni ez lett volna az elsô de a haverok lemondták egyedúl szlovákiábôl meg kicsit gáz lett volna menni de a mondocon úgy néz ki hogy biztos...
Warusz | 2010-10-02 18:30
Hali!
Na meg jöttem a Mondoconról. Röviden és tömören nagyon jó volt. Talán csak a tömeg miatt, de a hangulat nagyon jó volt és annyi fotózni valóm volt, hogy mind 2 memória kártyámat ki töltötte. Bár programok közül egyiken sem vettem részt még is zsebe vágtam 4 ölelést . Biztonságiakkal sem volt gond, mondjuk az elején egész egyszerűen be sétáltam minden jegy ellenőrzés nélkül . Másodszorra persze nem, de volt jegyem már jó előre. Mondjuk ahogy el néztem megint az járt jobban akinek volt már jegye vagy aki helyben vette. Sajnos aki online-n foglalt jegyet megint várhatott, de gyorsan haladtak ők is ahogy el néztem. Bent természetesem zajlót az élet annak rendje és módja szerint. Az asztalokhoz többé kevésbé oda lehetett férni csak jól kell időzíteni . Bár 1-2 bolt nem jött el, de már korábban halottam, hogy a 2 rendezvény miatt nem mindegyikre jön ki mindegyik bolt.

Szerzeményeim:
Esti Tagozat: 1. ( Dramacon alkotójától így aki bele néz a karaktereket könnyen viszont látja akkori művéből.)
Hellsing: 8.9.
Chrno Crusade: 5.
Árny Bíró: 17.
Love com: 3.
Tricky ét csokis

Képek majd a holnapi nap után jönnek. Addig is türelem.
Andusia | 2010-10-02 18:36
Majd valaki számoljon már be arról is, hogy milyen manga és anime bejelentések történtek, mik fognak megjelenni.
riczsilver | 2010-10-03 12:49
Andusia írta:
Majd valaki számoljon már be arról is, hogy milyen manga és anime bejelentések történtek, mik fognak megjelenni.
Ma du. 16 óra tájt várható az anime, amit tudok. 3 "nagy név"-ről van szó, ami szerintünk (Zsoca és én) a Fate/Stay Night, One Piece és Elfen Lied hármas lesz, de 3-3,5 óra múlva kiderül.
bartleby007 | 2010-10-03 12:55
one piece és elfen lied amgyarul? ez msot anime v manga akar lenni?
Suikotsu | 2010-10-03 13:07
Anime. Én inkább arra lennék kíváncsi mikor fogják leadni őket. Amúgy honnan veszitek hogy ez a három anime lesz?
Andusia | 2010-10-03 13:07
Anime. De amúgy mire alapozzátok ezt a 3 nevet? Mert ha már "nagy" nevek, akkor szerintem inkább: Fairy Tail, One Piece, Dragon Ball Kai. Elfen Lied tutira nem, mert azt csak éjszaka adhatnák, és hétköznap éjszaka a legtöbb fiatal már alszik. Szóval nem érné meg vetíteni.

De amúgy engem inkább a manga és anime bolti megjelenések érdekelnének.
riczsilver | 2010-10-03 13:13
Andusia írta:
De amúgy mire alapozzátok ezt a 3 nevet? Mert ha már "nagy" nevek, akkor szerintem inkább: Fairy Tail, One Piece, Dragon Ball Kai.
Alapoztunk a magyarországi hypera, amiben az Elfen Lied abszolút éllovas a Dragon Ball-okkal, amiből a GT-t jelentették be egyszer (asszem), de mivel még az sincs elkezdve, így a Kai-t kizártnak tartjuk. Egyfelől GONZO animére, valamint arra, hogy most ugye az UBW-láz.

Sui: a 3 onnét jön, hogy ők maguk mondták meg, hogy 3 lesz.

Bár nem tudom, de ha simán nagy neveket mondtak volna, nekem az első az Evangelion lett volna, mi eszembe jut. De nem tudom pontosan, ez csak egyelőre a mi konspirációnk.
[ Módosítva: 2010.10.03 13:14 ]
bartleby007 | 2010-10-03 13:15
én meg arra tippelnék, hogy aniplex és madhouse animekkel vannak szerződésben.
viral | 2010-10-03 13:17
Igazából ha azt nézzük, hogy mi kell a magyar népnek, sokkal valószínűbbek azok a címek, amiket Andusia mondott, bár szerintem a Fairy Tail még korai lenne magyar piacra, hiszen az 52. résznél sem jár, helyette valószínűbbnek tartanám a Reborn-t.

Amúgy meg egyikünknek sem lesz igaza, és majd bemondanak 3 tök más címet. Eleve az, hogy "nagy név" is elég szubjektív, szóval tényleg bármit takarhat.
FFnF | 2010-10-03 13:18
Viszonylag híres tucat-shounen animéket licenszelnek majdnem kizárólag, szóval szvsz Inuyasha Final Act, Fairy Tail, DB Kai. Ha figyelembe vesszük, hogy a lehető legkisebb költségen akarják a lehető legtöbb nézőt megfogni (azok közül is az igényteleneket, akiknek a hangalámondásos "magyar szinkron" is megfelel), akkor én ezekre tippelnék.
Andusia | 2010-10-03 13:18
Náluk a nagy nevek nem egyenlőek a mi nagy neveinkkel. Náluk a PÉNZ az első, vagyis a shounen fightok hozzák be azt. És Dragon Ball Kai-jal le lenne tudva a sima Dragon Ball mizéria is. Tehát szerintem nyugodtan számíthatunk a Kai-ra.
viral | 2010-10-03 13:21
Még a GT bejelentésénél mondták, hogy később számíthatunk a Kai-ra is, szóval az lehet tényleg benne lesz. Inuyasha: Final Act szintén, azt is említették anno. Fairy Tailt kizártnak tartom,mivel 52 részes csomagokba szokták megvenni az animéket, és az még Japánban is csak a 48-nál jár. Ha már shounenek, én a Reborn mellett vagyok, ami úgyis befejeződött múlt héten, és ebből adódóan jó vétel lehetne.

Mondjuk én annak örülnék, ha olyanokat vennének meg, amiket még nem láttam és érdekelnek is.
[ Módosítva: 2010.10.03 13:22 ]
Sly_master | 2010-10-03 13:31
viral írta:
Még a GT bejelentésénél mondták, hogy később számíthatunk a Kai-ra is, szóval az lehet tényleg benne lesz. Inuyasha: Final Act szintén, azt is említették anno. Fairy Tailt kizártnak tartom,mivel 52 részes csomagokba szokták megvenni az animéket, és az még Japánban is csak a 48-nál jár. Ha már shounenek, én a Reborn mellett vagyok, ami úgyis befejeződött múlt héten, és ebből adódóan jó vétel lehetne.

Mondjuk én annak örülnék, ha olyanokat vennének meg, amiket még nem láttam és érdekelnek is.
Attól függ hogy nézzük. A One Piece-t nem hinném, egyrészt most még ilyen never ending(bár a siker, pénz garantálva lenne). Amit el tudok képzelni Reborn, vagy a rövidsége miatt lehet akár Black Lagoon is(ez is egy tipikus animax-s anime). Vagy a mondóban reklámozott animék egyike. A Fairy Tail nálam kétséges.
[ Módosítva: 2010.10.03 13:46 ]
riczsilver | 2010-10-03 13:32
Írtam egy SMS-t Zsocának, hogy mikor indul hazafelé megkérdezem miket licenceltek, fél 5 tájban derül ki majd pontosan.
viral | 2010-10-03 17:38
Na, valami info a bejelentésekről?
[ Módosítva: 2010.10.03 17:38 ]
riczsilver | 2010-10-03 17:45
Van. Akkora halandzsa volt ez a 3 "nagy név", hogy úúú bazz...

Ami tuti lesz, mert van már licencjog rá, az a Vampire Knight.
Egy Lupin-sensei mozifilm lesz együtt a Conan-nel.
Lesz valami Lamb... - nemtom mi ez.
Nyomta a reklámját az élőszereplős szaroknak.
A Naruto nem jövőhéten lesz, hanem decemberben.
Valamint a Kokia koncertet összevágják és leadják.
Sly_master | 2010-10-03 17:51
Wow, igazán nagy nevek...
A VK még el is menne egynek, de a többi nem nagy szám.
Andusia | 2010-10-03 17:53
Tyűha, kitettek magukért. Kuncog Mi meg itt One Piece-ről, meg Rebornról beszéltünk. Na jó, Vampire Knight oké, de többi... A valami Lamb pedig valószínűleg a Lament of the Lamb lesz, ami nagyon réteg anime, nem hiszem, hogy a Naruto fanok akár 10 percig nézni fogják.
riczsilver | 2010-10-03 17:53
Hát elég sokan cosplayelték a VK-t a Conon... szóval ott a hazai fandom a domináns...

Andusia írta:
A valami Lamb pedig valószínűleg a Lament of the Lamb lesz, ami nagyon réteg anime
Lehetséges...
[ Módosítva: 2010.10.03 17:55 ]
gergoking | 2010-10-03 18:01
"Egy Lupin-sensei mozifilm lesz együtt a Conan-nel."

Erre még mindig nincs dátum?

Mellelseg, akkor egy Lupin mozifilm és egy Conan mozifilm lesz, igaz? (mivel van közös moviejuk, így ez eléggé félreérthető)
riczsilver | 2010-10-03 18:04
Án úgy tudom, hogy ígértek egy Conan-mozifilmet. Amellett lesz egy Lupin-mozifilm. Forgatja a szemét
gergoking | 2010-10-03 18:06
Igen, akk értem. De még csak hozzávetőleges dátumot sem mondtak?
bartleby007 | 2010-10-03 18:11
az első conan mozifilmet is igérgetik már egy ideje... lehet h decemberben lesz az is.
mellesleg a bleach 2. moziját október 30. adják le. azt hiszem ez is a conon derült ki
riczsilver | 2010-10-03 18:19
gergoking írta:
Igen, akk értem. De még csak hozzávetőleges dátumot sem mondtak?
Nem tudok róla, szóval amikor a Conan mozifilm jönne. Decemberre ígérték azt is, ha jól tudom
Pilica | 2010-10-03 18:20
Lamb alatt nem arra az enimeksz oridzsinál cg-s csodára gondoltak? Nekem ezt súgták.

És akkor most nem ragelek az elmaradt mangafan bejelentéseken, mert hivatalosan még van hátra kb háromnegyed óra a conból.
Ellenben review. Power of kopipaszta vagy link legyen?
Najó, linkelek, szóval con review by me~

//update: ó, de.
[ Módosítva: 2010.10.03 18:23 ]
Warusz | 2010-10-03 18:35
A mai napnak is vége . Az első pár órában nem voltunk sokan, de sok volt a Free Hugos. Ennyi talán már tényleg uncsi, de volt köztük újdonság is. Ezt képeken is tapasztalhatjátok majd.

Ja ige na képek innen:

http://www.megaupload.com/?d=ZLBDC3WH

Ha most nem működnek később fognak csak türelem.

Előre is engedélyezem, hogy a képek videókban vagy más honlapokon is meg jelenjenek, de csak a jó ízlés határain belül. Köszi.
riczsilver | 2010-10-03 18:38
Warusz írta:
Előre is engedélyezem, hogy a képek videókban vagy más honlapokon is meg jelenjenek, de csak a jó ízlés határain belül. Köszi.
És nem töltöd fel ide? Van már saját albumja
Andusia | 2010-10-03 18:38
Ó, akkor a LaMB-ért még fizetniük sem kellett.^^ Hova gondoltam, hogy a Lament of the Lamb-ről volt szó...
riczsilver | 2010-10-03 18:41
Furán is nézett volna ki... ezért is nem szóltam hozzá jóformán semmit se inkább
[ Módosítva: 2010.10.03 18:42 ]
Mariko | 2010-10-03 18:44
Komolyan ezek voltak a nagy Animax bejelentések? Ezek közül egyedül a VK az, ami érdemes bármiféle bejelentésre. A Lupin moziból legalább a Miyazaki félét fogják adni?
bartleby007 | 2010-10-03 18:58
a fullmetal alchemistnek nem adják le az uccso részét?? mehogymé?
Warusz | 2010-10-03 19:48
riczsilver írta:
Warusz írta:
Előre is engedélyezem, hogy a képek videókban vagy más honlapokon is meg jelenjenek, de csak a jó ízlés határain belül. Köszi.
És nem töltöd fel ide? Van már saját albumja


Valóban? Merre lelem?
Skyneth | 2010-10-03 19:51
Warusz írta:
riczsilver írta:
Warusz írta:
Előre is engedélyezem, hogy a képek videókban vagy más honlapokon is meg jelenjenek, de csak a jó ízlés határain belül. Köszi.
És nem töltöd fel ide? Van már saját albumja
Valóban? Merre lelem?
ITTEN van. Szívesen várjuk a képeket, ha úgy döntesz, hogy megosztod velünk.
Warusz | 2010-10-03 19:54
Áhh köszi fel tenném de 1 sok képem van 2 nem tudom ide hogy lehet fel tenni xd

Köszi az infókat és a helpet asszem válogatás lesz ebből és a link ott van az előző oldalon ha valakit érdekel a többi kép

Utólagosan valami hiba került 1-2 képbe, csak nem értem hogyan amikor meg néztem őket minden rendben volt. Ilyen az én formám.
[ Módosítva: 2010.10.03 21:24 ]
Finlandia | 2010-10-03 23:50
Animax beszélgetésen ott voltam, One Piece-t kérdezték, hogy tervben van-e vagy valami... na és mi volt a válasz?

"- A One Piece egy nagyon jó anime"

2x ezt mondta... Semmi mást, és azonnal kérte a következő kérdést.
Engem még most is nagyon felidegesít ez az eset........ Lévén az első számú, és egyetlen FŐ kedvencem.

Egyszerűen NEM hiszem el, hogy erre nem lehetett volna valami választ adni!
"NEM" vagy: "gondolkozunk már rajta" "igen lesz, de nem mostanában" Akármi......
[ Módosítva: 2010.10.03 23:53 ]
zsocaika | 2010-10-04 00:05
Tök egyértelmű, hogy miért MERT LETÉPIK A ...ját, ha elmondja, hogy mi van vele. Ha tudná, hogy nem lesz, akkor azt mondta volna : D gondolkodj : D látom ti se sokat hallgatjátok Tonya halandzsázását xD

Elfen, Fate, One Piece, lesznek ezek : d majd meglátjátok... bizonygatni nem fogom, mert semmi értelme, ha ott lettetek volna és láttátok volna, amit mi... akkor nem filóznátok rajt.
[ Módosítva: 2010.10.04 0:07 ]
Finlandia | 2010-10-04 00:23
Hallgattuk amit hallottunk, ami nagyrészt a szomszéd terem karaoke hangjai voltak.....

Engem akkor sem elégített ki eme válasz. Egy "tervben van!" még nem indít el lavinát.. >.> Elvégre időpontot nem mond vele. =/

De az, amit mondott, nagyon idegesítő. Még mindig.
zsocaika | 2010-10-04 00:26
Várjál csak. Itt feljebb olvasható, hogy mióta ígérgetik a Conan Filmet, amikor tavaly csak annyit, mondott Tonya, hogy idén lesz. Ha azt mondaná, hogy tervben van, hogy hozzák, akkor azért menne a hiszti, hogy mikor hozzák már. Egyes emberek telhetetlenek, ez igaz a fanokra is, meg az animax dolgozóira is.
Finlandia | 2010-10-04 00:28
Ez igaz. Én nem tartozom közéjük, lévén megnézem eredetiben, bármikor, és ahányszor csak akarom.
Csak szerettem volna tudni mire számítsak, és rosszul esett, hogy ilyen válasszal le lettünk tudva, mi One Piece fanok..
riczsilver | 2010-10-04 00:30
Ez van, ilyen az élet, ezt kell szeretni (vagy nem, de a morgás nem opció)
zsocaika | 2010-10-04 00:38
Én kérdeztem már tőle random címeket. Olyankor a fejedhez vágja, hogy hogy jön ez ide... Jöjjön a következő kérdés. Nem pedig vihogva azt mondogatja, hogy jó anime...
Finlandia | 2010-10-04 00:57

Igen, valahogy sejtettem, hogy nem csak a számomra fontos kérdésre van "furcsa" válasz.

Címekről...
VK-nak nem örülök, ugyanis személy szerint nem szeretem, a többi meg sajnos kicsit sem érdekel, CSAK a Conan 1. movie. De az viszont nagyon!
waterhorse | 2010-10-04 21:27
Az egy éve ígérgetett Dragon Ball GT fel se merült? Naruto Movie 1-ről is volt még szó tavasszal. Ezek szép lassan feledése merülnek? Inuyasha folytatás? FMP? Hello Kitty-t is igért még fél éve. Ejtett vmi infót ezekről?
Andusia | 2010-10-04 21:30
Ráadásul be volt ígérve 3 új manga cím. Engem inkább ez érdekelt volna mondjuk, de a saját fórumukon se reagálnak rá.
zsocaika | 2010-10-04 21:33
DBGT: HAgyjuk már békén, mindig ugyan azt mondja.
Naruto movieról még szó sem volt! Ha nem voltál ott, ne vegyél minden pletykát komolyan! Annyi volt csak, hogy majd szeretnének.
Inuyashából az új évad lesz majd jövőre.
FMP nem mostanában
Hello Kittyre meg nagyon büszke lehet, hogy nemsokára jön, de ki a szart érdekel?? XDDDDDD
waterhorse | 2010-10-04 21:53
Köszi a kielégítő választ. Már nem emlékeztem Naruto movie hogy került szóba. Tavaszin ott voltam, és annyi megmaradt bennem hogy említették a címet. Most meg azért kérdeztem, mert nem voltam ott és hátha újra előjöttek ezek az témák, valami biztosabbat tudtak esetleg mondani.
Igaz, DBGT-t mindig egy fél évre előrevetítik az aktuális conhoz képest. Inuyashának azért örülök, de már nem bízom el magam.
Timi-chan | 2010-10-04 22:10
Jó Con volt, az már biztos! Egy csomót röhögtem, mint mindig. A lábamat vasárnap este térdtől lefelé nem éreztem, de ez is hozzátartozik a Conos életemhez. Akinek nem esett volna le, segítő voltam árusoknál. Egészen pontosan AnimeLand-nél voltam, a figurás részlegnél (ahol próbáltam megőrizni a józan eszem, de a vásárlók párszor erősen akadályoztak ebben).

Pár észrevétel:
- Végre történt előrelépés a hamisítványok kitiltásával kapcsolatban. Ennek nagyon örültem, de legközelebb lehet keményebben is fellépni.
- A DDR az emeletre került és bár így nem láttam a táncoló egyéneket, a pultosoknak mindenképpen jót tett. Mindenki sokkal jobban elfért.
- Zárt épület, valamennyire védett a hideg ellen. (MAT-os Conon sikerült jól megfáznom.) Sajnos ezzel együtt járt egy idő után a levegőtlenség.
- A labilis gerendák után jól esett a szilárd talaj, nem kellett fél percenkét feldőlt figurákat állítgatni.
- Este lezárták az épületet, nem kellett szombaton összepakolnunk mindent. Valamint vasárnap nem teljes sötétben pakoltunk el, volt világítás.

Így zárásként annyit még elmondanék, hogy néhányan el vannak tévedve az árakkal kapcsolatban. Az egy dolog, hogy egy bizonyos boltban (direkt nem írok nevet) olcsóbban lehet figurákhoz jutni, de a minősége is olyan. -.- Még szerencse, hogy elég sok igazi gyűjtő járt felénk, így legalább öröm is ért a bosszúságok mellett.
Zsu chan | 2010-10-05 13:35
A tavaszira igazán elakarok menni úgy akaratma most is menni de nem sikerült , bár hozzá teszem helyette két régi fórumos jó barátom családi fészkét meglátogattam és irtó jó volt azis
Tavaszin is külön lessz mondo con és Anime con?
zsocaika | 2010-10-05 13:37
Igen, már be is jelentették mind2-öt ^^" valamikor májusban esedékesek, Mondo szokás szerint egy héttel az animecon után
Zsu chan | 2010-10-05 13:55
köszi a választ én mostanába nem olvasgatom a honlapjaikat..
de ez mekkora hülyeség..sztem jobb lenne ha együt szerveznének, de ez egyéni vélemény
Andusia | 2010-10-05 14:00
A bárány és a farkas se együtt uzsonnáznak. ^^ Vagy milyen hasonlattal éljek...
zsocaika | 2010-10-05 14:04
De a bárány, ha így folytatja, akkor a farkas hasában végzi, nem hiszem el, hogy örökké lehet ezt így húzni :/ időben kellene gondolkodniuk, vagy úgy járnak, mint AS, azok is bevallották, hogy akkor lett volna esélyük túlélni, ha nem rivalizálnak a Mondoval, hanem összedolgoznak ^^"
Csillagfény | 2010-10-05 15:05
Decemberben pedig lesz egy Holdfénycon is.
Nekem ezzel a sok Con-nal az a bajom, hogy valahogy össze ugrasztja az embereket. Van akinek a MAT-os con tetszik, van akinek a Mondocon, és ahol tehetik szidják a másikat. Alig hallani olyan emberről, akinek mindkettő tetszik. Pedig pont az lenne a lényeg, hogy az "animések" együtt legyenek egy helyen egy időben, nem az hogy 'Nah ki tud jobb Con-t szervezni...'
zsocaika | 2010-10-05 15:44
Decemberben összevont hungarocomix, animekarácsony és holdfénycon lesz. A HoldfényTeam szervezésében. Az kicsit más tészta : D
Csillagfény | 2010-10-05 15:49
Nekem az Holdfénycon, mert így rövidebb leírni.XD Meg amiken eddig voltam azok közül, szerintem a Holdfényconra fog hasonlítani a legjobban.
[ Módosítva: 2010.10.05 15:49 ]
Warusz | 2010-10-05 16:13
Azt hiszem azon a rendezvényen is részt veszek .
riczsilver | 2010-10-05 16:20
zsocaika írta:
Decemberben összevont hungarocomix, animekarácsony és holdfénycon lesz. A HoldfényTeam szervezésében. Az kicsit más tészta : D
Arra elmegyek fixen.
Csillagfény írta:
'Nah ki tud jobb Con-t szervezni...'
Legyen akkor már KocsmaCon, azt sokan jó néven vennénk xD
lacipunk | 2010-10-05 22:48
Legyen akkor már KocsmaCon, azt sokan jó néven vennénk xD LOL
Inuyasha meg Naruto épp beülnek a kocsmába,miközben az asztalon vetkőző részeg bulmát nézik.
HuRussel | 2010-10-06 11:04
Logikus, hogy ismét a Mondo által szervezettre megyek/megyünk majd ismét Reméljük kicsit melegebb lesz, mert kint nem volt épp kellemes idő
Zsu chan | 2010-10-06 19:30
Egyenlőre nekem úgy fest h úgyvégzik mint az AS...Mondo bekebelez mindent, hacsak nem sikerül netalántán közös conokat szervezni ami nem lenne rosz, már csak pénzügyi szempontból is ^^
[ Módosítva: 2010.10.06 19:31 ]
riczsilver | 2010-10-06 19:33
Ez a vezetők felfogásán múlik, s én (hírből/másodkézből) úgy ismerem a MAT-osokat, hogy erre nagyon kevés az esély.
zsocaika | 2010-10-06 19:38
A legnagyobb probléma, hogy a manga kiadók is vészharangot ráznak állítólag, mert az amúgy is [cenzúrázva] helyzetükön még ez is ront...
riczsilver | 2010-10-06 19:42
Igen, meg is mondták: a hazai anime/manga piac haldoklik. Igazából ezt a DVD-kre mondták helyben, de szerintem a mangákra is ugyanez érvényes. Ez van, ha nincs kiforrott kulturális táptalaj a kezdeményezések nagy részének. A hazai bázis, legyenek akármennyien is a Conokon, nagyon szűk. Ennek a szűk "társadalmi csoportnak" kell valahogy fenntartania a piacot, de a magyar mentalitás itt is érvényes: "minek vegyem meg, ha le tudom tölteni?"
zsocaika | 2010-10-06 19:51
A dvd piac az, ami hallott. A manga piac nem, azért a Fumax és a MangaFan jól elvan, a Vad Virágok pedig kifejezetten. A DVD más kérdés, csak a Mondo melléklet az, ami az idén csordogált... "Minek vegyem meg, ha letölthetem?"... Ez az, ami számomra felfoghatatlan... Mert egyszerűen nem tudom megérteni, hogy lehet menő a letöltött DVD és az eredeti DVDk netre történő feltöltése*. Valahogy ez nem az én utam. A TV ripelő bandát még úgy ahogy megértem, hiszen, amit nem adnak ki DVDn és nem is adnak a TVben, abból senkinek sem lesz kára, de a futok megveszem a DVDt, hogy feltöltsem NCore-ra, hogy jobb legyen az arányom(konkrét ismerős...), ez már nekem sok XD. De azt nagyon élveztem, amikor beszélgettem egy csávesszel valami fórumon, hogy neki meg van a FMP első 2 évada szinkronosan. Nagyon oda volt magától XD amikor megkérdeztem tőle, hogy és eredeti? Aszondja nem, letöltötte. Mondtam neki, hogy akkor ne vágjon már fel rá, nekem megvan eredetibe, sőt a 2. évad díszdoboz -.-" Erre lehülyéz, hogy mekkora állat vagyok, hogy többezreket kiadtam érte : D Azóta nem mentem annak az oldalnak a fórumára xD

*Itt a magyarok értendők, nem az egész világot célzó raw providerek
[ Módosítva: 2010.10.06 19:52 ]
riczsilver | 2010-10-06 19:57
Mondjuk a DVD-piacon nem vagyok meglepve, hogy bedöglött, mikor elég gyakran horribilis némelyik összeg, amit elkérnek, s akkor lendül be az eladás főleg, ha pár ezrest leesik az ára (ez speckó én vagyok XD), s néha elég kifogásolható a kiadvány minősége is (általában a borító, extrák...).

Na igen, a manga úgy, ahogy él, a múltkor a FuMax a Hetalia-val durrantott nagyot, ami az Alexandrának az eladásaiban meglátszott: első lett a weblapjukon. És a Conon is visszaköszönt a Hungary-chan cosplay mellett Kanada, Amerika, Finnország és a többiek is. A MangaFannak is vannak hasonlóan "bestseller" mangái. Igazából mert eladható áron tudják tartani, s a kínálat mellett a kereslet is meg van.
Finlandia | 2010-10-06 21:53
No, szerintem érdekel itt is 1-2 embert. Csaba írta mangafan forumán:

Csaba / MangaFan forum írta:
Nyugi már, emberek, épp csináljuk, csak egy kis idő kell. Még ezt a reklámot is engedélyeztetni kell, és most épp azon megy a sírás Japánban, hogy különböző kiadók címei egy kompozícióban szerepelnek. Minden levélváltás minimum 2 nap az időeltolódás miatt, szóval chill a bit. Nem mennek ezek sehová, sőt, jönnek Aminekarira.
[ Módosítva: 2010.10.06 21:54 ]